Nørre Vosborg

af | 20. sep 2012 | Anmeldelser, Restauranter

I midten af august var vi sammen med et godt vennepar på en overnatning på Nørre Vosborg Herregård. Vi havde købt tilbudet gennem Sweetdeal, som bestod af overnatning i suite med 4 retters gourmet middag, velkomst kaffe og kage og morgenbuffet for to personer. Vi var meget spændt på, at se om det også ville holde. Vejret var med os, da vi en fredag eftermiddag satte kurs mod Vemb, som ligger 26 km vest for Holstebro. En skyfri himmel og over 20 grader midt i august.

Herregården er fra 1707 der, hvor den ligger i dag. Den har oprindelig i 1300 tallet ligget tættere på kysten, men bliver i 1532 ødelagt pga. en stormflod. Den genopbygges på nuværende sted i 1707. H.C. Andersen har i 1859 haft en sommerophold. Han fik under sit ophold tid til, at skrive digte og klippe papirklip.

Nørre Vosborg ligger ugenert fra den nærmest hovedvej omringet af den skønneste natur, hvilket gør stedet ideelt når man ønsker afslapning og nydelse i et.Efter kaffen nød vi en gå tur rundt om borgen. Jeg var endda så heldig, at finde en del Skovsyre, som jeg fik plukket den efterfølgende morgen. Skovsyre har jeg endnu ikke fundet i det område jeg bor.

Udsigt mod Nørre Vosborg vartegn, porttårnet, som rummer et gammelt urværk med kun viser. Tårnet er opført af Peder Tang og er inspireret af en hollandsk byport.

Broen over voldgraven, der fører ind til selve borgen.

Nørre Vosborg består af selve borgen fra 1500 tallet og tre andre huse fra henholdsvis 1642, 1770 og 1839, der omkranser en gård med springvand.

Derudover er der flere ladegårde fra henholdsvis 1788 og 1950, der er ombygget til meget smagsfulde festsale med blotlagte spær, konference lokaler, værelser, reception og køkken. Der var allerede dækket op til to bryllupper om lørdagen i festsalene, hvilket ikke var noget dårligt sted for en bryllupsfest. Man har desuden bygget en ny bygning med 37 hotelværelser, der passer ret godt sammen med de øvrige bygninger.

Når receptionen ikke har for travlt med bryllupper o.lign. er det muligt, at få en rundvisning på borgen, som også indeholder en fangekælder. Herregården skulle tilmed huse dens egne spøgelser.

En mindre køkkenhave udfor spise restaurantens anretter køkken.

Vores suite med direkte udgang til en fantastisk udsigt.

Udsigten fra suiterne. Vi fik hurtig bestilt en god flaske rose vin, som vi nød med udsigt til egen sø. Så kunne et lækkert ophold ikke starte på en bedre måde.

Vosborglille, som blev opført i 1853, og var i en årrække et børnehjem.

Spise restauranten der ligger i Langhuset.

Havtorn sifon på sorbet af Vosborg snaps. En skøn frisk appetit vækker med tilhørende Cava.

Første forret. Røget laks med urter, rygeost, rogn og ristet rugbrød. Dejlig sammensætning, hvor rygeoste cremen faldt godt i spænd med laksen. Middagen var uden vinmenu. Under kaffen om eftermiddagen fortalte tjeneren os om menuen og vi kunne så bestille de vine til vi ønskede. Til første forret valgte vi en 2011 Chardonnay fra Keystone, California, Limited Edition.

Anden forret. Carpaccio fra eget kalve kvæg med citrus mayonnaise. Carpaccioen var til min overraskelse rå, men så mør at det smeltede i munden. Til denne ret havde vi valgt en 2009 Shiraz / Cabernet, Barossa Valley, Elderton, Australien.

Hovedret. Kalvemørbrad med puré af knoldselleri med forskelligt grønt og svampe og en kraftig sauce. Begge dele perfekt tilberedt og lækkert. Rødvinen til hovedretten faldt på en 2005 Brunello di Montalcino, Argiano, Italien.

Forskellige oste, som jeg desværre ikke fik noteret, hvad hedder.

Femte og sidste ret. Dessert, hvor vi fik et enkelt glas 2010 Late Harvest, Casa Silva, Colchagua Valley, Chile til.

