In My Blood Bog Anmeldelse

af | 2. okt 2018 | Anmeldelser

IN MY BLOOD er den nyeste kogebog fra Bo Bech, som bare med titlen leder mine tanker hen på, at dette må være et yderst personligt værk fra stormesteren.
Jeg har de seneste uger nydt, at sidde om aftenen og fordybe mig i Bo´s bog, som absolut ikke er af de mindste. Jeg er faktisk glad for, at materialet den er tryk på ikke vejer et ondt, hvilket den med sine 344 sider burde gøre.

Bo Bech kender du måske fra TV3 programmet Med Kniven for Struben, hvor han i en årrække var den danske udgave af Gordon Ramsay, dog som en langt mere sympatisk kritiker.
I perioden 2004 til 2010 havde han Restaurant Paustian i København som i 2008 fik en Michelin stjerne, hvorefter han lukker restauranten i 2010. I 2010 åbner han restauranten Geist, som In My Blood er bygget op omkring. Bo Bech har i sin karriere opnået mange flotte priser, hvor en af dem er Årets Gericke.

Lige da jeg første gang åbner bogen blev jeg overrasket over de første mange sider, og tænkte hvad det nu gik ud på. Indtil det gik op for mig, at det er skitser, tegninger, korrespondancer, tanker og ideer om Restaurant Geist, som Bo Bech har valgt, at dele med os andre i sin bog. Allerede der bliver denne ”kogebog” personlig med en hilsen fra Bo.

Selve opskriftsdelen i bogen er inddelt i 5 kapitler The Rage, The Tribute, The Introduction, The Reunion og The Journey.
I kapitlet The Rage beskriver Bo, hvordan en enkelt ingrediens kan gøre ham gal, hvis han ikke bryder sig om dens smag eller tekstur, og hvordan han efterfølgende begynder, at arbejde med ingrediensen for, at kunne lide den.
Kapitlet The Tribute er de nemmeste retter, som f.eks. kartoffelmos med brun krappe, som er en hyldest til smørret.
I The Introduction omhandler opskrifterne de ting man gerne vil lære andre, at spise som f.eks. østers.
The Reunion er et tilbageblik på de gamle klassiske retter, som får nyt blod, som i nyfortolkningen kammuslinger med kyllingevinger.
Opskriftsdelen slutter med The Journey, hvor Bo har skrevet om de opskrifter han har fundet inspiration fra på sine rejser rundt om i verdenen. Han beskriver, hvordan en frisk jomfruhummer smager på Færøerne, som er inspirationen til opskriften med rå jomfruhummer, yuzu og hipiscus.
Alt i alt indeholder kogebogen hele 100 forskellige opskrifter.

In My Blood slutter af med flere interessante drinks, hvor en af dem er Kombucha Gin. Hvis du har set nogle af de for nylige interviews med Bo Bech på DR eller TV2 kan du måske genkalde, at han et af hans store idoler er Muhammed Ali, og The Rumble In The Jungle, boksekampen mellem George Foreman og Muhammed Ali afspilles på toilette på Restaurant Geist. Bo har sørget for, at en transskription af kampen i bogen.

Jeg har endnu ikke nået, at tilberede nogle af opskrifterne fra In My Blood, men mit indtryk er, at rigtig mange af dem sagtens kan tilberedes i eget hjemmekøkken.

Green butter lettuce with oysters and peas

Zucchini blossoms stuffed with cod and pistachio

Fava beans with sorrel and butter whey

Fried egg with black kale and ramps

Gravlax with mustard and fennel pollen

Pistachio ice cream with pickled green gooseberries

 

Bo har selv taget billederne af retterne med et Leica Q kamera. Bogen har 344 sider og er i formatet højde 21,7 cm og bredde 27,5 cm. Sproget er engelsk. Prisen er kr. 300, og kan købes på Bo´s hjemmeside chefbobech.com.

Er jeg begistret? JA.

Ovenstående Fotos er venligst udlånt af Bo Bech via Elisa Lykke.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!