Oversøisk Vinanmeldelse

af | 7. maj 2019 | Anmeldelser, Vin og Spiritus

Reklame

For lidt tid siden modtog jeg et parti oversøiske vine til en anmeldelse på bloggen. Vinene er både hvide, rosé og røde og er produceret i USA og Australien. Alle på nær en kom med i min anmeldelse. Den sidste opnåede desværre ikke høje karakter til, at jeg skriver om den.
Priserne er ikke vildt høje, og især en blended rød imponerede og jeg var faktisk usikker på, om den nu også smagte så godt, da prisen er meget lav.

 

 

California Pound Cake, Chardonnay, 2017, Napa, Californien, USA, 14½ %.
99,- pr. flaske ved køb af 6 flasker
Pound Cake har lys og klar farve, som ikke er dominerende.
Næsen rammes af let fad af eg, hvor der gemmer sig en anelse syre. Af en Chardonnay fra Napa Valley er den let uden man bliver væltet bagover af eg.
Smagen har abrikoser og en smule fedme, der overtages af en anelse syre.
Som sagt en overraskende let Californisk Chardonnay, som ikke har den store og vilde eftersmag. Den vil passe fint på terrassen eller til en forret af hvid fisk som f.eks. torsk.
4 ud af 6 stjerner.

 

 

Bread & Butter, Rosé, Grenache blend, 2018, Napa, California, USA, 12,5 %.
99,- pr. flaske ved køb af 6 flasker
Farven er flot klar med et lyserødt skær.
Duften er af søde jordbær og sommer vandmelon.
Munden fyldes af en frisk sprudlende rosé med en anelse syre, som matcher de søde noter af jordbær. Langsomt får Bread & Butters nye vin også fylde.
En dejlig sommer rosé med en halvlang og lidt kraftig eftersmag, med en blanding af sødme og syre. En ægte terrassenyder.
5 ud af 6 stjerner.

 

 

Alias, Pinot Noir, 2017, Napa, California, USA, 13,7 %.
69,- pr. flaske ved køb af 6 flasker.
Glasset er lettere uklar, og næsen rammes af peber, solbær og syrlighed.
Smagen er fyldig med lette noter af solbær og peber.
En behagelig og let fyldig pinot noir med noter af peber. Alias kan sagtens serveres til lette kødretter som lam og kylling.
Jeg har tidligere anmeldt Alias årgang 2015, hvor jeg denne gang oplever en mere fyldig pinot noir.
4 ud af 6 stjerner.

 

 

American Bastard, Pinot Noir, 2017, 50 % North Coast & 50 % Lodi, USA, Californien, 13,5 %.
99,- pr. flaske ved køb af 6 flasker.
Glasset fyldes med en Klar Cardinal rød farve. Bouquen fylder glasset med noter af kirsebær, vanilje og let eg.
Smagen er elegant af let peber, vanilje og kirsebær der velafbalanceret.
Igen en skøn pinot noir med en anelse fylde. 2017 er lettere end 2016, hvilket ikke gør den absolut ringere. Jeg må indrømme, at det er tredje årgang jeg anmelder Bastarden over Bastarder.
5 ud af 6 stjerner.

 

 

Rain Cloud, Red Blend, 2016, Napa, Californien, USA, 14½ %.
69,- pr. flaske ved køb af 6 flasker.
Farven i glasset er ren klar og dyb mørkerød.
Bouqueten er let syrlig med en anelse eg. Let anstrøg af solbær og blommer.
Munden fyldes med noter af fad og peber samt en fedme af svesker.
En overraskende god californisk rødvin, der ikke fortæller hvilke druer der brugt. Jeg tænker dog, at den har anstrøg af zinfandel og andre. Den har en har en halvlang og dyb eftersmag af blommer.
Rain Cloud kan nydes sammen forskellige gryderetter, burgere, grillbøffer m.m..
Kvaliteten sammenlignet med prisen er overraskende lav.
5 ud af 6 stjerner.

 

 

Snake Trail Wine Co., Desert Dries Shiraz, 2017, South Australia, 16%.
88,- pr. flaske ved køb af 6 flasker.
Glasset fyldes med en klar rubinrød farve.
Duften er frisk af solbær, og let fad af eg. Smagen er en lækker kraftig sødmefuld shiraz med kraftige krydderier af peber og frugter uden, at alkoholen tager over.
Druerne har fået lov at tørre på stokkene inden de plukkes. Desert Dries Shiraz passer godt til kraftige gryderetter, grillet oksekød, eller bare som nydelse.
5 ud af 6 stjerner.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!