ForsideOpskrifterRamsløg Olie

Kommentarer

Ramsløg Olie — 31 kommentarer

    • Smagen er rigtig god. Jeg har brugt det til noget blomkålssuppe og forret med kammusling, hvor hvidløgssmagen lige kan anes. Mit bud på holdbarheden er et års tid, eller måske mere. Jeg har tidligere haft noget citron olie, som fortsat var god efter 2 år.

      • Det kan jo også have indflydelse på smagen.
        Har idag forsøgt med blancherede blade og opvarmet olie, så må vi se om friskheden fra ramsløgene er gået helt fløjten. Tak for inspiration

        • Smid en besked når du finder ud af om de kan hold smagen. Jeg oplever, at smagen ikke er så kraftig når ramsløg opvarmes.
          Selv tak :-).

          • Så er ramsløgolien siet. Nu er det jo svært at sammenligne når jeg kun har min egen version at holde mig til (den blancherede), men jeg synes at smag og duft er fin. Sart, lidt som du beskriver din, ikke løgstærk som frisk ramsløg, men alligevel umiskendeligt ramsløg. Og farven er helt fantastisk dyb grøn.

            • Virker som du har ramt rigtig :-). Har den den sarte hvidløgssmag?
              Ps. Jeg har ikke nået, at poste næste indlæg om ramsløg. Men hvis du evt. har gemt den resterende masse, der er tilovers da du siede olien kan du lave en lækker pesto af det. Jeg blendede lidt solsikkekerner og 4 stk valnødder til pestoen.

  1. En ekstra ting er, at jeg olien skal rystes inden brug. Jeg har lige her til, aften dryppet lidt over en blomkålssuppe ved servering og fået en let hvidløgs- og purløgssmag.

  2. Hej Søren
    Vil du ud med hvor på Vestkysten du har fundet ramsløg.
    Jeg har selv i haven, men kunne nogle gange bruge flere.
    VH. Anna

    • Du smider dem i kogende vand i ca. 15 – 30 sekunder vil jeg tro. Derefter skal de over i isvand, hvilket er vigtigt for, at de ikke koger videre.

  3. Hvordan sigter du gennem et klæde, rent praktisk? Jeg lavede nemlig ramsløgolie for nogle uger siden, men endte med at køre det gennem en finmasket sigte da jeg ikke rigtig havde fantasi til, hvordan jeg skulle kunne køre det gennem et stykke stof uden at få olie ud over det hele!

    • Jeg har købt et såkaldt osteklæde i en køkkenudstyrs butik. Du kan evt. bruge et viskestykke, selv om det så tager lidt længere tid for olien, at dryppe igennem. Klædet ligger jeg i en kegleformet si og nedenunder en liter måler og hælder så massen ned i klædet. Du kan evt. også bruge en ganske almindelig si, hvor du nedenunder har en større skål.

  4. Har lige været en tur i skoven, hvor vi plukkede en fin buket ramsløg.
    Hurtigt få bagt et brød 🙂

    Hurtig ost : 1. pk. naturel smørreost- en god håndfuld fint hakkede ramsløg – rørre godt sammen.

    Så er der optimal nydelse ! og så er det nemt. prøv det 🙂

    mvh mette

  5. Pingback: Ramsløg Mayonnaise | GASTROmad

  6. Pingback: Lammeculotte med jordbær | GASTROmad

  7. Hej Alle ramsløgs elskere 🙂
    Et rigtig godt sted på Fyn at finde ramsløg er ved noget der Syltemaen Camping, der ligger en lille skov lige op og ned and camping pladsen hvor skovbunden hvert år er helt fyldt med lækre ramsløg 🙂 og en uges tid eller to er det et paradis af dufte i hele skoven 🙂 god fornøjele.. Ps har selv lige været på jagt efter små spæde ramsløg, de grønne blade er ca halv størrelse nu, og løget er meget fint og lækkert 🙂 og skal da helt sikker tha lavet mig en god portion ramsløgs olie kan jeg høre på det hele, mums 🙂

  8. Pingback: Ramsløgssalt det perfekte kryddersalt |

  9. Hej Søren
    Helt fantastisk madblog 🙂
    Tror du ikke nemt denne olie kan bruges til at lave en god ramsløgsmayo? Har tænkt på at at lave den som en aioli med en smule dijonsennep, en anelse frisk chili, citron, salt, æggeblomme også erstatte hvidløg og en smagsneutral ole med denne ramsløgsolie?

    • Hej Maria
      Tak for rosen :-).
      Du sagtens gøre som du skriver. Jeg har i går lavet en ramsløgsmajo, hvor jeg laver det med halv smagsneutralolie og ramsløgsolie, og hakket frisk ramsløg.
      Bedste hilsner
      Søren

  10. Pingback: Okseculotte sous vide |

  11. Jeg blancherede også lige bladende ganske ganske kort. En almindelig finmasket sigte fungerede super her hos mig.
    Jeg brugte ramsløgbladende som jeg sigtede fra til at lave en vidunderlig ramsløg pesto. På den måde er der minimal spil. Plus; pestoen blev ekstra lækker da bladende var godt gennemvæddet af olien som de havde trukket i nogle dage. Win-win.

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen