og

Asian Inspiration – Stir Fry

af | Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter

En hurtig gang asiatisk inspireret stir fry (wok ret) er her i huset ofte en hurtig metode til en lækker og sund gang aftensmad. Jeg bruger som regel de grøntsager vi har i køleskabet, så den er ikke helt autentisk.

Stirfry

Normalt, hvis jeg husker det dagen inden marinerer jeg kødet. Lige som i denne ret kan det være kyllingekød, i en soyasauce baseret marinade. Marinaden kan også bruges til svine- eller andekød.

Ingredienser 2 personer:

  • 500 g kyllingebryst.
  • 3 x 4 cm frisk ingefær.
  • 2 fed hvidløg.
  • 1 Birdseye chili.
  • 1½ dl. soyasauce.
  • 2 spsk fiskesauce.
  • 2 spsk Hot & sweetsauce (f.eks. fra Sorgenfri Specialiteter)
  • Saften fra 1 lime.
  • 1 bundt forårsløg.
  • 1 rød peber.
  • 1 gul peber.
  • 2 gulerødder.
  • 1 porre.
  • 1/4 kinakål.
  • Neutralolie.
  • Nudler

Fremgangsmåde:

Kyllingebrystet deles på langs og skæres i tynde skiver. Riv ingefær og hvidløg, og hak chilien, som blandes med soyasauce, fiskesauce, limesaft og hot & sweetsaucen, som blandes i kyllingestykkerne. Lad det helst stå natten over, ellers et par timer.

Skær alle grøntsager i tynde aflange stykker.

Hæld kyllingestykkerne i en sigte, men gem lagen til senere.

Opvarm en wok eller stor pande. Svits grøntsagerne i olie lidt af gangen ved kraftig varme, tag dem op efterhånden som de bliver glasklare.

Svits kyllingestykkerne i ca. 5 minutter, hvorefter grøntsagerne kommes tilbage i wokken. Dæmp varmen og hæld resten af lagen ved. Smag til med soyasauce, fiskesauce og mere Hot & sweetsauce.

Server ovenpå dampede nudler med lidt HOT & Sweetsauce ovenpå.

Asian Style

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!