og

Nytårsdessert Is

af | Desserter, Opskrifter

Nytårs dessert is

Den anden dessert jeg serverede nytårsaften bestod af en hjemmelavet parfait is af Fanø Stormflod, en lækker chocolate stout og en sorbet af havtorn. Begge var lagt på en bund af lakridssirup og tørret lakridssirup og poprocks (eksploderende slik). Ideen med isen og poprocks har jeg fra Sjønnes mad. Poprocks giver en sjov effekt til desserten, og lidt eksplosioner skal der være nytårsaften. Opskriften vil jeg poste på et senere tidspunkt.

Ingredienser:

  • 1 portion Chocolate Stout is (eller anden is).
  • 1 portion Havtorn sorbet (eller anden sorbet).
  • Lakridssirup (kan købes i mange specialforretninger).
  • Lakridskrymmel (kan udelades).
  • Poprocks (kan udelades, ellers kan det købes på nettet).
  • Havtorn.
  • Mynteblade.
  • Chokoladeflager.

Hæld med en ske eller tube nogen tynde striber lakridssirup på tallerknen. Kom noget lakridskrymmel og poprocks hen over lakridssiruppen. Læg nogle havtorn på tallerknen. Kom en portion Chokolate Stout is og en portion Havtornsorbet på. Pynt med mynteblade og chokoladeflager.

Lakridskrymmel: Lakridskrymmel var et eksperiment, der først mislykkedes, men blev til sidst bedre end jeg først havde forventet. Bland 1 del lakridssirup med 3 dele Maltocextrin. Massen bliver gummiagtig. Læg det på noget bagepapir og læg det i ovnen ved 120 grader i 2 – 4 timer til det er boblet op og blevet sprød.

Opskrift på nytårs dessert

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Havtornsorbet | GASTROmad - [...] Jeg brugte havtorn sorbeten sammen med en Chocolate Stout is til en nytårs dessert som du kan se her.…
  2. Chocolate Stout is | GASTROmad - [...] Som lovet i det tidligere indlæg om nytårsdesserterne kommer her opskriften på den første is. jeg har valgt, at…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!