og

Sorgenfri Specialiteter

af | 11. sep 2013 | Anmeldelser

REKLAME

Ved Kulinariske Sydfyn fik jeg en snak med Gitte og Kim fra Sorgenfri Specialiteter omkring de produkter de importerer fra Tyskland og Italien. Sorgenfri Specialiteter sælger deres produkter gennem deres webhandel eller i mange forskellige specialforretninger landet over. Jeg kan huske, at jeg smagte deres Tikka Masala og var vildt imponeret over, hvor tæt den er på en hjemmelavet god masala sauce. Gitte sendte mig for noget tid siden en pakke med lidt forskellige af de produkter de sælger.

Sorgenfri

Pakken indeholdte heldigvis en flaske Tikka Masala, som jeg allerede var vild med. Derudover en flaske Sweet and Hotsauce, to små flasker olie med henholdsvis citron og chili smag, et glas Tapenade og en pakke pasta Maritati fra Italien.

Jeg har henover den sidste 1½ måned afprøvet de forskellige produkter i flere forskellige sammenhæng.

Min favorit er og bliver Tikka Masala Saucen. Muligvis er jeg farvet af, at jeg er meget glad for det Indiske køkken. Men når det er sagt, så er Tikka Masala Saucen fra Sorgenfri Specialiteter meget lig en hjemmelavet. Konsistensen er tyk med grovhakkede grøntsager i. Aromaen minder mig med det samme om det indiske køkken, når duften er masala rammer en med fuld styrke. Smagen er skøn med masser af masala smag, hvor krydderierne ikke er kværnet til pulver, men grov kværnet så man fornemmer krydderierne. Saucen har en let chilistyrke, måske lidt for mild efter min smag. Jeg har brugt saucen i stedet for en chutney til forskellige risretter, eller f.eks. grillet kylling med grillede grøntsager til, hvilket jeg fandt at den passede rigtig godt til, uden at overdøve kyllingen eller retten.

Sorgenfri Tikka

Sweet and HOT saucen var virkelig en positiv overraskelse, da den var langt mere HOT end Sweet. Lige efter min smag. Jeg har ligesom Tikka Masala saucen primært brugt den som sauce ovenpå på forskellige asiatisk inspirerede retter, hvor den er perfekt. Smagen er HOT uden, at overdøve selve smagen i saucen og sødmen. Jeg har brugt den i en asiatisk inspireret wok ret, hvor den mistede noget af sin styrke ved opvarmning. Men et par dryp over retten kom den igen til live. Opskriften på den asiatiske inspirerede wok ret kommer på et senere tidspunkt.

Sorgenfri Hot

Gitte havde også sendt mig lidt olier med appelsin og chili smag. Begge olier har jeg brugt til grillede grøntsager, hvor jeg både inden og efter har vendt grøntsagerne i f.eks. appelsinolien. Jeg synes, at grøntsager som peber, squash og auberginer, der er tilberedt på grillen og vendt i både appelsin og chilie olie er perfekt som tilbehør til lette kødretter som kylling eller kalv. Man kan også bruge grøntsagerne som antipasti med lidt brød og oliven til. Smagen er let appelsin og chili, som supplerer grøntsagerne rigtig godt.

Sorgenfri Olier

Tapenade alla Toscana fulgte også med. Den er meget oliet i det, hvor jeg oplever, at smagen af de groft hakkede grønne oliven og hvidløg forsvinder i olivenolie smagen. Jeg har brugt den både ovenpå noget rigtig godt brød og til antipasti retter. Brødet bliver desværre for vådt af olien.

Sorgenfri Tapenade

Til sidste var der også en pose hvid durum pasta. For en gangs skyld fulgte jeg instruktionen på posen, hvor kogetiden var beskrevet til 18 minutter. Dette må være en tryk fejl, da pastaen delvist udkogte. Hvis den får ca. 7 – 10 minutter vil det være nok, og så vendt i en lækker appelsin og chili olie.

Sorgenfri pasta

Alt i alt virker det til, at Sorgenfri Specialiteter har rigtig mange spændende produkter og har udvidet med flere produkter.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!