Revling Snaps

af | 8. aug 2017 | Drikkevarer, Opskrifter, Urter, Vin og Spiritus

Revling snaps smagte jeg første gang for et års tid siden, på et marked i Nordby Fanø, og både min hustru og jeg var med det samme solgt.
Den har en blødhed og masser af smag af bær, som ikke ligner mange andre kryddersnapse.
Som navnet antyder laves kryddersnapsen på revlingebær eller sortbær som de også kaldes. Bærerne kan høstes omkring juli måned, hvor de gror i nærheden af klitter og heder.

På en af vores mange cykelture her i sommers på Fanø fandt vi et sted, hvor der stadig var revlingebær, og vi havde heldigvis en pose med så vi kunne samle til en enkelt flaske når vi kom hjem.
For, at gøre kryddersnapsen god bør man lade den stå i mindst 6 måneder og gerne op til et år, siger mange hardcore kryddersnapse blandere. På nettet står der 2 – 3 måneder, men jeg vil nu følge det råd jeg fik på Fanø.
Hvordan min revling snaps smager kan jeg først fortælle om til næste år.

Revlinge Snaps

Revlingesnaps har en blødhed og masser af smag af bær, som ikke ligner mange andre kryddersnapse.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Spiritus, Kryddersnaps, Opskrift
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 3 - 6 dl. revlingebær
  • Brøndums snaps klar eller vodka
  • Patentglas eller en flaske
  • Tålmodighed

Sådan gør du

  • Hæld revlingebærerne i sylteglasset og dobbelt så meget snaps over.
  • Stil det et mørkt sted i de næste 6 – 12 måneder, derfor er tålmodighed en god ting.

Noter

Jo længere tid en revlingesnaps står gemt væk, jo mere intens bliver smagen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!