og

Mit Franske Køkken – Boganmeldelse

af | 15. sep 2015 | Anmeldelser

Mit Franske Køkken er en ny kogebog af den franske kok Michel Roux, som har kogt sin store viden om fransk gastronomi ned i denne kogebog. Roux er meget kendt i Stor Britannien, da han i tidernes morgen startede den første tre stjernede Michelin restaurant i Stor Britannien Le Gavroche i London. Derudover er han kendt fra flere tv udsendelser.

Mit Franske Køkken

Man kan sige meget godt og dårligt om fransk gastronomi, men jeg blev nysgerrig, da Nyt Nordisk Forlag sendte mig denne kogebog propfyldt med franske retter. Klassisk franske opskrifter er ikke ukendt for mig, og nogle af opskrifterne i bogen kender jeg til fra andre franske kogebøger. Dette er f.eks. den klassiske Bouillabaisse, lapin saute à la Moutarde (sennepssauteret kanin) eller Homard à l’Américaine (hummer á L’Américane) med flere.

Bogen er opdelt i en præsentation af Roux´s køkken og grunden til han har skrevet kogebogen. Dernæst bevæger den sig over i supper, hvor opskrifterne er lige fra græskarsuppe til løgsuppe. Efter supper er det forretternes tur, hvor han igen bevæger sig rundt i det franske klassiske køkken blandet med hans egen inspiration. De øvrige kapitler omhandler Æg, Skaldyr, Fisk, Fjerkræ & Vildt, Kød, Grøntsager & Salater, Desserter, Fonder & Saucer, Grundopskrifter og til sidst Ordliste.

Jeg kan godt lide, at bogen også kommer forbi så vigtige emner som Fonde & Saucer og Grundopskrifter, hvilket er en vigtig del af et køkken. Traditionelt fransk eller ej. Ind i mellem støder jeg på kogebøger der kun har opskrifter uden, at fortælle om de grundlæggende elementer i et køkken.

Kommer jeg selv til, at bruge Mit Franske Køkken? Helt sikkert. Jo mere jeg kigger i den, jo mere glæder jeg mig til, at kaste mig ud i flere af opskrifterne.

Bogen har fotos af hovedparten af opskrifterne. For mig er den visuelle del af en kogebog lige så vigtig, som opskrifterne. Hvem kan ikke blive sulten af, at studere en kogebog. Ingredienslisten og fremgangsmåden er opdelt og forklaret i alle dele, så den er meget nem, at gå til. Ergo, det franske klassiske køkken behøves ikke, at være vanvittig vanskeligt at hoppe ud i.

Mit franske køkken er på 272 sider og koster 299,95. Udgivet af Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

Ovenstående er skrevet ud fra tilsendt materiale fra Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck og gennemgang af bogen.

Sponsoreret indlæg.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

 1. Annemarie Balslev Jespersen

  Jeg synes du har virkelig mange gode opskrifter. Og jeg mener også du har lavet noget sammen med min mands fætter Kim Kruchov. Du har skrevet på facebook: “Klar med en grydefuld boulliabaisse”. Jeg laver hvert år bouillabaisse i februar. Jeg er spændt på, hvad dit bud på bouillabaisse er, da det altid er godt at få nye bud. Men jeg kan ikke finde opskriften på din side. Kan du hjælpe mig?

  Svar
  • Søren Willadsen

   Hej Annemarie
   Tusinde tak for rosen :-). Det er rigtigt, at jeg sammen med Kim udgav en kogebog for nogle år tilbage, der hedder Mad Med Røg.
   Opskriften på bouillebaisse ligger endnu ikke på bloggen, men hvis du er tilmeldt nyhedsbrev vil du få besked når jeg udgiver den.
   Bedste hilsner
   Søren

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!