En hurtig gang asiatisk inspireret stir fry (wok ret) er her i huset ofte en hurtig metode til en lækker og sund gang aftensmad. Jeg bruger som regel de grøntsager vi har i køleskabet, så den er ikke helt autentisk.
Normalt, hvis jeg husker det dagen inden marinerer jeg kødet. Lige som i denne ret kan det være kyllingekød, i en soyasauce baseret marinade. Marinaden kan også bruges til svine- eller andekød.
Ingredienser 2 personer:
- 500 g kyllingebryst.
- 3 x 4 cm frisk ingefær.
- 2 fed hvidløg.
- 1 Birdseye chili.
- 1½ dl. soyasauce.
- 2 spsk fiskesauce.
- 2 spsk Hot & sweetsauce (f.eks. fra Sorgenfri Specialiteter)
- Saften fra 1 lime.
- 1 bundt forårsløg.
- 1 rød peber.
- 1 gul peber.
- 2 gulerødder.
- 1 porre.
- 1/4 kinakål.
- Neutralolie.
- Nudler
Fremgangsmåde:
Kyllingebrystet deles på langs og skæres i tynde skiver. Riv ingefær og hvidløg, og hak chilien, som blandes med soyasauce, fiskesauce, limesaft og hot & sweetsaucen, som blandes i kyllingestykkerne. Lad det helst stå natten over, ellers et par timer.
Skær alle grøntsager i tynde aflange stykker.
Hæld kyllingestykkerne i en sigte, men gem lagen til senere.
Opvarm en wok eller stor pande. Svits grøntsagerne i olie lidt af gangen ved kraftig varme, tag dem op efterhånden som de bliver glasklare.
Svits kyllingestykkerne i ca. 5 minutter, hvorefter grøntsagerne kommes tilbage i wokken. Dæmp varmen og hæld resten af lagen ved. Smag til med soyasauce, fiskesauce og mere Hot & sweetsauce.
Server ovenpå dampede nudler med lidt HOT & Sweetsauce ovenpå.
0 kommentarer