Asiatiske Svinekæber
Asiatisk inspirerede svinekæber bliver dette års sidste opskrift her på bloggen. Jeg sammensatte retten for noget tid siden, og var meget tilfreds med resultatet.
Saucen hvori svinekæberne simrede i kan gøres kraftigere i smagen, hvis den koges yderligere ned, men jeg vil foreslå at man smager sig frem.
Her hjemme syntes min hustru, at retten den næste dag var for kraftig, da jeg kogte den mere ned.
Jeg serverede svinekæberne med en Perlebygotto.
Men den kan også serveres med ris, grovmos eller hvad man selv synes hører til.
Jeg vil gerne sige tak til alle jer som har besøgt Gastromad i dette år. Jeg er meget benovet over det høje besøgstal bloggen har fået i dette år, hvilket giver mig mere inspiration, når jeg også får respons på de forskellige indlæg.
2017 har for mig været et meget travlt år. Udover at passe mit arbejde og bloggen har jeg igen haft faste og løse opgaver, hvor jeg udvikler og afprøver opskrifter, tager billederne til forskellige producenter.
Derudover fik jeg her midt i december afleveret mit afgangsprojekt i en diplomuddannelse, som skal forsvares først i januar.

Asiatiske Svinekæber
Ingredienser
- 1 spsk Frisk revet ingefær
- 3 fed Hvidløg
- 3 Skalotteløg
- 2 dl. Portvin
- ½ dl. Soyasauce
- 3 spsk. Ris eddike
- 1 Kanel
- 1 Stjerenanis
- 2 spsk. Tomatpuré
- 2 spsk. Tamarinde
- 4 dl. Hønsefond
- 3 spsk. Olie eller klaret smør
Sådan gør du
- Varm en pande op og hæld olie eller klaret smør i. Brun svinekæberne på alle sider, og tag dem af panden.
- Skær skalotteløgene i små tern.Sæt en stor gryde over lav varme, og hæld olie eller klaret smør i.Hæld løg, hvidløg og ingefær i. Lad det småsimre i et par minutter.
- Tilsæt portvinen og lad alkoholen dampe af.Tilsæt de øvrige ingredienser, på nær olie/klaret smør, og svinekæberne.
- Lad svinekæberne småsimre i ca. 2 timer, eller indtil de næsten falder fra hinanden.
Noter