Hot Wok

af | 31. okt 2013 | Anmeldelser

REKLAME

Jeg har fået tilsendt et sæt fra Hot Wok bestående af en gasbrænder, wokpande, 3 stykker køkkenredskaber, rensevisk og en opskriftsbog. Da jeg ikke kender til Hot Wok har jeg været meget spændt på, at få afprøvet sættet som KUN er til udendørs brug.

Hot Wok BoksDa jeg pakker det hele ud og tager fat i grydeskeen knækker den desværre af holderen, da jeg tager ved den. Jeg får pakket det hele ud, og får læst lidt i manualen, hvordan selve gasbrænderen af støbejern skal samles. Denne består af en slange til gasflaske, hanesæt, ben, basisring, brændering og gasring. Målene på selve gasbrænderen er: D: 37 cm, B: 30 cm, H: 21 cm. Slangen fra brænderen til gasflasken er 78 cm lang.

Hot Wok saet

Gasbrænderen var i sig selv ikke svær, at samle, dog burde der i manualen havde stået om metalskiverne til benene skulle sidde indvendig eller udvendig. Hanesættet var også lidt besværligt, at få skruet på selve brænderingen. Grunden skyldes, at hanesættet er af enten kobber eller messing og mere blødt en støbejernet. Ved første forsøg turde jeg ikke skrue det til, da jeg var nervøs for, at ødelægge sættet. Det betød, at hanesættet sad løst. Jeg skilte det hele ad og brugte flere kræfter på, at skrue det så stramt fast som muligt, hvilket hanesættet godt kunne holde til. Dette burde der have stået lidt om i manualen.

Inden jeg brugte sættet skulle Wokpanden først gøres ren for film. Manualen beskriver meget nøje, hvordan dette gøres. Jeg burde have rengjort panden samme dag, som jeg samlede sættet og ikke inden en gang madlavning, da det tager ca. 30 minutter at rengøre panden.

Hot Wok

Jeg har nu brugt sættet fire gange, og oplever, at det er godt til wok retter, hvor ingredienserne skal varmes hurtig op. Brænderen har to separate yderringe og en mindre inderring. Ringene styres af de tre haner på hanesættet, som skal trykkes ned når de drejes. Meget simpel metode.

Hot Wok in use

Sættet har jeg stående i vores overdækkede terrasse, hvor der er meget læ for vinden. Jeg har indtil nu lavet to wok retter og brugt det til friture stegning, hvor sættet fungerer perfekt. Den sidste ret jeg indtil nu har tilberedt på sættet var indisk Vindaloo, som skulle småsimre i 40 minutter. Til denne ret er det ikke muligt, at dæmpe varmen nok til, at det er under middel blus, da ilden simpelthen blæste ud, selv om jeg har læ for vinden. Jeg kunne godt have tænkt mig, at blusset kunne reguleres mere, så varmen kan dæmpes yderligere. Man kan altid slukke for den inderste ring, hvilket jeg også har leget lidt med. Alt i alt et alternativt og sjovt køkkenredskab til udendørs brug, som jeg ser frem til at afprøve mere til sommer.

Den vejledende udsalgspris på Hot Woks hjemmeside er kr. 749.

Du kan læse om to af retterne jeg har lavet på Hot Wokken Asian Inspiration og Vindaloo.

Stirfry

Vindaloo opskriften lægger jeg ud i løbet af en lille uges tid.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Erland Hansen

    Den er skrevet på julegavelisten 🙂 Ser lækkert ud – …også dine nye skåle

    Svar
    • Søren

      Den er god til wok, som i en side gade i Hong Kong :-). Skålene er rigtig gode, men det ved du ;-).

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!