Stegte frølår i hvidløg
Til min helt store lykke og overraskelse opdagede jeg for nyligt en kasse frosne frølår ved en asiatisk købmand. Det er MEGET lang tid siden jeg sidst har tilberedt frølår.
Jeg ved godt, at det er ikke det mest moderne, at servere men hold da op hvor smager det utrolig godt. Smagen minder lidt om delikat kyllingekød eller nærmere bestemt vagtel lår.
For en del år tilbage, måske 20 – 30 år, var det en populær frankofil ret, der på de finere franske Brasserier ofte blev langet over disken, udover vinbjergs snegle i hvidløg som ligeledes er en af mine yndlingsspise.
Jeg er udmærket klar over, at det måske ikke lyder super lækkert med frølår.
MEN, tro mig støder du på dem, så køb en kasse eller to, da de som nævnt er virkelig delikate.
Jeg har i denne opskrift tilberedt frølårene ved at vende dem i mel og dernæst stegt dem sammen med persille og hvidløg, hvilket er måden man tilbereder dem på i Provence i Frankrig.
De kan også tilberedes i karry, som i Indien, eller sammen med tomater som man gør i Portugal eller paprika som i Ungarn.
Mulighederne er utrolig mange, og man kan også tilberede dem som en ragout sammen med skaldyr.
Husk, at det kun er benene der bruges af frøerne, hvilket også er det der forekommer i de portioner der findes ved enten fiskehandleren eller den asiatiske købmand.
Sammen med disse frølår valgte jeg, at serverer en aromatisk safran risotto med masser af parmesanost i og friske spinatblade for at give dem ekstra smag.

Stegte frølår i hvidløg
Ingredienser
Safran risotto:
- 1 dl. arborio ris
- Ca. 4 dl. hønsefond
- ½ dl. tør hvidvin
- 1 knivspids safran
- 1 fed fint hakket hvidløg
- 2 fint hakkede skalotteløg
- ¼ fint hakket frisk fennikel
- 3 dl. friske spinatblade
- ½ dl. revet parmesanost
- 1 - 2 spsk. smør
- Salg og peber
Stegte frølår
- 4 - 6 stk. hele frølår
- 1 dl. mel
- 2 fed hakket hvidløg
- 1 bundt hakket persille
- Olie
- Smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Safran risotto:
- Varm hønsefonden op.
- Tag 1/4 dl fra og tilsæt safranen så det delvist opløses.
- Varm en gryde op ved middel svag varme, hvori løg og hvidløg sauteres i olie eller smør ved svag varme til de er gennemsigtige.
- Rør arborio risene i, som steges i et par minutter indtil de har opsuget fedtstoffet og er klare.
- Tilsæt hvidvinen og lad alkoholen fordampe.
- Tilsæt den opvarmede hønsefond lidt af gangen, ca. 1 dl.
- Undlad at røre i risene når fonden er hældt i.
- Når risene har opsuget fonden tilsættes mere fond.
- Halvvejs tilsættes den opløste safran.
- Lige inden risottoen er færdig tilsættes spinatbladene.
- Inden servering tilsættes den revne parmesanost og smørret. Smag til med salt og peber.
- Risottoen må ikke være klæbrig, men som tyk grød.
- Risene må gerne være let hård, hvilket betyder al dente.
Stegte frølår
- Frølårene deles ved ledet så der bliver to ben.
- Bland mel med salt og frisk kværnet peber.
- Vend lårene i melet.
- Varm en pande op med 2 spsk. olie i ved middel varme.
- Når panden er varm kommes 1 – 2 spsk. smør i, som smeltes.
- Kom frølårene på panden. Vend dem efter et par minutter.
- De skal have ca. 2 minutter pr. side.
- Inden de er færdige drysses de med hvidløg og persille, og vendes rundt.
- Placer dem ovenpå risottoen.
Noter