og

Kulinariske Sydfyn & DM i Grill 2013

af | Anmeldelser, Oplevelser - Rejser

Jeg havde gennem Smoke It All fået sponsor pass til DM i Grill 2013, som foregik i Svendborg i forbindelse med Kulinariske Sydfyn. Det er første gang jeg besøger begge dele. Kulinariske Sydfyn er et voksende fødevaremesse, hvor Svendborgs hyggelige centrum er omdannet til et fantastisk madmekka af boder, udstillere og telte med masser af mulighed for smagsprøver. Dette havde også tiltrukket rigtig mange fra nær og fjern.

 

Grand Fromage

Grand Fromage, hvor jeg købte et lækkert stykke Ho Ost fra. Mærkeligt, at jeg skal tage til Sydfyn for, at købe ost fra Ho :-).

Jeg fik snakket med flere meget spændende grossister, importører, producenter, grillnørder og flere grillnørder. Selv om lørdagen startede med en ordentlig gang regn afholdt det ikke publikum i, at gå rundt blandt udstillerne og smage på deres produkter.

 

Kulinariske Sydfyn 2

Jeg fik desværre ikke taget billeder af alle, som jeg nævner i dette indlæg, men nedenfor lidt forskellige billeder fra Kulinariske Sydfyn og DM i Grill 2013.

 

grecoJan fra Greco Farms der importerer og forhandler et stort sortiment af meget spændende og traditionelle produkter fra Grækenland. Jeg fik lidt med hjem af ham, hvor jeg samme aften smagte på hans utrolig velsmagende Oliven tapenade, der fik mine tanker til at kredse om en varm sommeraften i Grækenland. Jeg ser frem til, at prøve hans honning og pepperpot salsa. Alle deres produkter er økologiske og produceres i samarbejde med udvalgte græske familielandbrug. (Billedet er venligst udlånt af Morten fra Grydeskeen)

 

DM i Grill Team West Coast

BBQ Team West Coast, som fik en flot første plads i kategorien brød og tredje plads i kategorien Spareribs og en samlet attende plads.

 

DM i Grill FagdommereFagdommerne er i gang med bedømmelsen af den første ret, som var Multe.

 

DM i Grill 3Selv oldfashion BBQ style var der også plads til.

 

Kulinariske Sydfyn 1Ved mange af udstillerne var der kø for, at komme til at smage de spændende produkter. Her Vibegaard.

 

AalbaekOg her Aalbæk pølser.

Kulinariske Sydfyn 4Da solen fortrængte skyerne dukkede der endnu flere nysgerrige mennesker op. Nogen af de andre meget interessante udstillere, som kan nævnes er Mad & Folk, som sælger produkter fra udelukkende danske landmænd og mindre producenter. Jeg var virkelig begejstret for deres koncept, hvilket jeg tror kan hjælpe de små landmænd og producenter til, at udbrede deres produkter.

 

DM i Grill 4Det er sjældent man ser så mange grills der alle er i brug.

 

Team West Coast 1Stor koncentration ved spareribsene.

 

Team West Coast SpareribsIsær da de skulle skæres ud var nerverne på højkant.

 

DM i Grill 7Seriøs sponsor skjorte :-).

Jeg fik en spændende snak med ægteparret Gitte og Kim Hansen fra Sorgenfri Specialiteter, som har virkelig mange interessante produkter som f.eks. belgisk chokoladecreme, indiske saucer der i smag var meget autentiske, olier, antipasti, sennep, pasta og meget andet.

 

Kulinariske Sydfyn

 

Is fra Konnerup & Co.

Baguette

 

Baguette.

DM i Grill 6Et par glade nordmænd fra et af de to norske Grill hold der stillede op til DM i Grill.

 

Team West Coast ChickenEt af de mange retter der blev lavet på første dagen af DM i Grill 2013.

Kulinariske Sydfyn 3

Jeg kan klart anbefale, at besøge Kulinariske Sydfyn til næste år, da arrangementet var professionelt tilrettelagt. Mange af udstillerne havde specielle produkter med, der adskilte sig fra hinanden, hvilket gør en foodmesse mere interessant.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

 1. Piskeriset

  Et herligt gensyn med et skønt arrangement. Mødte dig desværre ikke undervejs, men forstod på Klidmoster, at de andre nåede at hilse på dig, mens jeg var til Nordisk Ostefestival 🙂

  Svar
  • Søren

   Et rigtig godt arrangement. De eneste jeg nåede, at møde var Klidmoster og så Kim, men ville nu godt have mødt jer andre. Jeg var det meste af tiden ved DM i Grill :-).

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!