og
Dybstegt Salturt

Med al den salturt i køleskabet skulle der afprøves lidt nyt, hvor salturten er i centrum. Jeg valgte, at dybstege salturten med en havtorn creme. Retten kan bruges som appetizer / Amouse Bouche.
Udover salturt brugte jeg ørredrogn som ekstra element i til retten.

Læs om: Salturt Pesto

Tempura salturt

I Beignet dej (friture dej) brugte jeg med øl, eller nærmere bestemt den nyeste Stout fra Fanø Bryghus, Shanty Stout. En lækker mørk fed sag.

Salturt

Ingredienser:

  • 100 g hvedemel.
  • 1 dl Øl (Shanty Stout, Fanø Bryghus).
  • 1/3 knivspids bagepulver.
  • Hviden fra 1 æg.
  • Hele Salturt.
  • 3 spsk. Mayonnaise.
  • 3 spsk. Skyr fra Thise (Denne er mere cremet og knap så syrlig som ex. den fra Arla).
  • 1½ tsk Havtorn bær.
  • 2 spsk hakket salturt.
  • Ørredrogn.
  • Blomster fra ex. hvidløgspurløg.
  • 1 l. friture olie.
Tempura-Salturt

Havtorn creme: Bland mayonnaise og skyr sammen. Hak havtorn bærerne og tilsæt det til cremen sammen med den hakkede salturt. Havtornen kan erstattes af et par spsk citron saft. Smag til med salt.

Krydderurt
Tempuradej

Beignet dej: Pisk mel, bagepulver og øl sammen til pandekage konsistens. Tilsæt evt. lidt mere øl såfremt den er for tyk.  Stilles i køleskabet i en time. Lige inden den bruges vendes den piskede æggehvide i.

Friture stegning: Varm olien op i en fritøse eller gryde et sikkert sted. Dyp salturten i beignet dejen og ryst dem godt inden de kommes i fritureolien i ca. 1 – 2 minutter.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Morten

    Interessant måde at bruge havtornen på.. spændende:)

    Svar
    • Søren

      Takker. Havtornen går godt til ex. lidt fede ingredienser.

      Svar
  2. Sjønne

    Flot ret, og spændende kombination af råvarer 🙂

    Svar
    • Søren

      Tak skal du have :-).

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Salturt på Fanø | Mad i Danmark - [...] Sørens opskrifter: Dybstegts Salturt [...]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!