Den anden dessert jeg serverede nytårsaften bestod af en hjemmelavet parfait is af Fanø Stormflod, en lækker chocolate stout og en sorbet af havtorn. Begge var lagt på en bund af lakridssirup og tørret lakridssirup og poprocks (eksploderende slik). Ideen med isen og poprocks har jeg fra Sjønnes mad. Poprocks giver en sjov effekt til desserten, og lidt eksplosioner skal der være nytårsaften. Opskriften vil jeg poste på et senere tidspunkt.
Ingredienser:
- 1 portion Chocolate Stout is (eller anden is).
- 1 portion Havtorn sorbet (eller anden sorbet).
- Lakridssirup (kan købes i mange specialforretninger).
- Lakridskrymmel (kan udelades).
- Poprocks (kan udelades, ellers kan det købes på nettet).
- Havtorn.
- Mynteblade.
- Chokoladeflager.
Hæld med en ske eller tube nogen tynde striber lakridssirup på tallerknen. Kom noget lakridskrymmel og poprocks hen over lakridssiruppen. Læg nogle havtorn på tallerknen. Kom en portion Chokolate Stout is og en portion Havtornsorbet på. Pynt med mynteblade og chokoladeflager.
Lakridskrymmel: Lakridskrymmel var et eksperiment, der først mislykkedes, men blev til sidst bedre end jeg først havde forventet. Bland 1 del lakridssirup med 3 dele Maltocextrin. Massen bliver gummiagtig. Læg det på noget bagepapir og læg det i ovnen ved 120 grader i 2 – 4 timer til det er boblet op og blevet sprød.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks