og

Ovnbagt portobello med Unikaost

af | 31. okt 2014 | Forretter, Opskrifter, Tilbehør

I september købte vi nogle store økologiske portobello svampe på Foodfestival 2014 ved Tangkroen i Århus. Jeg tilberedte i ovnen med masser af Havgus, fra Arla Unika Oste. Vi fik svampene sammen med et par økologiske oksekødspølser, som også var købt på festivalen.

 

Portebello

Opskriften er i og for sig ikke noget særligt, men pga. den salte smag fra Havgusen var den alligevel uovertruffen. Du kan vælge, at gøre det på din måde og bruge en anden ost eller udelade det.

Ovnbagt portobello med Havgus

Store portobello svampe af Havgus, fra Arla Unika Oste og cocktail tomater er skøn tilbehør til mange retter eller som forret i sig selv.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrifter, Forret, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 stk. store portobello svampe
  • 8 stk. små gode cherrytomater
  • 1/4 squash eller f.eks. snackpeber
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. skalotteløg
  • Frisk hakket timian
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 50 g. skiver Havgus fra Arla Unika

Sådan gør du

  • Skær den resterende stok af portobello svampen og hak den i mindre stykker.
  • Skær cherrytomaterne i skiver og skær squashen i mindre tern.
  • Hak hvidløget fint sammen med skalotteløget.
  • Bland nu den hakkede portobello, squash, løg og hvidløg sammen og kom et par skefulde i portobello svampen.
  • Læg tomatskiverne ovenpå og drys med lidt olivenolie og salt og peber.
  • Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15 - 25 minutter afhængig af størrelsen.
  • De må gerne afgive noget væske.
  • 5 minutter inden servering tages de ud af ovnen og osten kommes ovenpå, og stilles tilbage i ovnen indtil osten er smeltet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

 

Portebellosvamp

Server dem som tilbebehør til f.eks. svinekoteletter, kylling, eller bare som en simpel forret.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!