og

Klaret Smør fra Bakkedal

af | Anmeldelser

Bakkedal har i begyndelsen af januar 2015 lanceret et nyt produkt i supermarkederne. Produktet er klaret smør og jeg har, op til jul fået tilsendt nogle vareprøver, som jeg har brugt i mellem jul og nytår.

Bakkedal Klaret Smør

Klaret smør er for mig ikke noget nyt produkt, da jeg selv laver det og altid har nogen bøtter i fryseren. Jeg bruger klaret smør til stegning og saucer som bearnaise og hollandaise, Men hvad er klaret smør? I almindeligt smør er der mælkeproteiner, som ikke tåler højere temperature end 177 grader. Når man laver klaret smør fjernes mælkeproteiner, salt og vand. Dette gøres ved, at smelte smørret ved svag varme, hvor proteiner, salt og vand synker til bunds som en hvid masse og den gule klarede smør ligger foroven. Det gule smør bruges til klaret smør.

Klaret smør fra Bakkedal

Fordelen ved at stege med klaret smør er, at det kan tåle temperaturer op til 210 grader uden, at branke.

En anden fordel med Bakkedal Klaret Smør er i bearnaise- og hollandaisesaucer, hvor æggeblommer emulgeres med klaret smør. Hvis man bruger almindeligt smør til emulgerede saucer er der større sandsynlighed for, at disse skiller pga. mælkeproteinerne.

Jeg har hen over jul og nytår næsten udelukkende brugt Klaret smør fra Bakkedal til stegning af både kød, fisk, paneret fisk og diverse grøntsager. Jeg har i den periode ikke oplevet noget dårligt ved Bakkedal Klaret Smør, som minder om det jeg selv laver til fryseren. F.eks. fungerede det fint til stegning af mine fiskefrikadeller, som på et senere tidspunkt kommer på bloggen.

Klaret smør til stegning

Klaret Smør fra Bakkedel en fordel, hvis man ikke selv gider eller har tid til, at lave sin egen klarede smør. Bakkedals Klaret Smør kan fås i Netto, Føtex og Bilka á 125 gram.

Sponsoreret Indlæg.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

 1. Robert

  Hvad kan du sige om holdbarhed på / for Klaret smør. 2 måske 3 mdr maks i fryseren???

  Svar
  • Søren Willadsen

   Hej Robert
   3 måneder kan klaret smør i fryseren sagtens holde og jeg har haft noget der har været 6 måneder gammelt uden det fejlede noget.
   Bedste hilsner
   Søren

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!