Fiskeburger er en super lækker og nem måde, at få en sundere og velsmagende burger på.
En skøn crispy havkat filet er perfekt i denne fiskeburger. For noget tid siden udgav jeg min opskrift på en ægte fiskeburger, hvor jeg brugte en af mine favorit fisk havkatten i burgeren. Grunden er at havkat er meget fast i kødet og med masser af lækker smag. Man behøves ikke vende den i rasp eller mel på grund af dens faste kød.
Hvilke andre fisk kan man bruge i en fiskeburger?
I og for sig kan man sagtens bruge den slags fisk du bedst kan lide. Jeg vil dog anbefale at bruger man fisk som rødspætter, torsk, mørksej eller andre typer der er knap så faste i kødet, at man panere dem for at de får mere bid. Man kan eksempelvis panere dem i pankorasp som er en japansk rasptype der er mere luftig.
Det nye år sparkes i gang med en lidt sundere burger end normalt, nemlig fiskeburger af hele havkat, havtaske- eller lignende fiskeart fileter der får lidt smag af en god stout øl.
Men jeg kunne ikke dy mig for, at smide lidt hjemmelavede ovn pommes frites på bordet sammen med en hjemmelavet ramsløgsaioli.
Dog er dressingen til burgeren lavet på lidt creme fraiche og youghurt for, at burgeren ikke bliver for fed i det.
Det sprøde i denne lækre fiskeburger er både store kapers, syltede drueagurker og syltede rødløg. Man kan også lave den som man selv har lyst til.
Prøv også disse skønne opskrifter: Baltimore Crap Cakes // Burger med nyretappere // Hjemmelavede Pomfrites
Fiskeburger
Ingredienser
Ovn Pommes Frites
- 1 pose bagekartofler
- 2 dl eddike
- flagesalt
Fisken
- 4 stk havkatfileter, havtaskefileter el.lign. fiskeart af ca. 100 – 125 g. stykket
- 1 stout øl
- 1 sprødt salathoved som f.eks. julesalat, radicchio eller andet efter ens smag
- 1 glas store kapers
- syltede rødløg
- 4 burgerboller
Dressing
- 1 bundt frisk dild
- 1 dl 18 % creme fraiche
- 2 dl youghurt
- 1 -2 spsk røget paprika
- Lidt citronsaft
- Salt
Aioli
- 2 dl mayonnaise Hjemmelavet, Helmann´s eller Heinz
- 2 fed hvidløg
- 2 – 3 spsk Ramsløgolie
Sådan gør du
Ovn Pommes Frites
- Skræl kartoflerne som skæres i tykke pommes frites stænger.
- Kog dem møre i rigeligt vand og eddiken. Undlad at tilsætte salt.
- Når kartoflerne er kogt færdige dampes de af. Køl dem dernæst ned i køleskabet.
- Vend dem i olie og bag dem sprøde i ovnen ved 180 grader i ca. 30 – 40 minutter eller indtil de har fået farve.
- Drys dem med flagesalt inden servering.
Fisken
- Drys havtaskefileterne fint salt 60 minutter inden tilberedning.
- Efter 30 minutter tørres saltet af, og de pensles med rigeligt øl som trækker ind i kødet de næste 30 minutter.
- Dernæst grilles eller steges de på panden i 4 – 5 minutter på hver side, hvorefter de hviler i 4 minutter.
Dressing
- Bland alle ingredienser og smag til med røget paprika, citronsaft og salt.
Aioli
- Bland mayonnaise og hvidløg med hinanden og smag til med salt.
Anretning
- Saml burgeren ved, at opvarme burgerbollerne, smør lidt mayonnaise på bunden, lidt salat, fileten, dressing, store kapers, tyndt skivede syltede agurker og syltede rødløg og øverste låg på.
Ser godt ud. Hvad giver eddiken af effekt til kartoflerne under kogning?
Hej Frank
Eddiken gør, at kartoflerne ikke falder fuldstændig sammen.
Måden er fra den britiske kok Heston Blumental som har eksperimenteret med pommes fritter.
De bedste hilsner
Søren