Så du Brdr. Prices program, hvor de lavede mad i Italien og Syd Frankrig? Jeg fulgte selvfølgelig med og blev lidt hug på en ret simpel, men velsmagende ret fra Syd Frankrig. Retten består i al sin enkelthed af farserede tomater, løg, squash og auberginer. Den er ikke synderlig speciel og har også Italienske rødder. Jeg valgte for nylig, at lave min udgave af Petit farcies grand mere. I stedet for kalv og flæsk og lam valgte jeg oksekød. Osten var en Arla Unika med en markant smag.
Ingredienser:
- 250 g hakket oksekød.
- 2 små auberginer.
- 4 mellemstore tomater.
- 1 hakket løg.
- 3 fed hakket hvidløg.
- 1 spsk. tomatpuré.
- 50 g Havgus fra Arla Unika, eller en gruyere.
- Frisk hakkede krydderurter af timian, oregano og rosmarin.
- Lidt rasp.
- Olivenolie.
Fremgangsmåde:
Skær auberginerne i stykker af 5 cm i højden og udhul dem. Hak dernæst auberginekødet og sæt det til side. Skær toppen af tomaterne og udhul dem med en t-ske. Gem tomat indholdet. Drys nu auberginer og tomater indvendig og stil med bunden i vejret, så saften kan løbe ud.
I mellem tiden svitses de hakkede løg og hvidløg i olien i et par minutter, hvorefter kødet tilsættes, som brunes. Kom dernæst tomatpuréen ved, som svitses i et par minutter for, at fjerne den lidt bitre smag. Tilsæt dernæst auberginekødet og indholdet fra tomaterne og de hakkede krydderurterne. Lad det hele simre i 30 minutter, hvorefter det skal køle ned. Bland dernæst osten i sammen med lidt rasp. Smag til med salt og peber. Fordel blandingen i tomaterne og auberginerne, som bages i ovnen ved 200 grader i 20 – 30 minutter.
Server retten som enten en forret eller hovedret sammen med lidt brød og salat til.
Noget af det mest spændende mad ! –Man kan servére for sig-selv i disse ” 1 fam. tider ! Hvor den traditionelle ” far – mor og børn konstellation har overlevet sig-selv fuldstændig ! –Friheden venter forude for alle os, der ikke længere vil bindes af opslidende fam. mønstre ! –Når det så er sagt ! –Vil vi meget gerne have mange flere kombinationer på “Petits farcies ” af gourmet-kokke ! Merci !