og
Opskrift på snegle i hvidløg

Snegle i hvidløg eller som det hedder på fransk escargots en coquilles er en ægte fransk brasserie klassiker. Retten er perfekt som forret, hvor hver person får 6 snegle, der anrettes i selve sneglehusene. Server altid flutes til sneglene, så man kan samle alt det gode smeltede hvidløgssmør op.

Sådan laver man snegle i hvidløg

Snegle der bruges til forretten er vinbjergsnegle, og ikke de billige som bruges i de færdiglavede pakker fra forskellige supermarkeder. De lidt større supermarkeder fører dåser med 24 snegle i, hvilket er nok til 4 personer. Hvis man ikke har selve husene kan man starte ud med de billige færdiglavede og gemme husene, eller se om de kan købes over nettet. Som alternativt kan man bruge snegle tallerkner, hvor smørret kommes ned i hvert sin fordybning sammen med sneglen.
Det kan måske virke besværligt, at gøre det hele selv, og vaske sneglehusene efter brug. Men tro mig, det er alt besværret værd, og smage super skønt.

Prøv også disse franske opskrifter: Frølår i Hvidløg // Fransk Løgsuppe // Coq au Riesling

Opskrift på snegle i hvidløg

Snegle i hvidløg

Snegle i hvidløg eller som det hedder på fransk escargots en coquilles er en ægte fransk brasserie klassiker.
3.75 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Forret, Skaldyr, Snegle
Køkken: Fransk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 24 snegle
  • 150 g. smør
  • 1 håndfuld persille
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 lille skalotteløg
  • 1 spsk. hvidvin
  • Salt

Sådan gør du

  • Hæld sneglene i en sigte, og skyl dem.
  • Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt når det blandes med de øvrige ingredienser.
  • Hak persillen fint.
  • Hvidløgsfedet og skalotteløget hakkes ligeledes fint.
  • Kom smørret i en skål, og bland persille, hvidløg, skalotteløg og hvidvin i.
  • Tilsæt lidt ekstra salt i.
  • Hæld hvidløgssmørret i en sprøjtepose.
  • Sprøjt først lidt hvidløgssmør i bunden af sneglehuset, men sørg for, at sneglen og mere smør kan fyldes i.
  • Put en snegl i hvert hus ved, at skrue hovedet i først. Se billedet.
  • Sprøjt nu så meget hvidløgssmør ovenpå sneglen.
  • Put alle sneglehusene i enten nogle snegletallerkner, eller et fad med salt i bunden, så sneglehusene ikke vælter.
  • Bag dem i ovnen ved 185 grader i 8 – 10 minutter, eller indtil smørret bobler.

Noter

Server dem sammen med flutes til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Jeg er vokset op med, at mine forældre om lørdagen fik snegle i hvidløg til forret. Til vel nok deres fortrydelse tilbød mig at smage, da jeg med det samme forelskede disse små fætre. Vores to børnebørn er selv helt vilde med snegle og kan godt finde på at bede om det som hovedret på de restauranter som serverer det.

escargots en coquilles

Ingredienser til hvidløgssmør

Hak hvidløg, skalotteløg og persille fint.

Blandet hvidløgssmør

Bland det hele til en skøn gang hvidløgssmør.

Hvidløgssmør i sprøjtepose

Kom hvidløgssmørret i en sprøjtepose.

Snegle på dåse

Hæld sneglene i en sigte, som skylles.

Sprøjte hvidløgssmør i sneglehus

Sprøjt lidt hvidløgssmør i bunden af hvert sneglehus.

Skrue snegle i sneglehuse

Skru sneglen ned i huset, men kroppen først.

Friske snegle med hvidløgssmør i fad

Sprøjt så meget ekstra hvidløgssmør i hver sneglehus der kan være.

Bagte hvidløgs snegle

Bag sneglene i ovnen i ca. 10 minutter

Escargot med hvidløgssmør

Sammen med flutes til er snegle i hvidløg en perfekt forret. Brug en lille gaffel til at tage sneglene op af sneglehusene.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

8 Kommentarer

  1. Dan

    5 stars
    Lyder fantastisk.
    Kan ikke vente til retten er færdig.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Dan
      Det forstår jeg godt 😊.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Charlotte G

    Jeg har lige købt en dåse og jeg vil lave det til forret til min fødselsdag. Jeg håber, at mine børnebørn også vil elske hvidløgssnegle, ligesom jeg gjorde som barn

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Charlotte
      Det bliver spændende. Mine egne to børnebørn på 6 og 8 år elsker stadig snegle. De kan så går finde på at bestille det på restaurant, når de må for forældrene 😂.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Claes Nielsen

    Hvor kan man købe dåserne?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Claus
      Jeg køber dem i Menu. Jerg ved ikke om andre af de større supermarkeder har dem. Men mon ikke de kan købes via nettet?
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  4. Hermann Heise

    LIDL har dem på Frost.
    Min aftensmad 😊

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Hermann
      De kan også være rigtig gode, Velbekom :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
3.75 from 12 votes (11 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!