og

Nyretapper på kålrabi – Nyretapper opskrift

af | Hovedretter, Okse - Kalvekød, Opskrifter, Saucer, Tilbehør

Nyretapper på pasta

Det bedste oksekød er nyretapper som man kan smage, da det er fantastisk mørt og med masser af smag.

Onglet eller nyretapper, er et eller nærmere bestemt det bedste stykke på et kvæg. Det sidder mellem nyren og mørbraden, og har en helt fantastisk smag. Det specielle ved tilbredning af nyretapper er, at de skal have ekstrem kort tid på en pande eller en grill, men det er samtidig nemt at tilbrede dem perfekt. For nogen vil dette måske være i underkanten, men selv med en rød kerne er det, det mest møre kød jeg til dato kender til.

Populære Nyretapper

Desværre er det ikke nemt, at skaffe hvor jeg bor. Jeg har talt med flere slagtere, som har fortalt, at slagterierne bruger nyretappen til, at lave prøver af! ØV, tænker jeg, da kødet er ekstremt mørt og smagfuldt. Men nu har jeg igen været så heldig, at få nyretapperne fra to Hereford ungkvæg af nogle venner. Så var det kun tanken om, hvordan eller hvad der skulle serveres sammen med dem. Jeg havde i forvejen valgt, at stege dem som i min forrige opskrift om nyretapper, som du kan læse her. Jeg tænkte, at der skulle være noget syre og lidt fedme til samt noget let. Efter lidt spekulationer kom jeg frem til noget jeg ikke tidligere er stødt på. Nyretapper på blancheret strimlet kålrabi med ovnbagte cherrytomater og en kraftig nedkogt kalvesauce på rødvin og portvin.

Andre spændende opskrifter: Grillet Tyndstegsfilet // Steak af kalvehøjreb

Nyretapper på pasta

Nyretapper på kålrabi

Nyretappere er noget af det bedste oksekød man kan få. Det er fantastisk mørt og smagfuldt.
No ratings yet
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Hovedret, Oksekød, Saucer, Grøntsager, Tilbehør, Opskrift
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 2
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

Nyretapper

Ovnbagte cherrytomater

  • 100 g. små smagfulde tomater
  • Honning
  • Tørret timian
  • Olivenolie

Kalvesauce

  • 1 dl. portvin
  • 2 dl. rødvin
  • 3 dl. kalvefond
  • 1 tsk. honning
  • Buket af timian
  • 50 g. smør

Sådan gør du

Kalvesauce

  • Hæld portvin og rødvin i en gryde sammen med timian og kog det ned til 1/3, hvorefter honning og kalvefonden tilsættes.
  • Kog det yderligere ned til en 1/3 del.
  • Si saucen og smag til med salt og peber.
  • Monter saucen med smørret, som tilsættes koldt i små stykker, mens der langsomt piskes.

Ovnbagt cherrytomater

  • Halver tomaterne og hæld en smule olivenolie, honning over dem og drys dem efterfølgende med timian og salt.
  • Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 30 – 40 minutter. Husk, at holde øje med dem, så de ikke bliver brankede.

Blancheret kålrabi strimler

  • Skræl og del kålbabien i fire aflange dele, hvis den er meget stor.
  • Brug enten en julienneskræller eller en spiralizer el.lign. til, at lave lange tynder strimler af kålrabien.
  • Blancher den strimlede kålrabi i kogende vand tilsat en klat smør i 5 minutter.
  • Si kålrabien og hold den lun.

Nyretapper

  • Soigner nyretapper for sener og fedt.
  • Drys den med salt et par timer i forvejen.
  • 45 minutter inden tilberedning tages den ud af køleskabet for, at den ikke koger i stedet for, at stege.
  • Opvarm en pande til meget høj varme med olivenolie i.
  • Kom lidt olie på panden, og et par spsk. smør og steg nyretappen på alle sider i maks. 5 minutter.
  • Tag den af og lad den hvile i 5 minutter, hvorefter den skæres ud i skiver af 1 cm.

Noter

Anretning: Anret ved, at komme de strimlede kålrabi midt på en tallerken, hvor den udskårne nyretap lægges på. Hæld lidt sauce og kapers ovenpå og dekorer med cherrytomater og syltede rødløg rundt om.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Siden jeg skrev indlægget er nyretappere blevet langt mere almindeligt, og tingene går stærkt. Man kan i dag købe nyretappere ved flere af de større slagterkæder, eller salgssteder på landet. De kan også købes over nettet.

Fersk nyretapper

Stegt nyretapper

Jeg serverede en Chateau Le Cacheflo, 2010, Tobis James, Paso Robles, Californien til retten. Jeg er ikke tidligere stødt på denne vin, men købet passede ret godt til nyretappen. Vinen består af Syrah, Sangiovese og Barbera. Læg for resten mærke til vinen navn, især det sidste i navnet :-).

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!