REKLAME
Og halsen af en svane er Lone Landmand og Søren Sørøvers (Lone Vitus og Søren Kvist) nyeste bedrift af en kogebog udgivet d. 22 november, og efterfølgeren til deres tidligere kogebog Hønsefødder og Gulerødder.
Bogens opskrifter er skabt over en årrække i Brandbygegaard´s Køkken, hvor Lone og Søren holder til. Selve opskrifterne de har udvalgt til bogen er kun de bedste forretter, hovedretter, salater, desserter man kan forestille sig fra deres landkøkken.
Da jeg åbner bogen oplever jeg, at den har et spændende indholdsregister, der fortæller meget mere end bare, hvor jeg kan finde selve opskrifter henne i bogen. Hvert kapitel har ligeledes en mere sigende titel end f.eks. forretter, som i bogen hedder Fingernemme Forretter.
Hvert kapitel starter med et lille forord og afsluttes med et eller flere digte.
Jeg oplever at denne kogebog ikke bare en skrevet for opskrifterne, men der stikker noget dybere bag, og den vil gerne fortælle en historie, hvilket jeg synes gør den interessant.
Makrel i tomat
Men hvad med selve opskrifterne? De varierer rigtig meget. Der er små delikate forretter, mange forskellige supper, kødretter fra både dyr og fisk og skalddyr. Et hav af grøntsager, hvor nogle er salater andre lasagner og igen andre i tærter. Hjemmebagt brød og tilbehør til brødet findes også. Så er der selvfølgelig gode spændende desserter og kager. Bogen slutter af med et kig ind i deres viktualierum, og hvad det bør indeholde.
Jeg oplever, at Og halsen af en svane kommer godt rundt om hele køkkenet og de forskellige opskrifter. Den er desuden er fyldt med poesi og historiefortælling.
Alle opskrifter kan du selv tilberede i dit eget køkken som både hverdags- og weekendmad. Ingrediens listen og fremgangsmåden til opskrifterne er nøjagtige og gode.
Bogen har flere små og store deltaljer jeg holder af ved en kogebog. Der er gode fotos ved hver opskrift, som samtidig fortæller et eller flere linjer om, hvorfor lige denne opskrift er god.
En tredje detalje er, at hvert kapitel titel står med småt nederst på hver side, så jeg altid ved, hvilket kapitel jeg læser i. En super fed detalje.
Lone og Søren har udover de flotte fotos illustreret bogen med flere silhuet tegninger.
Hindbærpavlova
Hvem er egentlig Lone Landmand og Søren Sørøver? Det er et par, der er bosiddende på Brandbygegaard i Falling Sogn – Hads Hedded (Odder Kommune) med 28 tønder land. Lone og Søren lever af det de som de kan skabe på gården, hvilket f.eks. er øl, vin, mousserede vine, grappa og meget andet. Jeg har selv tilgode, at besøge gården og dem, hvilket jeg må få gjort i det kommende år.
Som Lone og Søren skriver:
Mad er ikke bare mad, og en opskrift er ikke bare en opskrift. Det afgørende er den omhu og omtanke, der lægges i valget af råvarer og i tilberedningen. Er hjertet med, bliver mad en gave, der indeholder så meget mere end næring til kroppen – mad kan skabe inderlig glæde, føre mennesker sammen og ændre verden.
Al magt til maden!
Antal sider 224. Vejledende pris kr. 249. Det Flydende Forlag 2016.
Bogen er i handlen fra d. 22 november 2016. Den kan også købes direkte og signeret ved Det Flydende Forlag.
Som læser af GASTROmad har du mulighed for, at vinde et signeret eksemplar af Og halsen af en svane.
For at komme i betragtning skal du KUN gøre to ting. Skriv en kommentar nederst i indlægget, om hvilken fugl du serverer til jul OG klikke videre til GASTROmad´s Facebook profil og klikke på Synes godt Om, hvis du ikke allerede har gjort det. Så er du med i lodtrækningen om Og halsen af en svane!
Du har indtil senest søndag d. 04.12.2016 kl. 20:00 til, at skrive din kommentar og like GASTROmad på Facebook. HUSK, at skrive en gyldig mail adresse, ellers kan jeg ikke kontakte dig, hvis du er den heldige vinder.
Mandag d. 05.12.2016 offentliggøres vinderen af bogen i et indlæg og kontaktes direkte pr. mail. Bogen sendes til vinderen fra Det Flydende Forlag.
Vinderen udtrækkes vha. Random.org
Konkurrencen er overstået.
Jeg vil lade billederne fra kogebogen tale deres eget sprog.
Salat med rodfrugter.
Jordskokkecreme med Torsk.
Kaffelikør.
Alle fotos er venligst udlånt af Lone Landmand og Søren Sørøver (Lone Vitus og Søren Kvist)
Jeg serverer økologisk and til jul
Jeg servere and med alt lækkert tilbehør bla æbler med gele og mange brunede kartofler. Dessert er selvfølgelig ris a la mande med masser af mandler. En tradition vi har haft gennem 31 – uden undtagelse.
Her serveres and.
Økologisk and til Jul.
And, når det er fugl, men ellers flyvende flæskesteg?
Jeg serverer kalkun – farseret og spækket – og det smager himmelsk :-D.
Glad adventshilsner
And
Jeg serverer altid “hjemmeavlet” kalkun
And og brunede kartofler mums
And! Ingen tvivl – findes der nogen lækre fugl ? Næppe 🙂
Ser ud til og lyder til at det er en lækker kogebog – både at lave mad ud fra men også til hyggelæsning 🙂
Jeg, eller dvs. min eksmand, som står for julemaden, serverer and. Og den lækreste af slagsen. Glæder mig.
De år hvor vi 2 voksne er alene, laves der andebryst og de år, hvor der er børn, svigerbørn og børnebørn… 1 and i ovn Og 1 i smooker ?
Det er and. Min mand laver en anderilette og det er lækkert 🙂
Plejer at få farseret kalkun og det gælder også i år