og

Dampet torsk på savoykål

af | Fisk og Skaldyr, Forretter, Hovedretter, Opskrifter

Dampet torsk på savoykål

Hvidvins dampet torsk ovenpå blancheret savoykål passer rigtig godt sammen. Den let bitre kål går fint i spænd med torskens ferske smag sammen med en perlebyg otto. Retten kan bruges som både forret eller hovedret. Retten kom i stand, da jeg simpelthen ikke anede, hvad jeg skulle tilberede en fredag aften, udover jeg havde taget et par torskefileter af fryseren. Heldigvis havde vi et helt frisk savoykål i køleskabet og perlebyg i skabet. Da jeg som bekendt næsten altid har fryseren fyldt med forskellige hjemmelavede fond måtte denne opskrift stå sin prøve.

Sammen med torsken og savoykålen serverede jeg en nedkogt jomfruhummer sauce og en fuglerede af dild, citronmelisse og brøndkarse til. Krydderurterne giver en friskhed til retten, og jeg må indrømme at den fungerer rigtig godt.

Prøv også: Fiskeburger

Dampet torsk på savoykål

Dampet torsk på savoykål

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dansk
Køkken: Fisk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 to rskefileter mellem 100 – 150 g
  • dl. hvidvin
  • 1 skalotteløg i skiver
  • 30 g smør i mindre stykker
  • 6 Savoykåls blade
  • dl. perlebyg
  • dl. hønsefond
  • fiskefond
  • Ca. 70 g. smør
  • 2 dl. jomfruhummerfond
  • Et bundt frisk dild cirtonmelisse og brøndkarse

Sådan gør du

Torsk:

  • Soigner torskefileterne og fjern de ben der kan side tilbage.
  • Kom torskefileterne i et ildfast fad sammen med hvidvin, smør og skalotteløg.
  • Læg et vådt stykke bagepapir over og damp dem i ovnen i 20 minutter ved 180 grader.
  • Hak krydderurterne groft, der må gerne være struktur i dem.

Perlespelt

  • Kog spelten sammen med hønse- og fiskefonden i ca. 25 minutter.
  • Dræn det efterfølgende og kom lidt smør i inden serveringen, så konsistensen bliver lidt som risotto.

Savoykålen

  • Pil bladene af savoykålen og skyl dem. Damp dem i kogende vand i ca. 2 – 4 minutter.

Jomfruhummersauce

  • Kog jomfruhummer fonden ned til ca. det halve. Monter med lidt smør (kom lidt smør i).

Anretning

  • Kom et par savoykål blade midt på tallerknen.
  • Læg en 1½ spsk perleotto ovenpå, dernæst torsken.
  • Læg et bundt grofthakkede krydderurter, og slut af med lidt jomfruhummer sauce.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hel Savoykål

Savoykål og dampet torsk

Tak til Erland for at tweake billederne.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!