Hummus er en klassisk mellemøstlig ret, der kan bruges til mange forskellige ting som ex. dip, smørelse til sandwich eller burgere eller tilbehør til retter.
Ingredienser til 2½ dl.:
- 200 gr kikærter.
- 2 – 4 fed hvidløg.
- 1 løg.
- 1/4 tsk. spidskommen.
- Saften fra ½ – 1 citron.
- 1 – 1½ dl. olivenolie.
- Salt og peber.
Læg kikærterne i blød natten over. Kog dem sammen med hvidløg og løg i en time. Kom det hele i en blender eller brug en stavblender, til at blende det sammen med olien. Tilsæt evt. mere olie og smag til med spidskommen og citron.
Hej.
Jeg er en stor fan af hummus og laver det rigtigt tit.
Der er jo lige så mange opskrifter som der er personer der laver den men en ting er de fleste enige om “thaini” (sesampasta) og lige det mangler din.
Mvh. Den gamle kok
Hej Gert
2/3 bruger Tahin, hvilket jeg giver dig ret i mangler i forhold til sesamsmagen. Andre bruger også ingefær.
/Søren