Som lovet i det tidligere indlæg om nytårsdesserterne kommer her opskriften på den første is. jeg har valgt, at opdele nytårsdesserten i to indlæg, da jeg brugte en parfait is og en sorbet is til desserten, som kan ses her. Selve sammen nytårsdesserten kan ses her.
Stout isen er inspireret af Sjønne.com porter is. Jeg har i min brugt en Fanø Stormflod, som er en milk chocolate stout. En af mine favorit stout, en fed lækker stout med et anstrøg af sødme og chokolade. Isen er lavet uden en ismaskine, og jeg har derfor tilsat lidt glukose sirup, som modvirker dannelsen af iskrystaller.
Ingredienser 6 personer:
- 3 pasteuriserede æggeblommer.
- 60 g flormelis.
- 1/4 l piskefløde.
- 1 spsk glukose sirup.
- Vaniljekorn fra 1/3 vaniljestang.
- 1 dl. Fanø Stormflod.
Æggeblommer og flormelis piskes til det er luftig og cremet. Tilsæt glukose sirupen og pisk lidt mere. Massen kan piskes over et vandbad, og dernæst sættes over et koldt vandbad. Pisk fløden til flødeskum, som ikke må blive for hård. Fold nu cremen let med flødeskummet. Tilsæt til sidst stouten, som foldes i massen. Hæld det hele i en lufttæt beholder og stil det i fryseren. Isen laves bedst dagen inden, og kan selvfølgelig køres på en ismaskine.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks