En aften på Loftet

af | 13. jun 2017 | Anmeldelser, Restauranter

REKLAME

I forbindelse med den årlige Lammefestival, som Sydvestjyske Smagsoplevelser (lukkede i august 2021) står bag for sjette år i træk, var min hustru og jeg i lørdags inviteret på Esbjergs nyeste restaurant Loftet Fine Dining.
Restauranten er en del af et større koncept kaldet Posthuset, som er beliggende i Esbjergs gamle fredede posthus fra år 1908. Forhallen til bygningen er fredet, og har fortsat de gamle malerier og trapper. Resten af lokalerne er moderniseret, men flere steder har man bibeholdt de gamle spær og opsat forstørrede gamle fotos af postarbejdere.
Selve Posthuset består af Loftet Fine Dining på øverste etage, Posten som serverer mad for forskellige dele af verden og deres egne specialiteter og Butcher Burger Joint hvor begge ligger i stueetagen. Dertil er der en natklub på første sal Natklub og en en Gin Bar, udendørs terrasse og en kaffebar.
Posthuset åbnede d. 27 marts 2017.

Lammefestivalen er en hyldest af lam fra især danske og lokale lammeavlere.
Lammefestivalen foregår i perioden d. 30 maj til 17 juni. Siden starten er der kommet flere og flere events til, der foregår i det sydvestjyske område.
Områdets restauranter har i samme ombæring sat lam på deres menukort, hvilket Loftet Fine Dining har gjort.

Røget laks

Loftet Fine Dining lægger vægt på økologi, danske og lokale råvarer. Derfor giver det også rigtig god mening, at lammet de har brugt i deres 8 retters juni menu, som vi smagte, kommer fra det nærliggende økologiske landbrug Varde Ådallam.
Selve køkkenet styres af køkkenchef Rasmus Lund Knudsen som oprindeligt er udlært fra Restaurant Dagmar i Ribe, kokken Oliver og kokkelev Tim. Køkkenet er ikke stort, men for de tre fungerer det fint. Den aften vi besøgte restauranten var det Rasmus og Tim der havde vagten.

Spidskål

Vi oplevede en både afslappet og yderst entusiastisk tjener Nanna, som med lys i øjnene satte os ind i hver ret og de tilhørende vine, hvilket var en sand fornøjelse at opleve. Var hun i tvivl om mine utallige spørgsmål spurgte hun i køkkenet, og vendte hurtig tilbage med et svar. Det er skønt, at mærke når en tjener eller kok brænder for og sætter sig ind i det en restaurant serverer. Hvilket også var en af flere grunde til, at aftenen var en rigtig god oplevelse.

Oksefilet fra Grambogaard

Maden og vinene var selvfølgelig også en væsentlig del af denne aften. Selve retterne var af høj kvalitet og meget velsmagende, og det er tydeligt at Rasmus vil være sikker på, at råvarerne er af høj kvalitet.. Det afspejlede sig f.eks. i både retten med lam og oksekødet fra Grambogaard. Anretningen af hver ret var der også kræset og tænkt over, hvilket kun gør en sådan oplevelse bedre. Størrelsen på retterne passer til de små 5 – 6 timer det varer. Så selv i Vestjylland går ingen sultne hjem, hvis man kan være bange for det.

Lammefilet

Vinene var ligeledes af en meget god kvalitet, der matchede hver ret. Man har desuden mulighed for, at opgradere vinmenuen.
Som en lille lækker detaljer lå der et lille menukort over mad og vine ved hver tallerken.

Asparges Sorbet

Restaurantens lokaler er med lyddæmpende lofter, hvilket er utrolig dejligt i et større lokale. Møblerne er holdt i mørke farver og stolene er specialdesignede og utrolig behagelige, at sidde i. Da vi tilbragte ca. 5 timer betyder det meget, man sidder ordentlig.
Som et lille afbræk fik vi en rundvisning på Posthuset, og så også deres vinkælder der allerede er fyldt op af mange rigtig gode vine.

Arla Unika Oste

Kærnemælk

Jeg har nedenstående beskrevet hvad juni menuens 8 retter bestod af og de vine vi fik serveret til.

Bobler og Snacks
Puffede ris med brunet smørcreme og drysset kanel.
Dertil Cava Castelblanc brut, Macabeo Parallada Xarel-LO.

Hjemmebagt brød med verbena smør.

Laks – Citron – Broccoli
Røget dansk opdrættede laks fra Hvide Sande med broccoli crudite, limecreme, rygeostecreme.
Dertil Hvidvin, Columbia Valley Riesling Chateu St. Michelle.

Spidskål – Æbler – Honning
Skiveskåret stegt spidskål, grønne jordbær, langtidsbagte æbleskræller, æbledråber. Økologisk spidskål og æbler.
Dertil Hvidvin, Sauvignong Blanc Clos Henri Sancerre.

Asparges sorbet, ganeskyller

Okse – Trilogi af gulerødder
Oksefilet fra Grambogaard Fyn, kraftig stegesky, brændte gulerødder, dampede miniature gulerødder og gulerods crudite.
Dertil Rødvin, Nero D´Avola, Pastore Di San Guiliano Rosso, Sicilia af Peter Vinding-Diers onkel og lærermester til Peter ”Pingo” Sisseck.

Lam – Asparges – Sød Kartoffel
Lammefilet fra Vardeådal lam med hakket lammefart rundt om og rullet i urtecrust. Dertil hvidvinsdampet dansk hvid porre rullet i porrestøv på sød kartoffelpuré.
Dertil Rødvin, Tempranillo, Ribera del Duero, PSI Peter Sisseck.

Oste – Hyben
Trilogi af Arla Unika oste, Danablue, Den Hvide Dame og Havgus og hjemmelavet knækbrød.
Dertil Portvin, Warre´s Otima 10 year Tawney.

Kærnemælk – Citron – Lakrids
Kærnemælksskum, lakrids is og kammerjunkeflager.
Dertil Sauternes, Chateau du Mayne.

Loftets søde oplevelser
Hjemmelavet Sneakers, Bounty og hvid chokolade på æbleknas.
Dertil Nordisk Cobbler, havtornjuice med hvid chokolade og vodka.

Nordisk Cobbler

Rasmus og Tim

Vi havde en rigtig god oplevelse og har stor ros til et nyt og ungt team, der gør meget for at begejstrer gæsterne. Indtil videre kommer der en ny menu hver måned, som udvikles i samarbejde mellem de to kokke og kokkelæring.
Der var i og for sig ingen nævneværdige ting, at sætte en finger på. Da f.eks. en af vinene var syge, blev den hurtig og med et  smil udskiftet med en ny.
Jeg glæder mig meget til, at følge Loftet Fine Dining og se, hvilken udvikling der sker.

Tim anretter Den søde oplevelse

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!