Jeg blev præsenteret for denne specielle Vin fra Syd Afrika ved en vinsmagning i forået. Producenten er Mooiplaas Estate i Stellenbosch, Druen er Pinotage og har en alkohol procent på 14%. Årgangen er 2009. Bouqueten har en snært af frugt og mocca. Selve smagen er kraftig eg, der kort efter erstattes af mocca, vanilje og lettere frugt. Moccaen hænger behagelig ved i eftersmagen sammen med en lettere syre og frugt. Selve vinen er reklameret med, at have meget kaffe smag og kan for nogle være en vulgær oplevelse. Hvad kan man så serverer til en kaffe vin? Min tanke er ex. Chili con Carne, da jeg selv kommer chokolade i Chili con Carnen, hvilket burde matche vinen, eller andre lidt kraftigere gryderetter. Jeg har serveret vinen til grillet lammekølle, hvilket var et okay valg. Kender du vinen eller har gode forslag til, hvad den matcher med af retter må du gerne smide en kommentar.
0 kommentarer