ForsideOpskrifterMjød

Kommentarer

Mjød — 11 kommentarer

 1. Det ser meget spændende ud – måske jeg også skal prøve på et tidspunkt? Jeg havde på et tidspunkt et par venner, der eksperimenterede meget med at lave mjød, og de blev ganske gode. Man kan lave nogle ret funky udgaver 🙂

  • Takker :-).
   Ballonen skal stå et varmt sted, hvor der gerne må være et par og tyve grader. Jeg har tidligere haft den stående i et opvarmet værelse. Men det kan også være på badeværelset, hvis du har plads.
   Bedste hilsner
   Søren

   • Hej…. hvis din mjød skal langtids gære… så er det altså forkert at oplyse at den skal stå et varmt sted.
    Resultatet bliver MUGGEN mjød.
    En kølig kælder eller lign. med 10-15 grader er MAX. og så vent 1 år eller 2 🙂

    STENVÆNGEGAARD MJØD

 2. Pingback: Créme brûlée en fantastisk dessert |

 3. Hej
  Jeg synes simpelthen, at det lyder så spændende at brygge øl! Er der noget i vejen for at brygge en halv portion? Jeg synes det lyder af ret meget mjød 🙂

  • Hej
   Det lyder rigtig godt, at du vil springe ud i mjødbrygningen, hvilket jeg kun kan anbefale. Du burde sagtens kunne lave en halv portion, eller en kvart, selv om jeg ikke selv har prøvet det ;-).
   De bedste hilsner
   Søren

 4. Hej
  Lige et tip, man kan med fordel bruge en mjødgær, som langsomt startes i en gærstarter med afkogt vand, så sikre man at gæren får taget fat inden for få timer.
  Skold eksempelvis et syltetøjsglas med kogende vand og lad ca 300 ml kogt vand blive i glasset, lade det køle med lukket låg til det er ca 25 grader varmt, hvorefter gæren kommes i.
  Jeg har haft god erfaring med at bruge en gær som er målrettet mjød og ikke den normale brød-gær, selv om det koster lidt mere.
  Eksempelvis denne: https://brewparts.dk/mjød-m05

  Tak for en god blog, jeg bruger den flittigt og laver jævnligt din chili con carne: https://gastromad.dk/chili-con-carne/

  /mikkel

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen