og

Kål en kogebog

af | Anmeldelser

Kål en Kogebog

For noget tid siden fik jeg en forespørgsel fra en studentermedhjælper, om jeg var interesseret i, at se på en kommende kogebog om kål. Jeg mailede tilbage, at de var velkommen med uden forpligtelse. Jeg tænkte ved mig selv, en kogebog om KÅL? MEN, jeg blev meget positiv overrasket, da den dumpede ind af døren.

Anmeldelse af kogebogen Kål

Kål er skrevet af Peter Nøhr Christensen og Asmus Gamdrup Petersen Jensen. Jeg vil tænke et anderledes kogebogs forfatter par. Peter Nørh Christensen er kok og kendt fra f.eks. Svinkløv Badehotel, Restaurant Saison, hvor han var souchef og køkkenchef på Melsted Badehotel på Bornholm. Asmus Gamdrup Petersen Jensen er uddannet historiker med speciale i dansk osteproduktion og er hædret af Det Danske Gastronomiske Akadami for sin forrige bog om Stevnsbærret – Historien om Nordens Drue.

Bogen er opdelt i 13 kapitler, som alle omhandler forskellige kålsorter og opskrifter på disse. Hvert kapitel indledes med den gældende kål sorts historie, hvilket i mine øjne gjort den mere end til bare en kogebog om kål. De har formået, at fortælle om de forskellige kål sorters historie på en interessant og medrivende måde, som jeg ikke havde forestillet mig var muligt. Især omhandlende kål.

Kapitlerne fortsætter med både traditionelle og nyere opskrifter om de forskellige kålsorter, som er fra klassiske kåldolmere, klassisk sauerkraut til broccolipuré, stegte nye hvidløg og hjertemuslinger og ribollita. Bogen indeholder ligeledes et kapitel om grundopskrifter. Opskrifterne er lige til, at gå til for alle. Du skal ikke bruge specielle køkkenmaskiner som sous vide, molekylær ingredienser eller andet. Hver opskrift har for min visuelle hjerne tilhørende fotos, der er taget af Martin Dyrløv.

Efter jeg har skimmet en del af bogen blev jeg inspireret af bogens opskrifter lavede en anden fortolkning af kåldolmer. Dette endte ud med kulmule i kåldolmer med havtorn og Fanø skinke. Opskriften lægger jeg ud på bloggen på et senere tidspunkt.

Kål af Peter Nøhr Christensen og Asmus Gamdrup Petersen Jensen er udgivet af FADL´s Forlag. Ca. 300 sider og pris: 349,95 kr.

Indlægget er skrevet på baggrund af gennemgang af bogen og tilsendt materiale fra FADL.

Sponsoreret indlæg.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!