Grillet kammusling i muslingesuppe
Grillet kammusling og muslingefond kan ikke blive bedre. Kammuslinger smager virkelig forrygende og kan både tilberedes stegte på panden eller grillen, røgede eller rå marinerede. Jeg tror ikke, at jeg nogen siden bliver træt af kammuslinger.
Gå direkte til opskriften
Kombinationen af kammuslinger og en muslingefond er en fantastisk måde, at lave en forret på. Inden du måske tænker, at det er alt for besværligt, at lave dampede muslinger til 2 eller 4 kammuslinger bør du læse videre.Meget ofte når jeg laver en stor grydefuld muslinger dampede muslinger fryser jeg altid lidt fonden. På den måde har jeg lidt af den utrolig smagfulde muslingefond til en anden god ret.
Tidsmæssigt tager det ca. 30 minutter, at rense, skære løg, hvidløg og andet i stykker og dampe muslingerne og si fonden. Muslingerne gemmer du selvfølgelig til dagen efter, hvor du kan nyde dem til en frokost, hvor du f.eks. sauterer dem kort på panden. Ret nemt :-).
Og hvor finder man så muslinger og kammuslinger? Rigtig mange supermarkeder har i dag friske blåmuslinger, og kammuslinger på frost. Friske blåmuslingerne fra supermarkeder køber jeg selv ofte og de smager rigtig godt, og fejler ikke noget. Store kammuslinger kan være lidt svære, at finde i supermarkederne, men de store steder som Bilka, Føtex, Kvickly har dem ind i mellem.

Grillet kammusling og muslingefond
Ingredienser
- 2 - 4 kammuslinger
- 3 dl. muslingefond/suppe
- 25 g. smør
- 1 dl. ærter
- 1/4 glaskål
- ½ dl. vand
- ½ dl. æbleeddike
- 1/4 dl. rørsukker
- Urter som f.eks. salturt strandarve, dild.
Sådan gør du
Råsyltede glaskål:
- Kom vand, eddike og rørsukker i en gryde, som varmes op indtil sukkeret er opløst. Køl lagen ned.
- Skræl glaskålen og skær den i en firkant af ca. 5 x 5 cm, som skæres i tynde skiver på et mandolinjern. Udstik dem dernæst med en rund udstikker og hæld lagen over. Lad dem trække i ca. 2 timer.
Kammuslinger og muslingesuppe:
- Varm langsomt muslingesuppen op, og tilsæt smørret lidt af gangen. Smag den til med salt og peber.
- Salt kammuslingerne 2 timer før tilberedning.
- Steg kammuslingerne på en brand varm pande i maksimum 1 minut pr. side. Grilles de smørres de på overfladen med neutral olie for, at de ikke hænger fast. På grillen kan de få 1½ minut pr. side.
Noter