Burger Boller

af | 15. feb 2017 | Bagning, Opskrifter

Hjemmelavede burger boller smager nu en gang langt bedre end de der købe nogen, der alligevel går i stykker, og er fyldt med luft.
Jeg må indrømme, at denne opskrift på burgerboller er den bedste jeg indtil nu har bagt. Krummen er ikke for hård, de er luftige men er også fyldige.
Ikke at forglemme er de perfekte til, at smide i fryseren til en anden god gang, hvis de da ikke forinden er spist.
Selv om de har været frosset kan de tø og varmes op, og stadig være perfekte.
Med denne opskrift kan du med garanti lave de ultimative burgerboller.
Jeg gør næsten altid det, at jeg lader dem langtidshæve i køleskabet, og bruger som regel Meyers Ølandshvede, hvilket jeg synes gør dem en tand bedre.
Jeg har bagt dem med almindelig hvedemel og undladt langtidshævningen. Det kan godt lade sig gøre uden, at de bliver dårlige, men har du tiden så gør det andet.

Burger Boller Hjemmebagte

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Amerikansk
Køkken: Bagværk
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 12 minutter
Samlet tid: 2 timer 12 minutter
Antal: 8
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 450 g. mel
  • 2 dl. lunkent vand
  • 25 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 10 g. sukker
  • 25 g. smeltet smør
  • 2 æg
  • 20 g. smeltet smør
  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Bland gær, sukker og salt i det lunkne vand, hvor det røres rundt indtil gæret er opløst.
  • Hæld dernæst halvdelen af melet i lidt af gangen mens der røres rundt i dejen.
  • Tilsæt det smeltede smør og æggene, og resten af melet lidt af gangen.
  • Ælt dejen i gennem, og lad den hæve tildækket i 30 - 60 minutter, eller stil den i køleskabet til dagen efter (tag dejen ud af køleskabet mindst 1 time inden den skal deles).
  • Del dejen i ca. 95 g dejklumper som rulles runde. Rul dem dernæst halvflade ca. 2 cm tykkelse og ca. 15 cm i omkreds.
  • Læg dejklumperne på en bageplade med bagepapir på, og dæk dem til med et viskestykke.
  • Lad dem efterhæve i en lille time. Du kan også springe efterhævningen over og smække dem i ovnen med det samme, men jeg synes at efterhævningen giver dem lige det ekstra.
  • Inden de bages smøres hver bolle med den smeltede smør, og drysses evt. med sesamfrø.
  • Bag dem i ovnen i midten ved 190 grader (HUSK ingen varmluft) i 10 – 12 minutter, hvorefter de tages ud og køles lidt ned.
  • Burgerbollerne kan fryses, og varmes op igen uden problemer.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!