Asiatiske Svinekæber
Asiatiske inspirerede svinekæber bliver dette års sidste opskrift her på bloggen. Jeg sammensatte retten for noget tid siden, og var meget tilfreds med resultatet.
Saucen hvori svinekæberne simrede i kan gøres kraftigere i smagen, hvis den koges yderligere ned, men jeg vil foreslå at man smager sig frem.
Her hjemme synes min hustru, at retten den næste dag var for kraftig, da jeg kogte den mere ned.
Jeg serverede svinekæberne med en Perlebygotto.
Men den kan også serveres med ris, grovmos eller hvad man selv synes hører til. Udover dette kan du trække kødet fra hinanden og serverer det sammen med kinesiske BAO boller.
Opskrift på asiatiske svinekæber
Fremgangsmåde i opskriften på disse asiatiske svinekæber tilberedt i en asiatisk inspireret sauce er umiddelbart klassisk. Kæber laves bedst ved at de simre i længere tid som kan være 1½ til 2 timer indtil de er meget møre.
Jeg har valgt at bruge soyasauce og tamarinde og krydderier med et asiatisk touch. Du kan godt tilsætte andre saucer som hoisin sauce eller en lys soyasauce. Dette vil kun gøre retten mere spændende.
Prøv disse simreretter: Bøf Stroganoff // Daube
Asiatiske Svinekæber
Asiatisk inspirerede svinekæber er en lækker kombinatin af lidt klassisk fransk og asiatisk.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Hovedret, Svinekød, Svinekæber, Simreret
Køkken: Asiatisk
Antal: 4
Ingredients
- 1 spsk. Frisk revet ingefær
- 3 fed Hvidløg
- 3 hele Skalotteløg
- 2 dl. Portvin
- ½ dl. Soyasauce
- 3 spsk. Ris eddike
- 1 stk. Kanel
- 1 stk. Stjerneanis
- 2 spsk. Tomatpuré
- 2 spsk. Tamarinde
- 4 dl. Hønsefond
- 3 spsk. Olie eller klaret smør
Instructions
- Varm en pande op og hæld olie eller klaret smør i. Brun svinekæberne på alle sider, og tag dem af panden.
- Skær skalotteløgene i små tern.Sæt en stor gryde over lav varme, og hæld olie eller klaret smør i.Hæld løg, hvidløg og ingefær i. Lad det småsimre i et par minutter.
- Tilsæt portvinen og lad alkoholen dampe af.Tilsæt de øvrige ingredienser, på nær olie/klaret smør, og svinekæberne.
- Lad svinekæberne småsimre i ca. 2 timer, eller indtil de næsten falder fra hinanden.
Notes
Udover, at serverer en perlebyg otto kan man tilberede en grov mos.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Tips til opskriften
- Retten kan nemt laves dagen inden, eller klargøre svinekæberne dagen inden.
- I stedet for en perlebygotto kan du serverer ris eller nudler til.
- Tilberedte svinekæber kan holde sig en lille uges tid i køleskabet.
- Retten er velegnet til at fryse ned og bruge senere hen.
Jeg vil gerne sige tak til alle jer som har besøgt Gastromad i dette år. Jeg er meget benovet over det høje besøgstal bloggen har fået i dette år, hvilket giver mig mere inspiration, når jeg også får respons på de forskellige indlæg.
2017 har for mig været et meget travlt år. Udover at passe mit arbejde og bloggen har jeg igen haft faste og løse opgaver, hvor jeg udvikler og afprøver opskrifter, tager billederne til forskellige producenter.
Derudover fik jeg her midt i december afleveret mit afgangsprojekt i en diplomuddannelse, som skal forsvares først i januar.
Hvor mange svinekæber skal bruges til opskriften?
Hej Marianne
Til fire personer kan du nøjes med 800 – 1000 g.
Bedste hilsner
Søren
Det er en virkelig lækker ret med stor smags oplevelse. Jeg tilsætter også Kinesiske svampe & forårs løg & det giver lige endnu et pift til retten 🙂
Hej Kenneth
Mange tak, og især med dit tip til kinesiske svampe og forårsløg, som jeg gætter mit til er shitake svampe
Bedste hilsner
Søren