Jeg havde gennem Smoke It All fået sponsor pass til DM i Grill 2013, som foregik i Svendborg i forbindelse med Kulinariske Sydfyn. Det er første gang jeg besøger begge dele. Kulinariske Sydfyn er et voksende fødevaremesse, hvor Svendborgs hyggelige centrum er omdannet til et fantastisk madmekka af boder, udstillere og telte med masser af mulighed for smagsprøver. Dette havde også tiltrukket rigtig mange fra nær og fjern.
Grand Fromage, hvor jeg købte et lækkert stykke Ho Ost fra. Mærkeligt, at jeg skal tage til Sydfyn for, at købe ost fra Ho :-).
Jeg fik snakket med flere meget spændende grossister, importører, producenter, grillnørder og flere grillnørder. Selv om lørdagen startede med en ordentlig gang regn afholdt det ikke publikum i, at gå rundt blandt udstillerne og smage på deres produkter.
Jeg fik desværre ikke taget billeder af alle, som jeg nævner i dette indlæg, men nedenfor lidt forskellige billeder fra Kulinariske Sydfyn og DM i Grill 2013.
Jan fra Greco Farms der importerer og forhandler et stort sortiment af meget spændende og traditionelle produkter fra Grækenland. Jeg fik lidt med hjem af ham, hvor jeg samme aften smagte på hans utrolig velsmagende Oliven tapenade, der fik mine tanker til at kredse om en varm sommeraften i Grækenland. Jeg ser frem til, at prøve hans honning og pepperpot salsa. Alle deres produkter er økologiske og produceres i samarbejde med udvalgte græske familielandbrug. (Billedet er venligst udlånt af Morten fra Grydeskeen)
BBQ Team West Coast, som fik en flot første plads i kategorien brød og tredje plads i kategorien Spareribs og en samlet attende plads.
Fagdommerne er i gang med bedømmelsen af den første ret, som var Multe.
Selv oldfashion BBQ style var der også plads til.
Ved mange af udstillerne var der kø for, at komme til at smage de spændende produkter. Her Vibegaard.
Da solen fortrængte skyerne dukkede der endnu flere nysgerrige mennesker op. Nogen af de andre meget interessante udstillere, som kan nævnes er Mad & Folk, som sælger produkter fra udelukkende danske landmænd og mindre producenter. Jeg var virkelig begejstret for deres koncept, hvilket jeg tror kan hjælpe de små landmænd og producenter til, at udbrede deres produkter.
Det er sjældent man ser så mange grills der alle er i brug.
Stor koncentration ved spareribsene.
Især da de skulle skæres ud var nerverne på højkant.
Jeg fik en spændende snak med ægteparret Gitte og Kim Hansen fra Sorgenfri Specialiteter, som har virkelig mange interessante produkter som f.eks. belgisk chokoladecreme, indiske saucer der i smag var meget autentiske, olier, antipasti, sennep, pasta og meget andet.
Is fra Konnerup & Co.
Baguette.
Et par glade nordmænd fra et af de to norske Grill hold der stillede op til DM i Grill.
Et af de mange retter der blev lavet på første dagen af DM i Grill 2013.
Jeg kan klart anbefale, at besøge Kulinariske Sydfyn til næste år, da arrangementet var professionelt tilrettelagt. Mange af udstillerne havde specielle produkter med, der adskilte sig fra hinanden, hvilket gør en foodmesse mere interessant.
Et herligt gensyn med et skønt arrangement. Mødte dig desværre ikke undervejs, men forstod på Klidmoster, at de andre nåede at hilse på dig, mens jeg var til Nordisk Ostefestival 🙂
Et rigtig godt arrangement. De eneste jeg nåede, at møde var Klidmoster og så Kim, men ville nu godt have mødt jer andre. Jeg var det meste af tiden ved DM i Grill :-).