og

Julevinen 2019

af | 3. dec 2019 | Anmeldelser, Vin og Spiritus

REKLAME

Årets julevin 2019

Som noget nyt har jeg i samarbejde med Vinhuset TopWine testet tre forskellige rødvine, der alle tre kan gøre det ud for dette års julevin. Vinene er produceret i henholdsvis Frankrig, Italien og USA Californien, og i forskellige prisklasser så langt de fleste kan være med.
Hvert år kan man læse mange forskellige artikler om, hvad den bedste julevin er dette år, og det er godt med mange forskellige råd. Men det kan også bare gøre det mere forvirrende, når man i en anmeldelse kan læse om 10 eller flere forskellige vine.
Derfor har Jan Vinhuset TopWine og jeg fra  ”kun” udvalgt 3 vine som han mener vil passe til et julebord og dække forskellige smage.

Årets julevin 2019

Jeg har først smagt dem rene, som de er uden mad og hvordan de smager når der ikke serveres ande- eller flæskestegssovs og and til.
Senere samme dag er de smagt med både and, andesovs og flæskesteg for at se hvordan vinene klarer med den fede mad, og ud fra begge smagninger lavet en samlet vinanmeldelse af vinene.

Vinene er vidt forskellige i duft, smag, fylde og tanniner, hvilket gjorde opgaven interessant, da vi skulle prøve at glemme vores egne præferencer og teste, hvad der kan passe til julemaden.

Hvis du har fået lyst og inspiration til, at købe din julevin hos Vinhuset TopWine har de valgt at give 20 % på disse tre vine og alle ikke nedsatte vine indtil d. 31.12.2019.

For at du får denne rabat skal du ved køb af vine på Vinhuset TopWines hjemmeside bruge koden: gastromad, og du vil få 20 % rabat på alle ikke nedsatte vine.

Cante Perdrix Prestige, Grenach Syrah, 2015, Frankrig Ventoux, 14,5%.
Pris 129,- ved af 6 flasker.
Farven er rød lilla.
Næsen er kraftig af en duft af vaniljestænger. Vinen er lette tanniner, og smager af mørke bær. Cante Perdrix har en halvlang og let eftersmag.
Det er en vin der pga. dens lethed ikke overdøver andestegen, og for dem som foretrækker en let rødvin vil den være ideel til ande- eller flæskestegen juleaften.
4 ud af 6 stjerner.

Valpolicella Ripasso DOC superiore, Corvina, Rondinella og Molinare, 2016, Italien Veneto, 14%.
169,- ved køb af 6 flasker.
Glasset fyldes af en flot intens rød farve. Duften er kraftig af let eg og en anelse solmodne kirsebær, arabian ristede kaffebønner og svesker.
Smagen er igen kraftig og med en anelse lækker fedme af modne mørke bær og fad.
Den har en lang og vel balanceret eftersmag hvor den lette fedme fortsætter.
Vinen er virkelig lækker, der passer rigtig godt til både anden eller flæskestegen, da den ikke overdøver men matcher maden. Er man ikke til en kraftig amarone er dette en fanstastisk julevin.
5 ud af 6 stjerner.

OZV Old Zin Vines, Zinfandel og Petit Syrah, 2015, USA Californien, 13,95%
179,- ved køb af 6 flasker.
OZV har en flot kraftig mørkerød farve, og næsen rammes en kraftigfuld duft af sødmefulde og intense modne og mørke bær samt en anelse eg.
Smagen er kraftig og lækker af mørke sødmefulde brombær og svesker.
Den har en lang og kraftig eftersmag af både sødme, eg og bær. En vin der for nogen kan virke for bombastisk, men alligevel matcher den både en andesteg og flæskesteg uden at stikke af. Personligt er jeg vild med OZV, da den har flere nuancer og kan ligeledes nydes uden mad.
6 ud 6 stjerner

Hvilken vin vil jeg selv stille på julebordet?
Den er ikke nem, da alle tre vine er fantastiske til prisen. Personligt synes jeg, at Valpolicellaen og OZV bedst matcher både ande- og flæskestegen og den fede skønne sovs.
Hvis jeg fik julegæster der måske ikke er til de store kraftfulde vine ville jeg vælge Valpolicellaen.
Men er det gæster der holder af de store vine sætter jeg helt sikker OZV på bordet.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!