Alt i alt en meget tilfredsstillende deal, som absolut holdte. Suiterne var ganske udemærkede med en super skøn udsigt, ikke noget sætte en finger på. Jeg ved ikke om man kan kalde middagen en gastronomisk middag, men alle fem retter var perfekte med en dybde og finesse jeg var imponeret af. Jeg har kun et såkaldt minus. Under middagen var vi placeret mellem et stort selskab på 16 personer og et bord med tre par med små børn. Begge borde havde et uundgåeligt støjniveau, der gjorde det svært for os, at tale sammen. Jeg kan alligevel finde på, at vende tilbage en anden god gang.   

Relaterede indlæg:

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

15 Kommentarer

  1. Mette

    Nørre Vosborg er et rigtig dejligt sted. Jeg har været der til en genskabelse af Babettes Gæstebud (Nr Vosborg har en rolle i filmen). Det var ret fantastisk.

    En madblogger der ikke får ostenes navne med?! Hvad er den af – for meget vin 🙂

    Desserten også lidt sparsomt beskrevet 🙂

    Må jeg spørge, hvad opholdet kostede? Du nævner, det var god værdi for pengene, men siger ikke prisen 🙂

    M

    Svar
    • Søren

      Nu ikke for kæk, Mette :-).
      Men du har ret i, hvor skønt et sted det er.

      Prisen var 1495,- for to personer, dertil kommer kr. 850 for vine og lidt til kaffen for to personer.

      /Søren

      Svar
  2. Mette

    Hihi – jeg kunne ikke dy mig 🙂
    Det var en rigtig fin pris. Jeg må hellere holde øje med, om det skulle komme igen.
    Der er langt derop, men det er en helt anden verden, man kommer ind i og de nye værelser er ret fine, synes jeg.

    Svar
    • Søren

      :-).
      Prisen fejler absolut ikke noget i forhold til det man får.
      En anden ting de har er forskellige koncert, foredrag, fortæller og andre arrangementer, hvor der til flere kan tilkøbes menuer.

      Svar
  3. www.Sebastiansmadblog.dk

    Hej Søren!

    Super fed “anmeldelse”. Flotte billeder af maden, men hvad bestod den sidste ret af? 🙂

    Svar
    • Søren

      Hej Sebastian
      Takker :-). Men det er nu bare en beskrivelse af opholdet. Mon ikke sidste ret havde noget med bla. is ;-).
      /Søren

      Svar
  4. www.Sebastiansmadblog.dk

    Hehe ja det er jeg klar over 🙂 Nå okay, kunne godt være at du kunne huske det 🙂

    Svar
    • Søren

      Udover vaniljeis bestod den af marcipan lime tærte, sauce af bær og bær :-).

      Svar
  5. www.Sebastiansmadblog.dk

    Lyder lækkert.

    Svar
  6. Brian

    Hej din havtorn sifon ser super lækker ud, er det muligt at få opskriften på denne. Har selv lavet havtornsnaps og syntes det kunne være fedt at prøve.

    Svar
    • Søren

      Hejsa
      Jeg har desværre ikke opskriften til det. Jeg ville selv gerne have haft den :-).
      /Søren

      Svar
  7. frugladnielsen

    ” Carpaccioen var til min overraskelse rå,”…..ehhmmm….??? 😉

    Svar
    • Søren

      Hvis du troede det var tilberedt har det været en overraskelse ;-).
      /Søren

      Svar
  8. Thomas Holst Christensen

    Hej Søren,
    Det er en ualmindelig flot og inspirerende blog, du har kreeret.
    I forbindelse med ansøgning til UNESCO om etablering af Geopark Vestjylland vil jeg meget gerne have lov til at bruge det næstøverste billede fra Nørre Vosborg på denne side – https://gastromad.dk/wp-content/uploads/2012/09/P1050175.jpg. Billedet skal anvendes i forbindelse med beskrivelse af Nørre Vosborg i vores endelige ansøgning til UNESCO, hvor Nørre Vosborg indgår som et særligt kulturhistorisk sted.

    Vil du have ulejlighed med at kontakte mig i nær fremtid – på forhånd tak og med venlig hilsen
    Thomas Holst Christensen, Leder af Geopark Vestjylland

    Svar
    • Søren

      Hej Thomas
      Jeg kontakter dig pr. mail
      Venlig hilsen
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!