FiskeBurger
Det nye år sparkes i gang med en lidt sundere burger end normalt, nemlig fiskeburger af hele havkat, havtaske- eller lignende fiskeart fileter der får lidt smag af en god stout øl.
Men jeg kunne ikke dy mig for, at smidt lidt hjemmelavede ovn pommes frites på bordet sammen med en hjemmelavet ramsløgsaioli.
Dog er dressingen til burgeren lavet på lidt creme fraiche og youghurt for, at burgeren ikke bliver for fed i det.
Det sprøde i denne lækre fiskeburger er både store kapers, syltede drueagurker og syltede rødløg. Man kan også lave den som man selv har lyst til.

Fsikeburger
Ingredienser
Ovn Pommes Frites
- 1 pose bagekartofler
- 2 dl eddike
- flagesalt
Fisken
- 4 stk havkatfileter, havtaskefileter el.lign. fiskeart af ca. 100 – 125 g. stykket
- 1 stout øl
- 1 sprødt salathoved som f.eks. julesalat, radicchio eller andet efter ens smag
- 1 glas store kapers
- syltede rødløg
- 4 burgerboller
Dressing
- 1 bundt frisk dild
- 1 dl 18 % creme fraiche
- 2 dl youghurt
- 1 -2 spsk røget paprika
- Lidt citronsaft
- Salt
Aioli
- 2 dl god mayonnaise, Heinz, Hellmanns, Økologisk
- 2 fed hvidløg
- 2 - 3 spsk Ramsløgolie
Sådan gør du
Ovn Pommes Frites
-
Skræl kartoflerne som skæres i tykke pommes frites stænger.
-
Kog dem møre i rigeligt vand og eddiken. Undlad at tilsætte salt.
-
Når kartoflerne er kogt færdige dampes de af. Køl dem dernæst ned i køleskabet.
-
Vend dem i olie og bag dem sprøde i ovnen ved 180 grader i ca. 30 – 40 minutter eller indtil de har fået farve.
-
Drys dem med flagesalt inden servering.
Fisken
-
Drys havtaskefileterne fint salt 60 minutter inden tilberedning.
-
Efter 30 minutter tørres saltet af, og de pensles med rigeligt øl som trækker ind i kødet de næste 30 minutter.
-
Dernæst grilles eller steges de på panden i 4 – 5 minutter på hver side, hvorefter de hviler i 4 minutter.
Dressing
-
Bland alle ingredienser og smag til med røget paprika, citronsaft og salt.
Aioli
-
Bland mayonnaise og hvidløg med hinanden og smag til med salt.
Anretning
-
Saml burgeren ved, at opvarme burgerbollerne, smør lidt mayonnaise på bunden, lidt salat, fileten, dressing, store kapers, tyndt skivede syltede agurker og syltede rødløg og øverste låg på.
Ser godt ud. Hvad giver eddiken af effekt til kartoflerne under kogning?
Hej Frank
Eddiken gør, at kartoflerne ikke falder fuldstændig sammen.
Måden er fra den britiske kok Heston Blumental som har eksperimenteret med pommes fritter.
De bedste hilsner
Søren