Amerikansk Vinanmeldelse

af | 25. sep 2018 | Anmeldelser, Vin og Spiritus

Reklame

Jeg har modtaget to meget spændende vine fra Californien til en mini vin anmeldelse. Den ene er American Bastard som jeg tidligere har anmeldt 2014 årgangen. Denne gang er det 2016 årgangen med druer fra andre områder end 14´eren. Det bliver den absolut ikke ringere af, og har stadig den samme karakter af lakrids og krydderier over sig.
Den anden vin er en rosé fra producenten Chronic Cellars, hvis dødningehoved etiketter leder tankerne hen på et spøgelseshus.
Man kunne foranlediges til, at tænke på, at etiketten er vigtigere end vinen, hvilket kom til skamme. Deres Pink Pedals rosé har en skøn duft af fennikel og smag af sødlige jordbær. En vin jeg strakt faldt for som næste års sommer rosé vin.
Jeg håber, at flere af Chronic Cellars vine finder vej over Atlanten.

Chronic Cellars, Pink Pedals, Rosé 87 % Grenach & 13 % Syrah, USA, CA, Sonoma, 2017, 13 %.
111,- pr. flaske
Udseende og farve: Klar lys fersken farve.
Bouquet: Duften fra Pink Pedals er peber, fennikel og blomster.
Smag: Smagen er dejlig frisk af lette sødlige jordbær og melon, uden at den bliver for søde.
Eftersmag: Eftersmagen er kort sprød og meget behagelig.
En skøn og interessant sommer rosé jeg godt kan forfalde til. Producenten kender jeg ikke men virker til, at være meget interessant, og jeg kan kun håbe, at flere af deres vine finder vej til Danmark.
5 ud af 6 stjerner.

American Bastard, Pinot Noir, 2014, 50 % North Coast & 50 % Lodi, USA, CA. Lodi, 2016, 13,5 %.
99,- pr. flaske
Udseende og farve: Lys ren og let rødlig farve.
Bouquet: Næsen rammes af peber, let fad, mørke blommer og bær.
Smag: Munden fyldes af lakrids, lette krydderier og elegance. En skøn balance i denne pinot noir fra American Bastard.
Eftersmag: En lang og spændende eftersmag der langsomt udvikler sig. Vinen er fortsat en unge teenager, der sagtens kan udvikle til.
6 ud af 6 stjerner.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.