Snegle i hvidløg eller som det hedder på fransk escargots en coquilles er en ægte fransk brasserie klassiker. Retten er perfekt som forret, hvor hver person får 6 snegle, der anrettes i selve sneglehusene. Server altid flutes til sneglene, så man kan samle alt det gode smeltede hvidløgssmør op.
Sådan laver man snegle i hvidløg
Snegle der bruges til forretten er vinbjergsnegle, og ikke de billige som bruges i de færdiglavede pakker fra forskellige supermarkeder. De lidt større supermarkeder fører dåser med 24 snegle i, hvilket er nok til 4 personer. Hvis man ikke har selve husene kan man starte ud med de billige færdiglavede og gemme husene, eller se om de kan købes over nettet. Som alternativt kan man bruge snegle tallerkner, hvor smørret kommes ned i hvert sin fordybning sammen med sneglen.
Det kan måske virke besværligt, at gøre det hele selv, og vaske sneglehusene efter brug. Men tro mig, det er alt besværret værd, og smage super skønt.
Prøv også disse franske opskrifter: Frølår i Hvidløg // Fransk Løgsuppe // Coq au Riesling
Snegle i hvidløg
Ingredienser
- 24 snegle
- 150 g. smør
- 1 håndfuld persille
- 1 stort fed hvidløg
- 1 lille skalotteløg
- 1 spsk. hvidvin
- Salt
Sådan gør du
- Hæld sneglene i en sigte, og skyl dem.
- Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt når det blandes med de øvrige ingredienser.
- Hak persillen fint.
- Hvidløgsfedet og skalotteløget hakkes ligeledes fint.
- Kom smørret i en skål, og bland persille, hvidløg, skalotteløg og hvidvin i.
- Tilsæt lidt ekstra salt i.
- Hæld hvidløgssmørret i en sprøjtepose.
- Sprøjt først lidt hvidløgssmør i bunden af sneglehuset, men sørg for, at sneglen og mere smør kan fyldes i.
- Put en snegl i hvert hus ved, at skrue hovedet i først. Se billedet.
- Sprøjt nu så meget hvidløgssmør ovenpå sneglen.
- Put alle sneglehusene i enten nogle snegletallerkner, eller et fad med salt i bunden, så sneglehusene ikke vælter.
- Bag dem i ovnen ved 185 grader i 8 – 10 minutter, eller indtil smørret bobler.
Noter
Jeg er vokset op med, at mine forældre om lørdagen fik snegle i hvidløg til forret. Til vel nok deres fortrydelse tilbød mig at smage, da jeg med det samme forelskede disse små fætre. Vores to børnebørn er selv helt vilde med snegle og kan godt finde på at bede om det som hovedret på de restauranter som serverer det.
Hak hvidløg, skalotteløg og persille fint.
Bland det hele til en skøn gang hvidløgssmør.
Kom hvidløgssmørret i en sprøjtepose.
Hæld sneglene i en sigte, som skylles.
Sprøjt lidt hvidløgssmør i bunden af hvert sneglehus.
Skru sneglen ned i huset, men kroppen først.
Sprøjt så meget ekstra hvidløgssmør i hver sneglehus der kan være.
Bag sneglene i ovnen i ca. 10 minutter
Sammen med flutes til er snegle i hvidløg en perfekt forret. Brug en lille gaffel til at tage sneglene op af sneglehusene.
Lyder fantastisk.
Kan ikke vente til retten er færdig.
Hej Dan
Det forstår jeg godt 😊.
Bedste hilsner
Søren
Jeg har lige købt en dåse og jeg vil lave det til forret til min fødselsdag. Jeg håber, at mine børnebørn også vil elske hvidløgssnegle, ligesom jeg gjorde som barn
Hej Charlotte
Det bliver spændende. Mine egne to børnebørn på 6 og 8 år elsker stadig snegle. De kan så går finde på at bestille det på restaurant, når de må for forældrene 😂.
Bedste hilsner
Søren
Hvor kan man købe dåserne?
Hej Claus
Jeg køber dem i Menu. Jerg ved ikke om andre af de større supermarkeder har dem. Men mon ikke de kan købes via nettet?
Bedste hilsner
Søren
LIDL har dem på Frost.
Min aftensmad 😊
Hej Hermann
De kan også være rigtig gode, Velbekom :-).
Bedste hilsner
Søren