og

Chocolate Stout is

af | 11. jan 2013 | Desserter, Opskrifter

Chocolate Stout is med revet chokolade

Som lovet i det tidligere indlæg om nytårsdesserterne kommer her opskriften på den første is. jeg har valgt, at opdele nytårsdesserten i to indlæg, da jeg brugte en parfait is og en sorbet is til desserten, som kan ses her. Selve sammen nytårsdesserten kan ses her.

Stout isen er inspireret af Sjønne.com porter is. Jeg har i min brugt en Fanø Stormflod, som er en milk chocolate stout. En af mine favorit stout, en fed lækker stout med et anstrøg af sødme og chokolade. Isen er lavet uden en ismaskine, og jeg har derfor tilsat lidt glukose sirup, som modvirker dannelsen af iskrystaller.

Chocolate Stout Is

Ingredienser 6 personer:

  • 3 pasteuriserede æggeblommer.
  • 60 g flormelis.
  • 1/4 l piskefløde.
  • 1 spsk glukose sirup.
  • Vaniljekorn fra 1/3 vaniljestang.
  • 1 dl. Fanø Stormflod.

Æggeblommer og flormelis piskes til det er luftig og cremet. Tilsæt glukose sirupen og pisk lidt mere. Massen kan piskes over et vandbad, og dernæst sættes over et koldt vandbad. Pisk fløden til flødeskum, som ikke må blive for hård. Fold nu cremen let med flødeskummet. Tilsæt til sidst stouten, som foldes i massen. Hæld det hele i en lufttæt beholder og stil det i fryseren. Isen laves bedst dagen inden, og kan selvfølgelig køres på en ismaskine.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Havtornsorbet | GASTROmad - [...] ← Chocolate Stout is [...]
  2. Nytårs dessert af Chocolate Stout is og Havtornsorbet | GASTROmad - [...] portion Chocolate Stout is (eller anden [...]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!