og
Baltimore Crap Cakes

Her er den første af de to opskrifter til jeg har valgt, når Baltimore Ravens og San Francisco 49ers tørner sammen i Super Bowl 2013. Baltimore Crab Cakes er en af Baltimore, Marylands traditionelle retter, som også er kendt for Soft-Shell Crabs, Østers, Pit Beef.

Andre lækre retter: Thai Fiskefrikadeller // Krydrede Cajun Rejer

Crab cakes kan spises som hovedret eller som forret, men jeg vil i nok serverer dem som forret eller snacks sammen med en tartar sauce.

Ingredienser:

  • 250 g krabbekød.
  • ½ æg.
  • 20 g saltede kiks, f.eks. tuc.
  • 1 spsk hakket persille.
  • 1 spsk mayonnaise.
  • 1 tsk Worstershire sauce.
  • ½ spsk Colemans sennepspulver.
  • 1/4 tsk Tabasco sauce.
  • ½ tsk røget paprika.
  • 1/4 cayenne peber.
  • ½ spsk saft fra en lemon.

Tartar Sauce:

  • 1 dl. mayonnaise
  • ½ dl. Fromage frais, eller lignende.
  • 1 tsk. Dijonsennep.
  • 1 fint hakket skalotteløg.
  • 1 fint hakket drueagurk, eller 3 fint hakkede cornichoner.
  • ½ spsk fint hakkede kapers.
  • ½ tsk. tabasco sauce.
  • 2 tsk Worstershire sauce.
  • Salt og peber.

Fremgangsmåde:

Crab Cakes:

Kom kiksene i en pose og kvas dem med en kagerulle. Kom krabbekødet i en skål sammen med persillen. Tilsæt lidt kiksekrummer så væden fra krabbekødet absorberes. Bland de øvrige ingredienser og fold det med krabbekødet. Form det i små frikadeller og stil det på køl i en time. Steg dem derefter på en pande i olie, ca. 2½ minut på hver side.

Tartar Sauce:

Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber og ekstra tabasco og worstershire sauce.

Crap Cakes

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Elsebeth

    Der er meget stor forskel på ‘crab cake’ og ‘crap cake’; det sidste ville jeg ikke spise – heller ikke ‘krappekød’!

    Svar
    • Søren

      Takker ;-).

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!