Andebryst med Appelsinsauce

af | 24. jan 2020 | Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter

Andebryst med appelsinsauce

Appelsin og andebryst passer utrolig godt sammen.

Den vidunderlige franske klassiker Canard a L´Orange eller And med Appelsin er en perfekt opskrift.

Til retten valgte jeg at bruge et stort andebryst af berberi and, hvor der er nok kød til to personer. I den helt traditionelle franske opskrift bruger man en hel and, men for nemhedens skyld har jeg valgt et andebryst. Smagen i andebryst synes jeg personligt er rigtig god.
Selve måden at lave and på er ret nem, og retten smager virkelig skønt.

Opskrift på And i Appelsinsovs

Jeg marinerede andebrystet i appelsinmarinaden i 24 timer, hvor der er tilført lidt soya sauce for at give det en mere asiatisk smag. Andebrystet får en anelse smag af appelsin når den marineres over længere tid, hvilket giver retten noget særligt.
Desuden færdigtilbereder jeg anden i ovnen sammen med appelsinsaucen, som jeg inden da har kogt ned og monteret med smør for, at denne bliver mere som en sauce.

Andebryst bruger vi rigtig meget, da det er nemt, hurtig og smager utrolig godt. Man kan ligeledes tilberede andebryster på utrolig mange forskellige måder og krydderier og marinader. Alt dette giver kødet noget helt unikt, og som løfter andesmagen.
Med denne ret har jeg fundet endnu en skøn måde, at tilberede andebryst på.

And i appelsin

Andebryst med appelsinsovs

Den franske klassiker And med appelsinsovs eller And a L´orange er en fantastisk lækker måde at tilberede andebryster på. Appelsin er perfekt sammen med and.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Fjerkræ
Køkken: Fransk
Forb. tid: 1 day
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 day 30 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk. andebryst af 300 g.
  • 4 økologiske eller usprøjtede appelsiner
  • 1 kanelstang
  • ½ dl. soyasauce kan udelades
  • 1 – 2 spsk. honning
  • dl ande- eller kyllingefond
  • 2 spsk. smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rids skindsiden af andebrystet, så man kommer ned til kødet.
  • Riv skallen af to appelsiner, pres saften af tre appelsiner, og skær skallen af den fjerde appelsin som dernæst skæres i både.
  • Bland appelsinsaft, appelsinskal, soyasauce, honning og kanelstang.
  • Placer andebrystet i et fad, og hæld marinaden over.
  • Lad det stå et døgn, eller mindst 8 timer.
  • Tag andebrystet ud af køleskabet en time inden tilberedning så det får stuetemperatur og ikke begynder, at koge når man steger det.
  • Hæld marinaden op i en gryde som koges op og dernæst reduceres til halvdelen.
  • Tilsæt andefonden og lad det simre i 15 minutter.
  • Monter saucen med smørret mens der piskes.
  • Smag saucen til med salt og peber.
  • Placer andebrystet på en kold pande med skindsiden ned af.
  • Tænd for kogepladen og steg andebrystet sprødt på skindsiden i ca. 5 – 10 minutter.
  • Placer andebrystet sammen med appelsinsovsen i et ildfast fad, og tilbered det ved 180 grader i ca. 15 minutter.
  • Tag fadet ud, og skær andebrystet i skiver. Læg det dernæst tilbage i fadet i saucen, og dekorer med appelsinbådene rundt om andebrystet.

Noter

Jeg serverede selv Knuste Kartofler til retten, men det kan også være Pommes Fondante.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hvad kan man servere til And med Appelsin?

Jeg serverede selv Knuste Kartofler til retten, men det kan også være Pommes Fondante.

Begge dele synes jeg passer rigtig godt til denne klassisk franske ret. Jeg ville normalt også lave en lækker kålsalat til som Denne Her. Kål og and er noget vi laver til jul og Mortens aften hvert år, da det grønne i salaten passer dejligt til andekødet.

Canard á l' Orange

 

Marinerede andebryst

Rids andebrysterne ned til kødet, som placeres i et fad og overhældes med marinaden.

Stegt andebryst

Steg anderbrysterne med skindsiden ned indtil de er sprøde. Dernæst færdig tilberedes de i ovnen sammen med appelsinsovsen.

Andebryst i skiver i appelsinsauce
Skær andebrystet i skiver, som placeres i fadet med saucen.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!