ForsideFisk og SkaldyrØsters fra Vadehavet

Kommentarer

Østers fra Vadehavet — 7 kommentarer

 1. Må lige tilføje: Det kræver ganske rigtigt vaders, at gå turen ud fra Ribe, men jeg vil alligevel anbefale det af to årsager. Først og fremmest kan man låne vaders hos vadehavscentret, der også har guidede ture ud til bankerne. For det andet har de styr på bakterierneniveauet i de kære østers, noget jeg ikke ville stole på, hvis turen gik fra fanø. Både fordi en del spildevand havner i det område og fordi det tidligere er lykkes at lægge 4 jyske borgmestre med seriøst maveonde, fordi der er nogle opportunister, som tilbyder ture fra øen. – Men du har helt ret, det er en stor oplevelse at stå derude.

  • Hej Skjold
   Tak for dit svar og advarsel mod østers fra Fanø. Angående Ribe (Vadehavscentret) ikke kan have styr på bakterieforholdene endnu, da fiskerne endnu ikke må trawle østers, selv om det kan være en stor hjælp for Blåmuslinge bestanden. Udover en cafe på Fanø kan man komme på ture, som organiseres af naturvejledere, ligesom på Rømø. Vadehavscentret giver samme advarsel, at det er på eget ansvar at spise rå østers på turen.

 2. Vil du uddybe, hvad du mener her “Angående Ribe (Vadehavscentret) ikke kan have styr på bakterieforholdene endnu, da fiskerne endnu ikke må trawle østers, selv om det kan være en stor hjælp for Blåmuslinge bestanden” – da jeg ikke er helt sikker på, at jeg forstår det rigtigt?

  • Der har gennem længere tid været en tale om, at trawle Østers ud for Ribe og Rømø til konsum, hvilket har været afvist af myndighederne grundet risikoen for bakterier.
   Du har ret i, at flere borgmestre og amtsborgmestre til et arrangement fik forgiftning.

 3. Ah, så er jeg med. Jeps, jeg er klar over, at der er en del i lokalmiljøet, der ønsker tilladelse til at trawle. Om det er fornuftigt skal jeg ikke kunne sige, da vadehavet jo er en art kaffefilter for umådelige mængder vand og som følge deraf sediment. Ligesom jeg godt ved, at der er naturvejledere, der har styr på deres ting på Fanø.
  Jeg ville alligevel foretrække vadehavet, da det netop er en banke længere væk fra sejlrenden, der jo netop pga Esbjergs store offshoretrafik er lidt af en motorvej.(Selvom det stadig ikke er en garanti mod noget, når det gælder østers og bakterier). Blot derfor jeg ville påpege, at vaders er til låns for alle der måtte ønske.

 4. Du har ret i skibstrafikken ved Esbjerg, hvilket kan være en risiko.
  Var ikke klar over, at de nu låner vaders til turgæsterne. Jeg har tidligere tilmeldt mig en tur, hvor leje af vaders kostede ca. kr. 100 – 150, hvilket i sig selv ikke er dyrt forhold til, at skulle investerer i et par for en enkelt gang.

  /Søren

 5. Altså når du siger det på den måde, så bliver jeg da helt i tvivl 🙂 researchede på de østers + ture sidste år og var selv ude på en banke. Med lånte vaders og var helt sikker på, at de sagde de lånte ud til alle…. hm…

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>