Qknives Rose Knivsæt Anmeldelse

af | 21. nov 2022 | Anmeldelser

Qknives Knivserie

Et ungt firma QKnives så dagens lys i 2019, da Mike og Mathias fra Aalborg satte sig ned for at få lavet deres egne kvalitets køkkenknive. Knive der ligger godt i hånden, holder skarpheden, et håndtag der ikke glider og som er nemme at slibe op igen. På meget kort tid er det lykkes de to nordjyske fyre at lancere ikke mindre end fire forskellige knivsæt af høj kvalitet.

KØB Hele Rose Knivsættet fra Qknives HER.

I alle de år jeg har interesseret mig for mad har, især kokkekniven været det mest vigtige i køkkenet. Hvem hader ikke en halvsløv kniv, som ikke bliver skarp efter flere forsøg på en slibesten? Den første rigtige kokkekniv jeg købte for over 30 år siden, var fransk Sabatier. Jeg har den endnu, og den er fortsat uhyggelig skarp.

For mig skal må en kokkekniv gerne være alsidig, ligge godt i hånden uden at glide hvis hånden er fugtig. Den må ikke blive sløv efter kort brug, og skal nemt kunne slibes op på et keramisk strygestål. Formen på bladet betyder ligeledes rigtig meget, hvis den skal kunne bruges til flere emner i køkkenet. Ikke for krum og stadig men krumning.

Kokkekniv fra Qknives

QKnives har bedt mig teste deres nyeste knivserie Rose som de netop har lanceret.

Alle knivene leveres i en lækker æske med pudseklud og beskyttelses sleeve til kniven. Bladet har det karakteristiske mønster for et japansk kniv blad, hvor ægget er blotlagt for mønsteret. Alle knive består kun af to dele, bladet og skæftet. Ved mange andre knive er disse to dele nittet sammen i bunden.

Fakta om Qknives Rose Serie

Jeg har nu brugt knivene fra Qknives i en lille måned, som er brugt til hvert deres formål. Alle knivenes blade er lavet af 67 lags stål med en kerne af VG-10 stål. VG10 stål VG-10 er et traditionelt japansk stål af højeste kvalitet med et højt kulstofindhold. VG-10 stålet holder sin kantskarphed i lang tid. Stålets hårdhed ligger på 62 HrC i følge Rockwellskalaen, hvilket betyder at kniven forbliver skarp i længere tid.

Skæftet er lavet af palisandertræ, er dråbeformet hvilket gør det ergonomisk korrekt og ligger godt i hånden.

Knivsættet består af følgende syv knive: Gyuto Kokkekniv, Santoku Kniv, Nakiri Kniv, Brødkniv, Udbener Kniv, Utillity Kniv og Urtekniv.

Sådan vedligeholder man køkkenknivene

  1. Japanske knive som disse skal altid vaskes i HÅNDEN med vand og opvaskemiddel efter brug. Tør dem grundigt af. Vask dem ALDRIG i opvaskemaskinen, da sæben og kalken slider på stålet. Følger du bare dette råd kommer de til at holde længere.
  2. Opbevar dine kokkeknive korrekt i en knivholder eller knivblok. Du kan også bruge æsken de kommer i.
  3. Sørg altid for at skærpe dem hver gang efter brug med enten et keramisk eller diamant strygestål. En gang i mellem kan det være en god ide, at bruge en slibesten.
  4. Undgå at smide dine gode køkkenknive i køkkenskuffen. Du kan evt. bruge den sleeve de kommer i. Men placer dem forsigt i skuffen.

Nakiri Kniv fra qknives

Dommen over Rose serien fra Qknives

Knivene har jeg som beskrevet brugt i en lille måned, hvor de har fået de almindelige tæsk i køkkenet. Lige fra kokkekniven til Nakiri og Urtekniven. De holder stadig deres super skarphed og er nemme at arbejde med. Jeg har for 1½ år siden modtaget to knive fra Qknives Bright serie, som fortsat er utrolig skarpe. Eneste måde jeg har slebet dem på er med et keramisk strygestål. Så skarpheden er i TOP. Skæftet fungerer på alle knive rigtig godt. Hænderne glider ikke og knivene ligger godt i hånden. Eneste ting er, at skæftet på Udbener Kniven er forholdsvis stor i forhold til bladet.

Min Dom over Qknives Rose Serie er 5 ud af 6 stjerner.

Knivsættet med alle 7 knive koster 5.843 kr., hvilket er en gennemsnitspris på 834 kr. stykket. Efter min mening absolut en lav pris pr. kniv når jeg tager knivenes kvalitet i betragtning.

Utillity Kniv Rose serie fra qknives

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!