Lammeculotte i safran

af | 28. feb 2017 | BBQ/Grill, Hovedretter, Lam, Opskrifter

Lammeculotte er en nem og hurtig måde, at tilberede lam på. Jeg marinerer som regel lammeculotter, da jeg ikke synes, at de er lidt tamme i smagen.
Derfor er det også den del af lammet, der sagtens kan serveres for dem med lammeforskrækkelse, eller tror at lam smager af uld!
Lammeculotten er som regel ret mørt og lækkert, og som jeg nævnte er det ret hurtigt, at tilberede, hvilket er ca. 25 minutter i ovnen eller på grillen.

Lammeculotte i safran

Lammeculotte er en nem og hurtig måde, at tilberede lam på, og marineret i safran bliver det en fantastisk ret.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Lam, Hovedret, Opskrift,
Køkken: Middelhavet
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

Marineret Lammeculotte

  • 2 lammeculotter
  • 1 nip safran
  • Saften fra 1 citron
  • spsk. frisk hakket rosmarin
  • 4 fed knuste hvidløg
  • 6 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt

Tomatsauce

  • 1 ds. gode flåede tomater
  • 1 dl. hvidvin
  • 2 spsk. balsamico eddie
  • 1 fed fint hakket hvidløg
  • 1 fint hakket skalotteløg
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret timian
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Bulgur salat

  • 2 dl. Bulgur
  • 4 dl. vand
  • Cherrytomater på stilk
  • dl. butterbeans
  • dl. Kæmpebønner
  • 1 bakke rucola
  • 150 g fetaost

Udstyr

  • Grill

Sådan gør du

Marineret Lammeculotte

  • Soigner lammeculotterne for væv og evt. fedt på undersiden. Rids fedtet på oversiden.
  • Kogt ½ dl. Vand op og tilsæt safranen. Lad det stå i et par minutter.
  • Bland de øvrige ingredienser fra med safranvæden, og masser det ind i lammeculotten.
  • Lad den marinerer i mindst 3 timer, men den bliver endnu bedre ved, at lade den stå natten over.
  • Når lammeculotten er marineret kan den enten tilberedes på grillen eller på panden og dernæst i ovnen.
  • Ved grill grilles den først direkte (dvs. direkte over gløderne eller brænder) så den brunes.
  • Grill den færdig ved indirekte (dvs. ikke over gløder eller brænder) i ca. 20 – 25 minutter for rosa.
  • Ved pande og ovn brunes den først på alle sider på en pande. Tilbered den færdig i ovnen ved 180 grader i ca. 25 grader.
  • Kernetemperaturen skal både ved grill og ovn ved rosa være på 56 grader.
  • Tag den af grillen/ud af ovnen og lad den hvile under et klæde i 10 minutter inden den skæres i skiver af 1 cm.
  • Skær hvidløgene midtover. Smør skæresiden med lidt olie og drys dem med salt.
  • Grill hvidløgene med skærefladen ned af direkte eller steg dem på en pande, hvorefter de kommes i ovnen i 25 minutter.
  • Når skærefladen har fået lidt farve vendes de og kommes ved grill på den indirekte side mens lammet færdigstedet.

Tomatsauce

  • Kom lidt olie i en gryde ved svag middelvarme. Tilsæt hvidløg og løg som sauteres indtil de er glasklare.
  • Skru op for varmen til over middel. Hæld hvidvinen i, lad det stå i 1 minut.
  • Tilsæt balsamico, de flåede tomater og krydderier.
  • Lad det simre i 1 – 2 timer.
  • Smag til med salt og peber.

Bulgur salat

  • Kog bulguren i vandet i ca. 20 minutter eller som anvist på pakken.
  • Bland de kogte bulgur med bønnerne og rucolaen.
  • Hak fetaosten som drysses over salaten.

Noter

Lammeculotter kan købes i flere supermarkeder, eller bed dem bestille det hjem til dig.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Impulsivt valgte jeg, at lave en marinade med safran. Både for, at tilføre kødet denne skønne safran smag som kommer til, at minde om en middelhavsagtig lammeret, og give overfladen denne gyldne farve fra safranen.
Men hvad skulle jeg dog servere til?
Nu havde jeg valgt en smag af middelhavet skulle tilbehøret passe til det.
Jeg valgte derfor, at lave en bulgursalat med store bønner, rucola og fetaost i. Nærmest et miks af smage fra Italien, Grækenland og Nord Afrika. Dertil en tomatsauce som havde fået lov, at små simrer i et par timer for, at trække så meget smag ud som muligt.

Denne kombination faldt i rigtig god jord hos vores gæster, så retten må derfor være lidt af et hit.

 

Hvidløgene kan tilberedes på grillen eller i ovnen sammen med lammeculotterne.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.