Porse Snaps

af | 21. nov 2017 | Drikkevarer, Frokost, Opskrifter, Vin og Spiritus

Kryddersnapse er en af de ting, der passer perfekt til et frokostbord. Laver man sin egen hjemmelavet, som f.eks. en porsesnaps kan den tilpasses efter ens egen smag. Om den skal være en anelse skarp, lidt rund, lidt sødlig bestemmer man selv, og man kan altid eksperimenterer med det.

Når jeg laver en kryddersnaps bruger jeg ALTID smagsneutral snaps, enten Klar Brøndum eller Klar Svendborg. Man kan også bruge en billig vodka der i sig selv er smagsneutral.
En almindelig snaps indeholder en anelse kommen, som ved mange kryddersnapse kan være gennemtrængende.

Porse Snaps

Porse snapsen er den kryddersnaps jeg kastede mig ud i som den første, og er nok en af de kryddersnapse langt de fleste kan lide.
Selve porse planten gror i rigtig mange dele af landet, men primært i lidt våde områder, f.eks. i moseområder. Porse busken er en lav løvfældende busk.
Jeg bruger enten bladene eller raklerne. Bladene kan plukkes i perioden juni til august, og kan hænges til tørre og bruges til en porse snaps på et senere tidspunkt. Man kan selvfølgelig også bruge dem helt friske.
Raklerne kan plukket i juli og august, og igen januar og februar.

Jeg lader altid min porse snaps trække i et par måneder, men den kan når man bruger blade lade den trækker i et par uger. Dog vil jeg altid anbefale, at lade trækker i mindst 12 uger, men gerne længere tid. Man kan altid fortynde den op, såfremt den er for stærk.

Nederst på siden kan du finde links om andre kryddersnapse.

Hjemmelavet Porsesnaps

Andre dejlige kryddersnapse: Havtorn Snaps // Revlinge Snaps // Safran Snaps

Hjemmelavet Porsesnaps

Porse Snaps

Porsesnaps er en af de meget gode kryddersnapse man selv kan lave.
3.86 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Alkohol, Kryddersnapse
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 1 flaske klar snaps 75 ml
  • Ca. 3 dl. porseblade eller 2 dl. rakler
  • Evt. 3 svesker hvis man ønsker den en anelse sødlig og gylden i farven
  • 1 stort syltetøjsglas

Sådan gør du

  • Kom blade eller rakler i glasset og hæld snapsen over.
  • Evt. tilsæt et par svesker
  • Lad det trække i mindst 12 uger, gerne mere.

Noter

Når først snapsen er lavet og trukket, så kan den holde i rigtig mange år, hvis man kan holde fingrene fra den.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Kryddersnaps med porse

Her finder du links til nogle af de andre kryddersnapse jeg har skrevet om.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

14 Kommentarer

  1. Niels-Jørgen Rafn

    Kære Søren,
    Jeg vil gerne vide, hvem af os der er idiot. Angående fremstilling af Porsesnaps angiver du 3dl porse,
    Det kan jeg ikke forholde mig til. Hvad med at angive en gramvægt. Jeg er muligvis lkke den skarpeste kniv i skuffen, men kan du ikke være mere nøjagtig?
    Jeg skriver til dig fordi Aalborgs Porsesnaps ikke er, som jeg husker den.
    Håber på et brugbart svar.

    Med kærlig Hilsen
    Niels Rafn

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Niels
      Normalt sletter jeg kommentarer hvor ord som idiot eller lignende ord indgår, da jeg ikke gider den slags sprog på min blog.
      Da du spørger angående porsesnaps svarer jeg dig alligevel.
      Nej jeg vil ikke være mere nøjagtig da det er den metode jeg har brugt de sidste 25 år i forhold til, at lave en rigtig god porsesnaps.
      Det jeg gør at proppe en dl måler med blade uanset om det er grønne eller ældet.
      Min porsesnaps bliver ret kraftig, da jeg lader den trække i mere end 12 uger.
      Venlig hilsen
      Søren

      Svar
  2. Johnny bech

    Hej Søren. Kan man købe porse blade af dig? Eller kan man købe det i en butik. VH johnny

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Johnny
      Havde jeg haft nogen liggende måtte du få dem. Jeg kender desværre ikke nogen steder, hvor man kan købe porseblade.
      Du må desværre vente til raklerne (knopperne) begynder at komme på grene omkring marts/april måned.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
    • Jørn N. Jensen

      Jeg har lige købt friske porseblade
      hos kryddersnapse.dk
      Mvh JNJ

      Svar
      • Søren Willadsen

        Hej Jørn
        Mange tak for tippet 👍.
        Bedste hilsner
        Søren

        Svar
  3. Aninna Johansen

    Plant en porsebusk i haven el i en krukke. Jeg fik en porseplante af min storsøster, som jeg plantede i min have – og jeg er rigtig glad for den, og den er nem at passe. Jeg eeeelsker porsesnaps.
    vh Aninna

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Aninna
      Super godt tips og tusinde tak for det :-).
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar
  4. Lene Storgaard

    Hej Søren
    Vi har lige været en tur i Skagen og har plukket Porse og der var masser
    Nu er det så puttet i et glas med låg, men hvis det trækker 12 uger skal det så ikke fortyndes?
    Hilsen Lene 🙂

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Lene
      Lyder dejligt med en Skagen Tur, et skønt sted :-).
      Jeg vil smage på den om du synes din porsesnaps skal fortyndes. Jeg kan selv bedst lide en kraftig porsesmag.
      Såfremt du fortynder så gør det med lidt af gangen, og smag på det.
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar
  5. Torgeir Bie

    Hei Søren
    Har laget porsesnaps i vodka med noen få apirkoser for sødmens skyld. Den smaker faktisk godt etter 7 måneders lagring. Porsen ble plukket på ei øy på Norges vestkyst. Kjenner du til desserter/kaker som porsesnapsen passer å drikkes til, eller desserter/kaker der en skvett porsesnaps i selve desserten passer.

    Med vennlig hilsen
    Torgeir

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Torgeir
      Porse passer også rigtig godt som du har gjort i vodka. God ide med abrikoserne. Min egen mor kom altid et par svesker i for farven og sødmens skyld.
      Jeg er dig desværre svar skyldig i forhold til hvilke kager eller desserter en porsesnaps passer til.
      Vi drikker den primært til smørrebrød eller silden ved frokostbordet.
      Måske kan andre byde ind hvad porsesnaps passer til?

      De bedste hilsner
      Søren

      Svar
  6. Lene Bjørn

    Hej
    Jeg har plukket en masse rakler. Læser de fleste steder, at de skal trække i snaps 4-6 dage. Bliver din porse ikke meget bitter, hvis den trækker i 12 uger?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Lene
      Når jeg lader min porse trække i så lang som jeg gør bliver den langt mere kraftig, og kan for nogen godt tyndes mere op. Jeg oplever ikke nogen bitterhed ved den. Personligt synes jeg at en uge er alt for lidt.
      God fornøjelse med porsesnapsen.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!