og

Grillet Hummer

af | 30. dec 2016 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Grill - BBQ, Opskrifter

Opskrift på grillet hummet á l`américan

Grillet hummer á l’américain er en udsøgt klassisk hummer ret som med lækker urtesmør.

Jeg skrev opskriften op til nytår i 2016 som det sidste indlæg det år. Men dermed ikke sagt at opskriften på grillet hummer ikke fortsat kan anbefales som en perfekt nytårs forret. Sammen med et rigtig godt glas champagne eller hvidvin er det den lækreste begyndelse på afslutningen af et år.

Sådan laves grillet hummer á l`américan

Jeg havde købt en stor flot forkogt hummer, hvilket ikke gør retten ringere. Selvfølgelig ville en frisk hummer være det ultimative. Den flækkede hummer grilles først med kødsiden ned af i et minuts tid. Dernæst vendes den om og kødet pensles med en masse kryddersmør, hvor jeg har tilsat lidt chipotle i. Næste skridt er at grille den i omkring 5 – 6 minutter. Nemmere kan en forret næsten ikke blive. Den grillede hummer serverede jeg som den var, men et stykke brød kan man altid servere til.

Krydderurtesmørret blandede jeg et par dag i forvejen, og havde på køl indtil tilberedning. Resten af smørret frøs og kan nemt bruges til kammuslinger i egen skal. Det kan også blandes sammen med nogle skønne tigerrejer eller i en bagekartoffel, eller det du har lyst til.

Du bør også prøve disse opskrifter: Kammusling med krydret smør // Skindstegt Multe med muslingesauce // Gratinerede Spinatøsters

Grillet Hummer

Grillet hummer er en meget nem måde, at tilberede en lækker forret på.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Fisk, Skaldyr, Grill
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 hummer evt. for tilberedt.
  • 100 g. saltet smør
  • ¼ tsk. chipotle eller røget paprika
  • 2 spsk. frisk hakket estragon
  • 1 spsk. frisk hakket bronzefennikel
  • 2 spsk. frisk hakket dild
  • Skallen fra en revet citron
  • 1 fed presset hvidløg
  • Peber
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Tag smørret ud af køleskabet 30 minutter inden det skal blandes med de øvrige ingredienser.
  • Kom smør, urter, revet citronskal og 1 fed hvidløg i en skål, og bland det sammen.
  • Smag til peber.
  • Kom smørret på et stykke husholdningsfilm og rul det til den rulle.
  • Kom urtesmørret i fryseren.
  • Læg hummeren på ryggen, og flæk den med en stor kniv, evt. kokkekniv.
  • Tænd op i grillen.
  • Hummeren kan også tilberedes i ovnen under grillen. Være dog obs. på den skal have knap så lang tid som i en almindelig gril.
  • Smør hummeren på alle sider med olien.
  • Grill først hummeren med kødsiden nedad i 30 sekunder, hvorefter den vendes.
  • Kom flere store stykker kryddersmør på kødsiden, og grill den færdig i maksimum 5 minutter.
  • Server hummeren som passer til to personer med lidt brød til.

Noter

Har man noget kryddersmør i fryseren kan det sagtens bruges. Man kan også fryse det tilovers blivende kryddersmør.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Aflivning af hummer

En levende hummer aflives først ved, at skære den igennem hoveded inden den grilles, hvilket er den mest humane måde at aflive den på. Dernæst fjernes tarmene og indvolde, men lad koralen blive tilbage da denne har utrolig meget smag i sig. Bræk kløerne af og slå dem med kanten af en kniv, hvorefter skallen kan fjernes og kødes nænsomt tages ud.

I opskriften bruger jeg en canadisk frossen forkogt hummer. Det ultimative ville selvfølgelig være at grille en dansk hummer. Prisforskellen er dog ret høj, selv om smagen er meget bedre i en dansk frisk hummer.

Hel kogt hummer

Grillet hummer á l'américain

Grillede hummere

Hvad er din ynglings nytårs forret?

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!