og

Asiatiske Svinekæber

af | Hovedretter, Opskrifter, Simremad, Svinekød

Opskrift på Asiatiske Svinekæber

Asiatiske inspirerede svinekæber bliver dette års sidste opskrift her på bloggen. Jeg sammensatte retten for noget tid siden, og var meget tilfreds med resultatet.
Saucen hvori svinekæberne simrede i kan gøres kraftigere i smagen, hvis den koges yderligere ned, men jeg vil foreslå at man smager sig frem.
Her hjemme synes min hustru, at retten den næste dag var for kraftig, da jeg kogte den mere ned.
Jeg serverede svinekæberne med en Perlebygotto.
Men den kan også serveres med ris, grovmos eller hvad man selv synes hører til. Udover dette kan du trække kødet fra hinanden og serverer det sammen med kinesiske BAO boller.

Opskrift på asiatiske svinekæber

Fremgangsmåde i opskriften på disse asiatiske svinekæber tilberedt i en asiatisk inspireret sauce er umiddelbart klassisk. Kæber laves bedst ved at de simre i længere tid som kan være 1½ til 2 timer indtil de er meget møre.

Jeg har valgt at bruge soyasauce og tamarinde og krydderier med et asiatisk touch. Du kan godt tilsætte andre saucer som hoisin sauce eller en lys soyasauce. Dette vil kun gøre retten mere spændende.

Prøv disse simreretter: Bøf Stroganoff // Daube

 

Asiatisk braiserede svinekæber

Asiatiske Svinekæber

Asiatisk inspirerede svinekæber er en lækker kombinatin af lidt klassisk fransk og asiatisk.
No ratings yet
Print Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Hovedret, Svinekød, Svinekæber, Simreret
Køkken: Asiatisk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 4
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredients

  • 1 spsk. Frisk revet ingefær
  • 3 fed Hvidløg
  • 3 hele Skalotteløg
  • 2 dl. Portvin
  • ½ dl. Soyasauce
  • 3 spsk. Ris eddike
  • 1 stk. Kanel
  • 1 stk. Stjerneanis
  • 2 spsk. Tomatpuré
  • 2 spsk. Tamarinde
  • 4 dl. Hønsefond
  • 3 spsk. Olie eller klaret smør

Instructions

  • Varm en pande op og hæld olie eller klaret smør i. Brun svinekæberne på alle sider, og tag dem af panden.
  • Skær skalotteløgene i små tern.
    Sæt en stor gryde over lav varme, og hæld olie eller klaret smør i.
    Hæld løg, hvidløg og ingefær i. Lad det småsimre i et par minutter.
  • Tilsæt portvinen og lad alkoholen dampe af.
    Tilsæt de øvrige ingredienser, på nær olie/klaret smør, og svinekæberne.
  • Lad svinekæberne småsimre i ca. 2 timer, eller indtil de næsten falder fra hinanden.

Notes

Udover, at serverer en perlebyg otto kan man tilberede en grov mos.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Tips til opskriften

  • Retten kan nemt laves dagen inden, eller klargøre svinekæberne dagen inden.
  • I stedet for en perlebygotto kan du serverer ris eller nudler til.
  • Tilberedte svinekæber kan holde sig en lille uges tid i køleskabet.
  • Retten er velegnet til at fryse ned og bruge senere hen.

Asiatisk braiserede svinekæber

Jeg vil gerne sige tak til alle jer som har besøgt Gastromad i dette år. Jeg er meget benovet over det høje besøgstal bloggen har fået i dette år, hvilket giver mig mere inspiration, når jeg også får respons på de forskellige indlæg.

2017 har for mig været et meget travlt år. Udover at passe mit arbejde og bloggen har jeg igen haft faste og løse opgaver, hvor jeg udvikler og afprøver opskrifter, tager billederne til forskellige producenter.
Derudover fik jeg her midt i december afleveret mit afgangsprojekt i en diplomuddannelse, som skal forsvares først i januar.

Opskrift på Asiatiske Svinekæber

Gryderet med svinekød

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Marianne Henriksen

    Hvor mange svinekæber skal bruges til opskriften?

    Svar
    • Søren

      Hej Marianne
      Til fire personer kan du nøjes med 800 – 1000 g.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Kenneth Babiarz

    Det er en virkelig lækker ret med stor smags oplevelse. Jeg tilsætter også Kinesiske svampe & forårs løg & det giver lige endnu et pift til retten 🙂

    Svar
    • Søren

      Hej Kenneth
      Mange tak, og især med dit tip til kinesiske svampe og forårsløg, som jeg gætter mit til er shitake svampe
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!