Rød Karrypasta

af | 25. jul 2017 | Opskrifter, Syltning og konservering, Tilbehør

Karrypasta er en essentiel ingrediens i især det thailandske køkken, hvor det kan bruges i deres supper, kødretter, wokretter eller thai fiskefrikadeller.
Der findes tre forskellige karrypastaer, rød karrypasta, grøn karrypasta og gul karrypasta. Jeg har valgt, at skrive om den røde, hvilket er den stærkeste af de tre pastaer.

Det gode ved selv, at lave sin egen røde karrypasta er, at man kan lave den mild eller meget stærk som man ønsker det. Desuden kan den fryses og holde sig i flere måneder, fremfor kun 14 dage i køleskabet.
Hovedparten af ingredienserne kan købes i større supermarkeder eller hos den etniske købmand.
Det tager heller ikke mange minutter, at blende ingredienserne til denne skønne røde karrypasta.

Rød Karrypasta

Karrypasta er en essentiel ingrediens i især det thailandske køkken, hvor det kan bruges i deres supper, kødretter, wokretter eller thai fiskefrikadeller.

2.63 fra 8 stemmer
Udskriv Bedøm
Ret: Krydderier, Tilbehør, Opskrift
Køkken: Thailand, Asien
Forb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 3 - 4 røde chilier f.eks.birdseye
  • 1 stk. frisk ingefær ca. 2 x 2 cm revet
  • 1 stængel citrongræs
  • 4 fed hvidløg revet
  • 2 skalotteløg groft hakket
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. sød paprika
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 1 spsk. neutral olie
  • 1 spsk. fiskesauce
  • Saften fra en lime
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en minihakker, foodprocessor eller morter og blend/mos det hele til en glat pure.
  • Tilsæt evt. lidt vand hvis pureen er for tør.
  • Det overskydende karrypasta kan kommes i en frysepose og fryses, hvor det kan holde sig i flere måneder.

Noter

Karry pasta kan gemmes i kølesskabet i en lille måneds tid, eller fryses.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!