ForsideDrikkevarerMjød

Kommentarer

Mjød — 15 kommentarer

 1. Det ser meget spændende ud – måske jeg også skal prøve på et tidspunkt? Jeg havde på et tidspunkt et par venner, der eksperimenterede meget med at lave mjød, og de blev ganske gode. Man kan lave nogle ret funky udgaver 🙂

  • Takker :-).
   Ballonen skal stå et varmt sted, hvor der gerne må være et par og tyve grader. Jeg har tidligere haft den stående i et opvarmet værelse. Men det kan også være på badeværelset, hvis du har plads.
   Bedste hilsner
   Søren

   • Hej…. hvis din mjød skal langtids gære… så er det altså forkert at oplyse at den skal stå et varmt sted.
    Resultatet bliver MUGGEN mjød.
    En kølig kælder eller lign. med 10-15 grader er MAX. og så vent 1 år eller 2 🙂

    STENVÆNGEGAARD MJØD

 2. Pingback:Créme brûlée en fantastisk dessert |

 3. Hej
  Jeg synes simpelthen, at det lyder så spændende at brygge øl! Er der noget i vejen for at brygge en halv portion? Jeg synes det lyder af ret meget mjød 🙂

  • Hej
   Det lyder rigtig godt, at du vil springe ud i mjødbrygningen, hvilket jeg kun kan anbefale. Du burde sagtens kunne lave en halv portion, eller en kvart, selv om jeg ikke selv har prøvet det ;-).
   De bedste hilsner
   Søren

 4. Hej
  Lige et tip, man kan med fordel bruge en mjødgær, som langsomt startes i en gærstarter med afkogt vand, så sikre man at gæren får taget fat inden for få timer.
  Skold eksempelvis et syltetøjsglas med kogende vand og lad ca 300 ml kogt vand blive i glasset, lade det køle med lukket låg til det er ca 25 grader varmt, hvorefter gæren kommes i.
  Jeg har haft god erfaring med at bruge en gær som er målrettet mjød og ikke den normale brød-gær, selv om det koster lidt mere.
  Eksempelvis denne: https://brewparts.dk/mjød-m05

  Tak for en god blog, jeg bruger den flittigt og laver jævnligt din chili con carne: https://gastromad.dk/chili-con-carne/

  /mikkel

 5. Ciao Søren, er lige blevet færdig men nu tænker på: er der bacteria ved nillike, anis og kanel?? Skulle jeg havde lavet en te af dem, i stedet for??? Tak

  • Hej Antonio
   I de år jeg har lavet mjød har jeg ikke oplevet nogen problemer med, at der er bakterier i nelliker, anis og kanel.
   Du kan næste gang tilsætte krydderierne når vand og honning er varmet op for en sikkerhedsskyld. Men som sagt har jeg aldrig oplevet noget :-).
   God fornøjelse med mjøden når den er færdig.
   Bedste hilsner
   Søren

 6. Hey alle i skønne mennesker! Mig og min kæreste går med tanken at lave mjød. Men vi kan begge, som nybegyndere, finde det svært at se hvad udstyr der præcis skal bruges til dette. F.eks. står der ballon, og vi ved ikke helt hvad det refererer til desværre.
  Kan vi muligvis bede om en liste af udstyr der skal brydes, og hvor dette muligvis kan findes? Så ville jeg knus elske jer alle!
  Hilsen
  Louise 😅

  • Hej Louise
   Hvor er det fedt at læse, at i skal i gang med at brygge Mjød :-).
   En ballon er en vinballon i enten glas eller plast, som man bruger til at brygge (gære) mjøden i. Det er bedst at have to styk af dem.
   Når i googler vinballon kommer der en del hits frem.
   I skal også bruge en hævert, som er en plastslange til at få mjøden fra en ballon til en anden.
   Sidst skal I bruge en gærlås.
   Dvs. sige bedst med to vinballoner, en hævert og en gærlås, så er i kørende. Og selvfølgelig en masse honning :-).
   Rigtig god fornøjelse.
   Bedste hilsner
   Søren

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>