og
Nem opskrift på kantarelsauce

En lækker og nem kantarelsauce som kan serveres til både kalve- og oksekød og fjerkræs retter.

Denne sauce med kantareller er utrolig velsmagende og cremet som sagtens kan gøre en afhængig. Det er en af mine bedste sovse med skovens guld som jeg selv har fundet. Jeg elsker når svampetiden går ind at bruge et par timer i skoven for at lede efter kantareller og andre svampe til en hjemmelavet kantarelsauce.

De kantareller du kan købe i butikkerne kommer som regel fra andre lande, men smager lige så godt som dem fra de danske skove.

I min opskrift på kantarelsauce bruger jeg enten hønsefond eller kalvefond. Dette afhænger af om jeg ønsker den skal være let i farve og smag, eller mere dyb og mørk.

Opskrift på kantarelsauce

Kantarelsauce opskrift er utrolig nem og ligetil. Du skal i virkeligheden bruge få ingredienser for, at lave en af de bedste saucer jeg synes der findes. Kantarellerne er en selvfølge. Udover dem skal der bruges hvidvin, hønse- eller kalvefond og fløde. På den måde får man en perfekt cremet og velsmagende sauce med kantareller.

Tips til opskriften

Friske kantareller til en kantarelsauce er bedst. De kan købes i flere supermarkeder på flere tider af året. I den danske natur findes de fra omkring juli til oktober. Husk at være forsigtig hvis du selv samler svampe. Er det umuligt at finde friske kantareller kan tørrede i stedet for bruges. Brug en mindre mængde, da de tørrede kantareller i en kantarelsauce har masser af smag i sig. Ofte står der på posen hvad det svarer til af friske.

Prøv disse saucer: Pebersauce // Whiskysauce

Kantarelsovs

Kantarelsauce Lækker opskrift på sauce med kantareller

Kantarelsauce er en vidunderlige skøn sauce til både kalve og fjerkræs retter.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Saucer
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 250 g. kantareller
  • 1 spsk. friskhakket timian
  • 1 stk. skalotteløg fint hakket
  • dl. hvidvin
  • dl. kalvefond eller hønsefond
  • 3 dl. piskefløde
  • 40 g. smør
  • 1 stk. citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rengør kantarellerne for jord og andet med en lille børste. Du kan også skylle og tørre dem, men de skal være helt tørre før de steges.
  • Skær de store kantareller over på langs.
  • Varm en pande eller passende gryde op til høj varme, hvori kantarellerne steges gyldne. Afgiver de væde hældes det fra i en skål.
  • Skru ned for varmen til middel og kom en klat smør på panden og dernæst timian og skalotteløg som vendes med kantarellerne i 4 minutter.
  • Hæld hvidvinen på panden som damper af i nogle minutter inden fonden og kantarelvæden tilsættes. Lad det koge ind til omkring det halve.
  • Tilsæt fløden som langsomt koger ind til kantarelsaucen tykner til den konsistens du ønsker.
  • Smag til med citronsaft og salt og peber.

Noter

Kantarelsauce kan laves dagen inden, fryses og genopvarmes igen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Kantarelsauce

En kantarelsauce kan nemt laves dagen inden og opvarmes på selve dagen. Den er endda super god at fryse og optø på et senere tidspunkt. Kantarellerne er fortsat super skønne selv om de har været frosset.

Kantareller findes i utrolig mange skove rundt om i Danmark, hvilket man selv kan samle. Er du uerfaren i svampejagt bør du i første omgang tage en erfaren samler med. Nogle svampe i den danske natur kan i værste fald give organgsvigt. Kantareller er meget nemme at se og de har en helt karakteristisk duft og smag, som går igen i en kantarelsovs.

Friske kantareller

Rens kantarellerne for jord og andet inden de bruges. Brug en lille børste til dette.

Stegte kantareller

Steg kantarellerne på en tør pande. Smider de noget så gem til den færdige kantarelsauce.

Kantarelsovs

Husk at smage saucen til med salt og peber inden den serveres.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Per Martin

    Hej,
    Lyder rigtig lækker, jeg laver en ganske gemen champignon sauce på samme måde.

    Hilsen
    Per

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Per
      Mange tak, og ja det smager utroligt godt.
      Champignon er absolut heller ikke af vejen og giver også en rigtig god smag.

      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!