og

Safran Snaps

af | 28. mar 2013 | Drikkevarer, Vin og Spiritus

Står du og mangler en god kryddersnaps til i morgen, så se her. Safran snaps (eller score snaps) laves af safran og citron, og kan allerede drikkes dagen efter. Den passer godt til en påskefrokost eller julefrokost, hvor der serveres sild eller andet lidt fede retter. Smagen er dejlig frisk med et anstrøg af safran og citrus.

Safran Snaps

Ingredienser:

  • 1 g safran.
  • Skrallen af 1 citron.
  • 1 flaske klar brøndum snaps eller vodka.

Bland alle tingene sammen, sæt det til at trække i 1 døgn, hvorefter det sis og drikkes.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

    • Søren

      Takker og God Påske.

      Svar
  1. Niels Bjøreng

    Er der noget i vejen for, man lader den trække et par uger og så fortynder den? Safran er jo ikke et krydderi, man har uanede mængder af.

    Svar
    • Søren

      jeg har ikke selv forsøgt, men jeg vil enten udelade citronskal, da den allerede efter 1 døgn er kraftig. Du kan evt. bruge halv kvantum safran og citron skal og lade den trække lidt længere. Skriv endelig om resultatet.

      Svar
  2. Niels Bjøreng

    Jeg har nu ladet safran og citronskræl trække 16 dage med vodka, og yderligere ladet det lagre en uge. Et udmærket blandingsforhold er 1 del ekstrakt til 2-3 dele vodka, men det er jo så også klart, at den oprindeligt flotte gule farve, der ligner …, blegner noget.
    Venlig hilsen

    Svar
    • Søren

      Hej Niels
      Tak for et rigtigt godt eksperiment og du ville dele det med os andre :-).
      Altid godt, at kunne trække en safran noget længere.
      /Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!