Seks Sommervine

af | 25. jun 2021 | Anmeldelser, Drikkevarer, Vin og Spiritus

REKLAME

 

 

Fantastiske sommervine der passer til både terrassen og lette forretter har jeg anmeldt i den nyeste vinanmeldelse.

Både skønne hvide og rosé der er perfekte til en sommeraften.

Vinhuset Top-Wine har fundet 6 skønne vine frem som efter min mening passer til de flestes smage, da deres lethed og matchende finesse er fantastisk i forårs- og sommermånederne.

Vinene i denne anmeldelse er to mousserende Italienske af henholdsvis Spumante Moscato og Rosé, som både kan serveres som aperitif og til desserter og kager.
Efter en tid med megen nedlukning passer disse supergodt til en fejring af hvad der måtte udskydes.
Personligt kan jeg godt have det lidt stramt med Moscato! Måske fordi de kan være en ren sukkerbombe uden smag af andet.
Men når kvaliteten matcher sødmen og duft og smag begynder at blive spændende kan man kun blive glad for et glas Moscato.

De øvrige fire vine er to hvide og to rosé, som kommer fra hver deres vinhus. De er vidt forskellige i smage druesorter og derfor forskellige i smag, hvilket kun gør dem mere spændende.

De fire vine kommer henholdsvis fra Tyskland og Syd Afrika. Hvidvinene er produceret på druerne Riesling og Sauvignon Blanc, hvor roséerne er af Grenache og Spätburgunder.

Du kan læse anmeldelsen af alle seks vine herunder.

 

Du får 15% RABAT ved Vinhuset Top-Wine på følgende af vinene ved at bruge rabatkoden GASTRO21:
– SPERONE Spumante.
– RELAX, hvidvin.
– RELAX, rosé.

 

Sperone Spumante (mousserende), Italien Pimonte, Moscato 7%.

109,- 15% Rabat med koden gastro21.
Spumante har en klar gylden farve når den hældes i glasset.
Næsen rammes af sommer honning toner af hyldeblomst, søde jordbær og honningmelon.
Smagen er skøn let og sødmefuld af let jordbær og kraftigere honningmelon.
En behagelig og sødmefulde Moscato der passer utrolig godt på terrassen en varm sommerdag eller som aperitif inden middagen.
Druerne er presset ved hjælp af softpressing der bevarer aromaen i druerne, som derved ikke går tabt når selve vinen fermenteres.
Sperone familien har produceret vin i nu 3 generationer og en af de førende producenter i ASTI området.
Serveres bedst 5 – 7 grader.
4 ud af 6 stjerner

 

 

 

Sperone Spumante Rosé (mousserende), Italien Pimonte, Moscato 7%.

109,-
Farven i glasset er let en lyserød klar farve.
Duften kilder i næsen af friske citrusfrugter, abrikoser og skovjordbær
Munden fyldes af søde friske jordbær og citrusskal som bibringer denne moscato en anelse syre.
En behagelig Spumante Rosé Moscato, hvor den lette sødmefulde smag er harmoneret med citrus.
En ideel velkomstdrink, der udover at blive serveret som aperitif, eller på terrassen ligeledes være god til sødmefulde bær, kager og desserter.
Server den ved 5 – 7 grader.
5 ud af 6 stjerner

 

 

 

Post House Mailing May, Syd Afrika Stellenbosch, Sauvigning Blanc, 2020, 13%.

119,-
Vinen har en klar og let gylden farve.
Næsten rammes af en frisk og behagelig duft af honningmelon, sommer frugter og bagerst revet citrusskal.
Smagen er sprød og halvtør af æbler og syrlige frugter.
En sprød og elegant sauvignon blanc med en kort eftersmag.
Post House Mailing May passer til fiskeretter.
Vinhuset Post House startede i 1981 i området mellem Stellenbosch og Sommerset West med udsigt udover Cape Point, False Bay og Helderberg bjergene.
4 ud af 6 stjerner

 

 

 

Post House Three Pearls, Syd Afrika Stellenbosch, Grenache Rosé, 2020, 13,5%.

119,-
Glasset fyldes med en let ferskenfarvet og klar vin
Bouqueten har en let syrlig citrus duft.
Selve smagen er igen let smag af jordbær og solbær, hvor vinen har en anelse tørhed bagerst i munden.
En sprød grenache rosé fra Post House, som vil kunne drikkes alene eller til fede fiskeretter eller forretter med kød.
Denne rosé er i den syrlige ende, hvilket jeg personligt synes er skønt.
4 ud af 6 stjerner

 

 

 

Relax Schmitt Söhne, Tyskland Mosel-Saar-Ruwer, Riesling, 2020, 11%.

119,- 15% Rabat med koden gastro21.
Vinens farve er let gylden og klar.
Næsen rammes af en sprød duft af sommerbær som jordbær samt dugfrisk hyldeblomst.
Munden fyldes af en sødmefuld riesling med smag af sommerjordbær med kant af æbler og ferskner der fremkommer bagerst i munden.
En yderst sødmefuld og harmonisk riesling fra huset Schmitt Söhne.
Denne riesling passer perfekt at blive drukket både uden og med mad. Serveres den til mad anbefales den til lette kød, kylling og fiskeretter, hvor sødmen passer ind.
Relax vinene produceres af familien Schmitt Söhne som ligger i Longuich i nærheden af byen Trier. Tæt op af det franske Alsace område.
Server den ved omkring 6 – 8 grader.
5 ud af 6 stjerner

 

 

 

Relax Schmitt Söhne, Tyskland Mosel-Saar-Ruwer, Rosé af Spätburgunder (Pinot Noir), 2018, 11,5%.

119,- 15% Rabat med koden gastro21.
Man ser en flot klar ferskenfarvet vin i glasset.
Duften er frisk og sprød med behagelig sommerduft af halvmodne jordbær og hindbær.
Smagen er lækker sprød hvor man tydelig fornemmer både en let sødme og syre som gør den yderst interessant.
Relax Rosé på Spätburgunder har en skøn og halvlang eftersmag. Den er yderst harmonisk i forhold sødme og syre, hvor den både kan drikkes på terrassen eller til kyllingeretter, fiskeretter og salater.
Server den ved omkring 6 – 8 grader.
5 ud af 6 stjerner

 

 

 

 

Jeg vurderer vine på følgende måde når jeg skriver en anmeldelse:

Alle vine bedømmes ud fra fire kriterier som udseende, Bouquet (duft), Smag og Helhedsindtryk.

Vine gives karakterer fra 1 til 6 stjerner.

Enestående vin = 6 stjerner
Fremragende vin = 5 stjerner
God vin over gennemsnittet = 4 stjerner
Gennemsnitlig vin = 3 stjerner
Under gennemsnittet = 2 stjerner
Dårlig vin = 1 stjerne

Selv om jeg har anmeldt mange vine og i flere år kan det stadig være en udfordring. Når du læser mine anmeldelser, er det min beskrivelse og indtryk af vinene.
Men det er kun dig der kan vurdere om dine smagsløg har samme oplevelser og om du kan lide de pågældende vine.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.