Boeuf Stroganoff
Boeuf Stroganoff, eller nærmere bestemt Boeuf Sauté Stroganoff er et must, at skrive om. Men endnu bedre, at spise. Retten stammer fra Rusland og skulle have fået navnet fra familien Stroganov, der levede i 1860´erne. Boeuf Sauté Stroganoff har fået et comeback med Brødrende Price, hvor de laver den klassiske ret i en deres udsendelser Spise med Price. Jeg har fulgt den traditionelle tilberedning, hvilket er med fløde og masser er Ungarsk paprika (edelsüss paprika) og serveret med pommes frites og lidt rodfrugter til.
Prøv Også: Osso Buco // Kalvekæber med ærteravioli og stærk skum // Khade Masale Ka Gosht (Lam og hele krydderier)

Boeuf Stroganoff
Boeuf Stroganoff, eller nærmere bestemt Boeuf Sauté Stroganoff er en fantastisk lækker ret med masser af paprikasmag.
Udskriv
Pin
BedømRet: Hovedret, Oksekød, Simreret, Gryderet, Tilbehør, Salat
Køkken: Ungarn
Antal: 4
Ingredienser
Boeuf Stroganoff
- 1 kg. Skært oksekød af ex. oksebov (det billigste), oksefilet eller det dyre oksemørbrad
- ½ l. fløde ex. 18% eller 38%
- Mindst 4 spsk. Edelsüss paprika gerne mere
- 4 hakkede løg
- 3 fed hakkede hvidløg.
- 400 g champignon skåret i skiver
- 3 - 4 spsk koncentreret tomatpure
- ca. 3 - 5 tykke skiver god bacon.
- Salt og peber
- Olie
- Klaret smør
Tilbehør
- 8 bagekartofler
- 6 gulerødder
- 6 pastinak
- 1 knoldselleri
Sådan gør du
Boeuf Stroganoff
- Soigner (rens) kødet for sener og fedt. Skær kødet i finger lange og tykke stykker, da kødet på den måde steget perfekt ved høj varme.
- Kom lidt af kødet i en frysepose af gangen og drys edelsüss paprika i.
- Luk posen delvis og pust lidt luft i og ryst den godt. Gør det samme med resten af kødet til, det hele er vendt i paprikaen.
- Varm klaret smør eller olie ved middel varme i en støbejernsgryde.
- Tilsæt løg og hvidløg ved middel varme, til de er klare i farven.
- Tag dem derefter op og sæt dem til side.
- Skru op for varmen og svits champignonerne til de er brune, hvorefter de tages op.
- Skær baconen i store tern og svits dem ved højere varme til de er gyldne. Tag også dem op og sæt til side.
- Steg kødet i det fedt baconen har efterladt i gryden. Såfremt der ikke er nok kom lidt olie ved.
- Steg kødet ved høj varme, men pas på at paprikaen ikke branker, så efter lidt tid røres der i gryden. Skru ned for varmen til middel og tilsæt tomatpureen.
- Lad det simre i 4 - 5 minutter.
- Tilsæt dernæst fløden (evt. lidt mælk) og lad det koge i to minutter.
- Kom de øvrige ingredienser i og lad det simre i en times tid, til kødet er mørt.
- Såfremt du bruger oksebov skal det minimum have en time ved svag varme.
Tilbehør
- Skræl bagekartoflerne og skær dem i tykke pommes frites stænge.
- Kom dem i en skål med koldt vand, som skiftes jævnligt i en time. Dette er for, at skylle stivelsen ud af kartoflerne.
- Tør dem meget grundigt inden de tilberedes. Har man ikke har en fritøse tilberedes de på samme måde som Pommes Fondante, men uden krydderurter. På den måde bliver de næsten lige som pommes frites, der er tilberedt i en fritøse.
- Skræl rodfrugterne og skær dem i store stænger.
- Vend dem i olie og hvid balsamico.
- Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 45 - 50 minutter.
Noter
Server f.eks. en let syrlig salat til, som modstykke til den lidt tunge ret. Jeg serverede en lille salat af rød syre, salturt og blomster af hvidløgspurløg vendt i hvid balsamico og olie til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!