Stegte frølår i hvidløg

af | 25. aug 2017 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

Stegte frølår i hvidløg er en af mine helt store franske favorit retter som jeg første gang smagte for mange år tilbage. Til min helt store lykke og overraskelse opdagede jeg for nyligt en kasse frosne frølår ved en asiatisk købmand. Det er meget lang tid siden jeg sidst har tilberedt frølår.

Jeg ved godt, at det er ikke det mest moderne, at servere men hold da op hvor smager det utrolig godt. Smagen minder lidt om delikat kyllingekød eller nærmere bestemt vagtel lår.

For en del år tilbage, måske 20 – 30 år, var det en populær fransk ret, der på de finere franske Brasserier ofte blev langet over disken, udover vinbjergs snegle i hvidløg som ligeledes er en af mine fransk klassiske yndlingsspise.

Frølår i hvidløg

Opskrift på stegte frølår i hvidløg

Jeg har i denne opskrift tilberedt frølårene ved at vende dem i mel og dernæst stegt dem sammen med persille og hvidløg, hvilket er måden man tilbereder dem på i Provence i Frankrig.
De kan også tilberedes i karry, som i Indien, eller sammen med tomater som man gør i Portugal eller paprika som i Ungarn.

Mulighederne er utrolig mange, og man kan også tilberede dem som en ragout sammen med skaldyr.

Frølår stegt på panden med hvidløg tager ikke lang tid at lave. I denne version på stegte frølår har jeg serveret dem med en safran risotto, som en stor forret. Man kan udelade risottoen og i stedet servere flutes eller andet mad brød til.

Jeg er udmærket klar over, at det måske ikke lyder super lækkert med frølår.
MEN, tro mig støder du på frølår, så køb en kasse eller to, da de som nævnt er virkelig delikate og har lidt en smag henad kylling.
Husk, at det kun er benene der bruges af frøerne, hvilket også er det der forekommer i de portioner der findes ved enten fiskehandleren eller den asiatiske købmand.

Andre franske opskrifter: Snegle i Hvidløg // Fransk Coq au Vin // Daube

Stegte frølår i hvidløg

Frølår ligner lidt små vagtellår når de er tilberedt og smager lidt som kylling.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Fisk, Skaldyr
Køkken: Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

Safran risotto:

  • 1 dl. arborio ris
  • Ca. 4 dl. hønsefond
  • ½ dl. tør hvidvin
  • 1 knivspids safran
  • 1 fed fint hakket hvidløg
  • 2 fint hakkede skalotteløg
  • ¼ fint hakket frisk fennikel
  • 3 dl. friske spinatblade
  • ½ dl. revet parmesanost
  • 1 – 2 spsk. smør
  • Salg og peber

Stegte frølår

  • 4 – 6 stk. hele frølår
  • 1 dl. mel
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 bundt hakket persille
  • Olie
  • Smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

Safran risotto:

  • Varm hønsefonden op.
  • Tag 1/4 dl fra og tilsæt safranen så det delvist opløses.
  • Varm en gryde op ved middel svag varme, hvori løg og hvidløg sauteres i olie eller smør ved svag varme til de er gennemsigtige.
  • Rør arborio risene i, som steges i et par minutter indtil de har opsuget fedtstoffet og er klare.
  • Tilsæt hvidvinen og lad alkoholen fordampe.
  • Tilsæt den opvarmede hønsefond lidt af gangen, ca. 1 dl.
  • Undlad at røre i risene når fonden er hældt i.
  • Når risene har opsuget fonden tilsættes mere fond.
  • Halvvejs tilsættes den opløste safran.
  • Lige inden risottoen er færdig tilsættes spinatbladene.
  • Inden servering tilsættes den revne parmesanost og smørret. Smag til med salt og peber.
  • Risottoen må ikke være klæbrig, men som tyk grød.
  • Risene må gerne være let hård, hvilket betyder al dente.

Stegte frølår

  • Frølårene deles ved ledet så der bliver to ben.
  • Bland mel med salt og frisk kværnet peber.
  • Vend lårene i melet.
  • Varm en pande op med 2 spsk. olie i ved middel varme.
  • Når panden er varm kommes 1 – 2 spsk. smør i, som smeltes.
  • Kom frølårene på panden. Vend dem efter et par minutter.
  • De skal have ca. 2 minutter pr. side.
  • Inden de er færdige drysses de med hvidløg og persille, og vendes rundt.
  • Placer dem ovenpå risottoen.

Noter

Ønsker man andet end risotto kan man f.eks. serverer en let salat og brød til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Vend frølårene i rugmel inden de steges på en pande.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!