Snegle i hvidløg

af | 30. dec 2018 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

Snegle i hvidløg eller som det hedder på fransk escargots en coquilles er en ægte fransk brasserie klassiker. Retten er perfekt som forret, hvor hver person får 6 snegle, der anrettes i selve sneglehusene. Server altid flutes til sneglene, så man kan samle alt det gode smeltede hvidløgssmør op.

Snegle i hvidløg

Snegle i hvidløg eller som det hedder på fransk escargots en coquilles er en ægte fransk brasserie klassiker.
3 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Forret, Skaldyr, Snegle
Køkken: Fransk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 24 snegle
  • 150 g. smør
  • 1 håndfuld persille
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 lille skalotteløg
  • 1 spsk. hvidvin
  • Salt

Sådan gør du

  • Hæld sneglene i en sigte, og skyl dem.
  • Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt når det blandes med de øvrige ingredienser.
  • Hak persillen fint.
  • Hvidløgsfedet og skalotteløget hakkes ligeledes fint.
  • Kom smørret i en skål, og bland persille, hvidløg, skalotteløg og hvidvin i.
  • Tilsæt lidt ekstra salt i.
  • Hæld hvidløgssmørret i en sprøjtepose.
  • Sprøjt først lidt hvidløgssmør i bunden af sneglehuset, men sørg for, at sneglen og mere smør kan fyldes i.
  • Put en snegl i hvert hus ved, at skrue hovedet i først. Se billedet.
  • Sprøjt nu så meget hvidløgssmør ovenpå sneglen.
  • Put alle sneglehusene i enten nogle snegletallerkner, eller et fad med salt i bunden, så sneglehusene ikke vælter.
  • Bag dem i ovnen ved 185 grader i 8 – 10 minutter, eller indtil smørret bobler.

Noter

Server dem sammen med flutes til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Sneglene der bruges til forretten er vinbjergsnegle, og ikke de billige som bruges i de færdiglavede pakker fra forskellige supermarkeder. De lidt større supermarkeder fører dåser med 24 snegle i, hvilket er nok til 4 personer. Hvis man ikke har selve husene kan man starte ud med de billige færdiglavede og gemme husene, eller se om de kan købes over nettet. Som alternativt kan man bruge snegletallerkner, hvor smørret kommes ned i hvert sin fordybning sammen med sneglen.
Det kan måske virke besværligt, at gøre det hele selv, og vaske sneglehusene efter brug. Men tro mig, det er alt besværret værd, og smage super skønt.

Jeg er vokset op med, at mine forældre om lørdagen fik snegle, og vel nok til deres fortrydelse tilbød mig at smage, da jeg med det samme elskede disse små fætre.

 

 

Hak hvidløg, skalotteløg og persille fint.

Bland det hele til en skøn gang hvidløgssmør.

Kom det i en sprøjtepose.

Hæld sneglene i en sigte, som skylles.

Sprøjt lidt hvidløgssmør i bunden af hvert sneglehus.

Skru sneglen ned i huset, men kroppen først.

Kom nu så meget ekstra hvidløgssmør i hver sneglehus der kan være.

Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter

Sammen med flutes til er det en perfekt forret.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!