Baltimore Crab Cakes

af | 30. jan 2013 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Hovedretter, Opskrifter, Saucer

Her er den første af de to opskrifter til jeg har valgt, når Baltimore Ravens og San Francisco 49ers tørner sammen i Super Bowl 2013. Baltimore Crab Cakes er en af Baltimore, Marylands traditionelle retter, som også er kendt for Soft-Shell Crabs, Østers, Pit Beef.

Baltimore Crap Cakes

Crab cakes kan spises som hovedret eller som forret, men jeg vil i nok serverer dem som forret eller snacks sammen med en tartar sauce.

Ingredienser:

  • 250 g krabbekød.
  • ½ æg.
  • 20 g saltede kiks, f.eks. tuc.
  • 1 spsk hakket persille.
  • 1 spsk mayonnaise.
  • 1 tsk Worstershire sauce.
  • ½ spsk Colemans sennepspulver.
  • 1/4 tsk Tabasco sauce.
  • ½ tsk røget paprika.
  • 1/4 cayenne peber.
  • ½ spsk saft fra en lemon.

 

Tartar Sauce:

  • 1 dl. mayonnaise
  • ½ dl. Fromage frais, eller lignende.
  • 1 tsk. Dijonsennep.
  • 1 fint hakket skalotteløg.
  • 1 fint hakket drueagurk, eller 3 fint hakkede cornichoner.
  • ½ spsk fint hakkede kapers.
  • ½ tsk. tabasco sauce.
  • 2 tsk Worstershire sauce.
  • Salt og peber.

Fremgangsmåde:

Crab Cakes:

Kom kiksene i en pose og kvas dem med en kagerulle. Kom krabbekødet i en skål sammen med persillen. Tilsæt lidt kiksekrummer så væden fra krabbekødet absorberes. Bland de øvrige ingredienser og fold det med krabbekødet. Form det i små frikadeller og stil det på køl i en time. Steg dem derefter på en pande i olie, ca. 2½ minut på hver side.

Tartar Sauce:

Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber og ekstra tabasco og worstershire sauce.

Crap Cakes

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Elsebeth

    Der er meget stor forskel på ‘crab cake’ og ‘crap cake’; det sidste ville jeg ikke spise – heller ikke ‘krappekød’!

    Svar
    • Søren

      Takker ;-).

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!