Grillet kammusling i muslingesuppe

af | 6. aug 2015 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter, Supper

Grillet kammusling og muslingefond kan ikke blive bedre. Kammuslinger smager virkelig forrygende og kan både tilberedes stegte på panden eller grillen, røgede eller rå marinerede. Jeg tror ikke, at jeg nogen siden bliver træt af kammuslinger.

 

Gå direkte til opskriften

 

Kombinationen af kammuslinger og en muslingefond er en fantastisk måde, at lave en forret på. Inden du måske tænker, at det er alt for besværligt, at lave dampede muslinger til 2 eller 4 kammuslinger bør du læse videre.Meget ofte når jeg laver en stor grydefuld muslinger dampede muslinger fryser jeg altid lidt fonden. På den måde har jeg lidt af den utrolig smagfulde muslingefond til en anden god ret.

 

Kammusling

Saltning af kammuslinger

 

Tidsmæssigt tager det ca. 30 minutter, at rense, skære løg, hvidløg og andet i stykker og dampe muslingerne og si fonden. Muslingerne gemmer du selvfølgelig til dagen efter, hvor du kan nyde dem til en frokost, hvor du f.eks. sauterer dem kort på panden. Ret nemt :-).

 

Grillet kammusling

Grillede kammuslinger

 

Og hvor finder man så muslinger og kammuslinger? Rigtig mange supermarkeder har i dag friske blåmuslinger, og kammuslinger på frost. Friske blåmuslingerne fra supermarkeder køber jeg selv ofte og de smager rigtig godt, og fejler ikke noget. Store kammuslinger kan være lidt svære, at finde i supermarkederne, men de store steder som Bilka, Føtex, Kvickly har dem ind i mellem.

 

Glaskål

Grillet kammusling og muslingefond

Grillet kammusling og muslingefond kan ikke blive bedre.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Skaldyr, Fisk, Forret, Suppe
Køkken: Fransk, Nordisk, Dansk
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 2 - 4 kammuslinger
  • 3 dl. muslingefond/suppe
  • 25 g. smør
  • 1 dl. ærter
  • 1/4 glaskål
  • ½ dl. vand
  • ½ dl. æbleeddike
  • 1/4 dl. rørsukker
  • Urter som f.eks. salturt strandarve, dild.

Sådan gør du

Råsyltede glaskål:

  • Kom vand, eddike og rørsukker i en gryde, som varmes op indtil sukkeret er opløst. Køl lagen ned.
  • Skræl glaskålen og skær den i en firkant af ca. 5 x 5 cm, som skæres i tynde skiver på et mandolinjern. Udstik dem dernæst med en rund udstikker og hæld lagen over. Lad dem trække i ca. 2 timer.

Kammuslinger og muslingesuppe:

  • Varm langsomt muslingesuppen op, og tilsæt smørret lidt af gangen. Smag den til med salt og peber.
  • Salt kammuslingerne 2 timer før tilberedning.
  • Steg kammuslingerne på en brand varm pande i maksimum 1 minut pr. side. Grilles de smørres de på overfladen med neutral olie for, at de ikke hænger fast. På grillen kan de få 1½ minut pr. side.

Noter

Ved anretning placeres en råsyltet glaskålskive i bunden af en dyb tallerken. Læg en til to kammuslinger ovenpå og hæld lidt muslingesuppe ved. Kammuslingen må ikke dækkes helt til. Hæld ½ dl. ærter ved suppen og kom til urter ovenpå kammuslingerne.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Allan

    Hold da op . Har aldrig fået kammuslinger før men den her ret overgår da alt . Tak for den . Allan

    Svar
    • Søren

      Hej Allan
      Det er mig der takker for rosen :-).
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!