Rød Karrypasta
Karrypasta er en essentiel ingrediens i især det thailandske køkken, hvor det kan bruges i deres supper, kødretter, wokretter eller thai fiskefrikadeller.
Der findes tre forskellige karrypastaer, rød karrypasta, grøn karrypasta og gul karrypasta. Jeg har valgt, at skrive om den røde, hvilket er den stærkeste af de tre pastaer.
Det gode ved selv, at lave sin egen røde karrypasta er, at man kan lave den mild eller meget stærk som man ønsker det. Desuden kan den fryses og holde sig i flere måneder, fremfor kun 14 dage i køleskabet.
Hovedparten af ingredienserne kan købes i større supermarkeder eller hos den etniske købmand.
Det tager heller ikke mange minutter, at blende ingredienserne til denne skønne røde karrypasta.

Rød Karrypasta
Karrypasta er en essentiel ingrediens i især det thailandske køkken, hvor det kan bruges i deres supper, kødretter, wokretter eller thai fiskefrikadeller.
Udskriv
Pin
BedømRet: Krydderier, Tilbehør, Opskrift
Køkken: Thailand, Asien
Ingredienser
- 3 - 4 røde chilier f.eks.birdseye
- 1 stk. frisk ingefær ca. 2 x 2 cm revet
- 1 stængel citrongræs
- 4 fed hvidløg revet
- 2 skalotteløg groft hakket
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. sød paprika
- ½ tsk. gurkemeje
- 1 spsk. neutral olie
- 1 spsk. fiskesauce
- Saften fra en lime
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en minihakker, foodprocessor eller morter og blend/mos det hele til en glat pure.
- Tilsæt evt. lidt vand hvis pureen er for tør.
- Det overskydende karrypasta kan kommes i en frysepose og fryses, hvor det kan holde sig i flere måneder.
Noter
Karry pasta kan gemmes i kølesskabet i en lille måneds tid, eller fryses.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!