Det er nu præcis 1 år siden Gastromad udgav det første indlæg. Den gang var det om Restaurant Knap. Så her på årsdagen handler udgivelse nummer 68 om Havtorne Snaps. I december måned satte jeg en havtorne snaps over. Den har nu trukket i 4 måneder og har den rette duft og smag. Snapsen er siet og skal bruges som ekstrakt. Den spædes op med lige dele snaps eller vodka.
Ingredienser:
- 4 dl. Klar brøndum eller vodka.
- 2 dl. frossen havtorn.
Lad det trække i 3 – 4 måneder, hvorefter det sies og efterfølgende spædes op med klar brøndum eller vodka.
Duften er meget speciel af frisk bæragtig syrlig/sødme, som er meget velsmagende. Kender man ikke havtorn er denne snaps svær, at gætte sig hvad den er lavet af.
Andre opskrifter om Havtorn:
Hvornår plukker man havtorn så de er bedst til snaps og ikke mindst til mad? Jeg var ude sidste år i december måned for at plukke, men der havde fuglene allerede været der og de få der ikke var taget af fuglene de var helt smattet…
I september er buskene fulde af bær. De blomstrer i april måned. Da jeg var ude sidste år i november måned havde fuglene også været og taget en del.
Kan man göra snaps på torkade havtorn bär?
Hej Thorsten
Det vil jeg tro du kan. Jeg har ikke forsøgt, men tænker at du skal bruge flere bær end når de er friske.
Hvis du finder ud af, at det virker må du meget gerne skrive på bloggen igen.
Bedste hilsner
Søren
Tack för det Sören
Thorsten