og

Asian Inspiration – Stir Fry

af | 20. sep 2013 | Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter

En hurtig gang asiatisk inspireret stir fry (wok ret) er her i huset ofte en hurtig metode til en lækker og sund gang aftensmad. Jeg bruger som regel de grøntsager vi har i køleskabet, så den er ikke helt autentisk.

Stirfry

Normalt, hvis jeg husker det dagen inden marinerer jeg kødet. Lige som i denne ret kan det være kyllingekød, i en soyasauce baseret marinade. Marinaden kan også bruges til svine- eller andekød.

Ingredienser 2 personer:

  • 500 g kyllingebryst.
  • 3 x 4 cm frisk ingefær.
  • 2 fed hvidløg.
  • 1 Birdseye chili.
  • 1½ dl. soyasauce.
  • 2 spsk fiskesauce.
  • 2 spsk Hot & sweetsauce (f.eks. fra Sorgenfri Specialiteter)
  • Saften fra 1 lime.
  • 1 bundt forårsløg.
  • 1 rød peber.
  • 1 gul peber.
  • 2 gulerødder.
  • 1 porre.
  • 1/4 kinakål.
  • Neutralolie.
  • Nudler

Fremgangsmåde:

Kyllingebrystet deles på langs og skæres i tynde skiver. Riv ingefær og hvidløg, og hak chilien, som blandes med soyasauce, fiskesauce, limesaft og hot & sweetsaucen, som blandes i kyllingestykkerne. Lad det helst stå natten over, ellers et par timer.

Skær alle grøntsager i tynde aflange stykker.

Hæld kyllingestykkerne i en sigte, men gem lagen til senere.

Opvarm en wok eller stor pande. Svits grøntsagerne i olie lidt af gangen ved kraftig varme, tag dem op efterhånden som de bliver glasklare.

Svits kyllingestykkerne i ca. 5 minutter, hvorefter grøntsagerne kommes tilbage i wokken. Dæmp varmen og hæld resten af lagen ved. Smag til med soyasauce, fiskesauce og mere Hot & sweetsauce.

Server ovenpå dampede nudler med lidt HOT & Sweetsauce ovenpå.

Asian Style

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!