Farserede grøntsager

af | 3. jul 2014 | Forretter, Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter

Så du Brdr. Prices program, hvor de lavede mad i Italien og Syd Frankrig? Jeg fulgte selvfølgelig med og blev lidt hug på en ret simpel, men velsmagende ret fra Syd Frankrig. Retten består i al sin enkelthed af farserede tomater, løg, squash og auberginer. Den er ikke synderlig speciel og har også Italienske rødder. Jeg valgte for nylig, at lave min udgave af Petit farcies grand mere. I stedet for kalv og flæsk og lam valgte jeg oksekød. Osten var en Arla Unika med en markant smag.

Fyldte auberginer

Ingredienser:

  • 250 g hakket oksekød.
  • 2 små auberginer.
  • 4 mellemstore tomater.
  • 1 hakket løg.
  • 3 fed hakket hvidløg.
  • 1 spsk. tomatpuré.
  • 50 g Havgus fra Arla Unika, eller en gruyere.
  • Frisk hakkede krydderurter af timian, oregano og rosmarin.
  • Lidt rasp.
  • Olivenolie.

Fremgangsmåde:

Skær auberginerne i stykker af 5 cm i højden og udhul dem. Hak dernæst auberginekødet og sæt det til side. Skær toppen af tomaterne og udhul dem med en t-ske. Gem tomat indholdet. Drys nu auberginer og tomater indvendig og stil med bunden i vejret, så saften kan løbe ud.

Tomater & auberginer

I mellem tiden svitses de hakkede løg og hvidløg i olien i et par minutter, hvorefter kødet tilsættes, som brunes. Kom dernæst tomatpuréen ved, som svitses i et par minutter for, at fjerne den lidt bitre smag. Tilsæt dernæst auberginekødet og indholdet fra tomaterne og de hakkede krydderurterne. Lad det hele simre i 30 minutter, hvorefter det skal køle ned. Bland dernæst osten i sammen med lidt rasp. Smag til med salt og peber. Fordel blandingen i tomaterne og auberginerne, som bages i ovnen ved 200 grader i 20 – 30 minutter.

Auberginer

Server retten som enten en forret eller hovedret sammen med lidt brød og salat til.

Fyldte tomater

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

1 Kommentar

  1. deleted

    Noget af det mest spændende mad ! –Man kan servére for sig-selv i disse ” 1 fam. tider ! Hvor den traditionelle ” far – mor og børn konstellation har overlevet sig-selv fuldstændig ! –Friheden venter forude for alle os, der ikke længere vil bindes af opslidende fam. mønstre ! –Når det så er sagt ! –Vil vi meget gerne have mange flere kombinationer på “Petits farcies ” af gourmet-kokke ! Merci !

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!