Andebryst med Appelsinsauce

af | 24. jan 2020 | Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter

 

Appelsin og and passer utrolig godt sammen, og den vidunderlige franske klassiker Canard a L´Orange eller And med Appelsin er en perfekt opskrift.

Jeg har valgt at bruge et stort andebryst, hvor der er nok kød til to personer. I den helt traditionelle opskrift bruger man en hel and, men for nem hedens skyld har jeg valgt andebryst.
Selve måden at lave anden på er ret nem, og retten smager virkelig skønt.

Jeg har valgt, at marinerer anden i appelsinmarinaden i 24 timer, hvor der er tilført lidt soyasauce for at give det en mere asiatisk smag. Andesbrystet får en anelse smag af appelsin når den marineres over længere tid.
Desuden færdigtilbereder jeg anden i ovnen sammen med appelsinsaucen som jeg inden da har kogt ned og monteret med smør for, at denne bliver mere som en sauce.

 

 

Andebryst bruger vi rigtig meget, da det er nemt, hurtig og smager utrolig godt. Man kan ligeledes tilberede andebryster på utrolig mange forskellige måder og krydderier og marinader. Alt dette giver kødet noget helt unikt, og som løfter andesmagen.
Med denne ret har jeg fundet endnu en skøn måde, at tilberede andebryst på.

 

Andebryst med appelsinsovs

Den franske klassiker And med appelsinsovs eller And a L´orange er en fantastisk lækker måde at tilberede andebryster på. Appelsin er perfekt sammen med and.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Fjerkræ
Køkken: Fransk
Forb. tid: 1 day
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 day 30 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk. andebryst af 300 g.
  • 4 økologiske eller usprøjtede appelsiner
  • 1 kanelstang
  • ½ dl. soyasauce kan udelades
  • 1 - 2 spsk. honning
  • dl ande- eller kyllingefond
  • 2 spsk. smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rids skindsiden af andebrystet, så man kommer ned til kødet.
  • Riv skallen af to appelsiner, pres saften af tre appelsiner, og skær skallen af den fjerde appelsin som dernæst skæres i både.
  • Bland appelsinsaft, appelsinskal, soyasauce, honning og kanelstang.
  • Placer andebrystet i et fad, og hæld marinaden over.
  • Lad det stå et døgn, eller mindst 8 timer.
  • Tag andebrystet ud af køleskabet en time inden tilberedning så det får stuetemperatur og ikke begynder, at koge når man steger det.
  • Hæld marinaden op i en gryde som koges op og dernæst reduceres til halvdelen.
  • Tilsæt andefonden og lad det simre i 15 minutter.
  • Monter saucen med smørret mens der piskes.
  • Smag saucen til med salt og peber.
  • Placer andebrystet på en kold pande med skindsiden ned af.
  • Tænd for kogepladen og steg andebrystet sprødt på skindsiden i ca. 5 – 10 minutter.
  • Placer andebrystet sammen med appelsinsovsen i et ildfast fad, og tilbered det ved 180 grader i ca. 15 minutter.
  • Tag fadet ud, og skær andebrystet i skiver. Læg det dernæst tilbage i fadet i saucen, og dekorer med appelsinbådene rundt om andebrystet.

Noter

Jeg serverede selv Knuste Kartofler til retten, men det kan også være Pommes Fondante.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!
Hvad kan man servere til And med Appelsin?

Jeg serverede selv Knuste Kartofler til retten, men det kan også være Pommes Fondante.

 

 

Rids andebrysterne ned til kødet, som placeres i et fad og overhældes med marinaden.

 

Steg anderbrysterne med skindsiden ned indtil de er sprøde. Dernæst færdig tilberedes de i ovnen sammen med appelsinsovsen.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.