og

Vinanmeldelse af 3 Italienere

af | Anmeldelser, Vin og Spiritus

REKLAME

I samarbejde med Lund Vine som ligger i Grenaa har jeg anmeldt tre Italienske vine som Henrik fra Lund Vine sælger via sin netbutik.

Vinene som Henrik har sendt til mig, er det jeg kalder de lidt mere traditionelle Italienske vine med både kant, blødhed og fylde.

Vinene er fra henholdsvis vinhusene Olivero Mario og Vinory.

Olivero Mario består af far Mario og søn Lorenzo, som siden 2003 har produceret vine fra deres vingård i Roddo i DOCG Barrolo området.
Lorenzo som primært står for produktionen, bruger udelukkende økologisk gødning og beskærer vinstokkene manuelt.
Vinhuset producerer 8 forskellige vine, af druerne Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og hvidvinsdruen Arneis. Deres årlige produktion er på 30000 flasker, hvor alle flasker er nummeret. Flere af deres vine lagres på fade, men ligeledes på ståltanke og flasker.

Huset Vinory er et kooperativ bestående af flere personer, hvor Lorenzo Olivero fra huset Olivero Mario er en del af vinfremstillingen sammen med Susanna Galandrino og Valerio Mondo. Piero Roseo står primært for selve vinmarkerne. Vinory er en del af et større vinfirma Vino Piemonte AS, som hører til i Norge.
Som hos Olivero Mario beskærer man hos Vinory stokkene i hånden
Huset Vinory har 15 forskellige vine, hvor nogle af de druer de bruger i deres produktion er Nebbiolo og Barbera.

Vine fra Lund Vine

Jeg finder det ret interessant når et Italiensk vinfirma er ejet af skandinaver, men drevet af italienske vinmagere.

Olivero Mario, Lange DOC Nebbiolo, Italien Roddi Fontanassa området, 100% Nebbiolo, 2018, 14,5%.
Glasset fyldes af rubinrød vin med et lilla skær.
Næsen rammes af en let syrlig duft af solbær og drueskin.
I munden er den tør og let kraftig med noter af krydderier og umodne kirsebær.
Eftersmagen er halv lang hvor, tanninerne i vinen stadig er tydelige efter noget tid. Denne Langhe Nebbiolo er lagret 9 mdr. på egefade. En ung vin der burde blive mere intens med årene.
Langhe Nebbiolo betragtes som Baroloens lille broder.
158 kr. pr. flaske.
5 ud af 6 point

Olivero Mario, Lange DOC Nebbiolo

Vinory, Barbera D´Asti DOCG Mandragola, Italien Piemonte, Barbera, 2019, 14,5%.
I glasset ses en dyb og mørk kardinal rød farvet vin.
Næsen er kraftig med fuldmodne sødlige bær, og bagerst i munden mærkes en anelse eg og vanilje.
Munden fyldes af unge bær med passende tanniner.
En vin med en forholdsvis lang eftersmag, som jeg ville smide i vinkælderen nogle år endnu, selv om den godt kan drikkes nu. Den er lagret 9 mdr. på ståltanke.
Den passer til eksempelvis pizza, pastaretter og fiskeretter.
125 kr. pr. flaske.
4 ud af 6 stjerner.

Vinory, Barbera D´Asti DOCG Mandragola

Vinory, Barbera D´Asti Superiore DOCG Bricco, Italien Piemonte, Barbera, 2019, 14,5%.
Vinen har en lys rødlig farve.
I næsen fremkommer noter af lakrids, vanilje, svesker, og en anelse kakao samt fad.
Munden fyldes af en yderst harmonisk Barbera med noter af saftige modne kirsebær og kakaobønner med en anelse syrlighed bagerst i munden.
En meget flot Barbera som har en masse finesser både i næsen og munden.
Førstehåndsindtrykket er yderst imponerende og som vare ved jo længere den er i glasset. Syrligheden i vinen bryder ikke dens runde bløde former. En vin jeg vil elske at gemme og se hvad der sker. Den bør drikkes inden 2035.
Vinen lagres først i 3 måneder på ståltanke og dernæst 17 måneder på brugte franske egefade.
En vin jeg ville servere til ragout med pasta, gryderetter eller en grillet steak.
156 kr. pr. flaske.
6 ud af 6 stjerner.

Vinory, Barbera D´Asti Superiore DOCG Bricco

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!