Porse Snaps
Kryddersnapse er en af de ting, der passer perfekt til et frokostbord. Laver man sin egen hjemmelavet, som f.eks. en porse snaps kan den tilpasses efter ens egen smag. Om den skal være en anelse skarp, lidt rund, lidt sødlig bestemmer man selv, og man kan altid eksperimenterer med det.
Når jeg laver en kryddersnaps bruger jeg ALTID smagsneutral snaps, enten Klar Brøndum eller Klar Svendborg. Man kan også bruge en billig vodka der i sig selv er smagsneutral.
En almindelig snaps indeholder en anelse kommen, som ved mange kryddersnapse kan være gennemtrængende.
Porse snapsen er den kryddersnaps jeg kastede mig ud i som den første, og er nok en af de kryddersnapse langt de fleste kan lide.
Selve pors planten findes i rigtig mange dele af landet, men primært i lidt våde områder, f.eks. i moseområder og er lav løvfældende busk.
Jeg bruger enten bladene eller raklerne. Bladene kan plukkes i perioden juni til august, og kan hænges til tørre og bruges til en porse snaps på et senere tidspunkt.
Raklerne kan plukket i juli og august, og igen januar og februar.
Jeg lader altid min porse snaps trække i et par måneder, men den kan når man bruger blade lade den trækker i et par uger. Dog vil jeg altid anbefale, at lade trækker i mindst 12 uger, men gerne længere tid. Man kan altid fortynde den op, såfremt den er for stærk.
Nederst på siden kan du finde links om andre kryddersnapse.

Porse Snaps
Ingredienser
- 1 flaske klar snaps 75 ml
- Ca. 3 dl. porseblade eller 2 dl. rakler
- Evt. 3 svesker hvis man ønsker den en anelse sødlig og gylden i farven
- 1 stort syltetøjsglas
Sådan gør du
- Kom blade eller rakler i glasset og hæld snapsen over.
- Evt. tilsæt et par svesker
- Lad det trække i mindst 12 uger, gerne mere.
Noter
Her finder du links til nogle af de andre kryddersnapse jeg har skrevet om.