og

Østers Festival – Oyster Trophy Week

af | 25. okt 2016 | Anmeldelser

I den foregående uge 42 som foregik på Fanø havde vi fornøjelsen, at deltage i flere spændende arrangementer i forbindelsen med en årlige Oyster Trophy Week. Festivalen på Fanø er blevet betydelig større og hedder nu Fanø Vadehavsfestival, men er fortsat en del af den landsdækkende Oyster Trophy Week. Og mens jeg sidder og skriver dette indlæg går det op for mig, at denne er NR. 400 jeg nu kan udgive.

oesters-salturt

Mandag i uge 42 var der østers konkurrence med to af mine helt store helte inden for den gastronomiske verden, Francis Cardenau og Michelle Michau. Disse meget dygtige herre var hentet helt til Fanø for, at deltage i en konkurrence om hvem der kan lave den bedste østersret. Udover Francis og Michelle havde man tilmed lokket tidligere ejer af Henne Kirkeby Kro Hans Beck Thomsen, ejer af Sønderho Kro Jakob Sullested, Sinatur Hotel Haraldskær Mikael Madsen og madanmelder Helle Brønnum Carlsen til som dommere.

francis-cardenau
Francis Cardenau

michelle-michaud
Michelle Michau

aabning-oesters

Desuden var Restaurant Babette repræsenteret, og Fanø Oyster King (Jesper Voss) deltog selvfølgelig også. Udenfor holdt Jan Gildam til i sin Foodtruck, hvor han langede den ene godbid over disken efter den anden. Jan fortsatte igennem Nordby resten af ugen, hvor både lokale og turister kunne nyde godt af alle hans gratis smagsprøver. Jan var ikke den eneste til konkurrencen der havde en foodtruck med. Folkene bag Sdr. Bjert Kro havde på den anden side campeteret med deres pizza truck, hvor tryllede med pizza med østers og havtorn på.

babette

jakob-sullested

I løbet af ugen skete der fortsat mange forskellige ting på øen. Jeg nåede selv fredag i uge 42, at smutte ud efter en spandfuld østers jeg skulle bruge til, at afprøve en ny ret. Tirsdag d. 1 november 2016 er jeg inviteret til Mejeriforeningens messe i Herning, hvor jeg og andre bloggere skal lave et par retter for gæsterne. Jeg vil næsten som en selvfølge lave min version af Crepé Suzette, og derudover røgede østers med osteskum. Røgede østers med osteskum skulle lige testes, og til min glæde fungerede det perfekt, hvilket jeg også håber kan lade sig gøre i Herning.

oesters-i-fad

oesters-spand

Oyster Trophy Week skydes igen af i 2017, og jeg kan kun anbefale, at finde et eller flere arrangementer at deltage i.

roegede-oesters

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!