Jule Portvinen 2019

af | 21. dec 2019 | Anmeldelser, Vin og Spiritus

Juleaften får langt hovedparten af alle familier risalamande til dessert, og mon ikke de fleste skal have et glas portvin til.
Jeg har i den forbindelse modtaget to flasker portvin fra huset Real Companhia Velha, som producerer portvinsserien Sibio. Den ene flaske er en Tawny Port Reserva og den anden en LBV (Late Bottle vintage) fra 2015. Priserne på disse portvine er et sted, hvor jeg tænker at alle kan være med. Især når man ser på Tawny´en som i prislejet ligger på hvad en meget billig fra supermarkedet koster. Her får man for kun 75 kr. en virkelig god Tawny Port Reserva med en dejlig fyldig krop.

Portvins anmeldelse

Hvad betyder betegnelserne Tawny Port Reserva og LBV?
Tawny er selve farvebetegnelsen på portvine, som man kender det fra Ruby Port og White Port. Tawny henfører til det mere brune end røde skær vinen har.
LBV, Late Bottle Vintage betyder, at portvinen er lagret på fade i ca. 4 – 6 år inden den kommes på flasker, hvilket gør at den får mere fylde, bouguet og smag.

Anmeldelse af íbio – Tawny Port Reserva, Portugal

Síbio – Tawny Port Reserva, Portugal, region Douro. Tinta Barroca, Tinta Francisca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Nacional, 20%.
79 kr.

Ufiltreret mørk portvinsfarve. Let I næsen af caramel, syre og nødder. Let sødmefuld af nødder og cremet med en anelse alkohol bagerst. Til prisen er denne portvin noget langt de fleste vil kunne accepterer til julebordets risalamande. Den er ikke for sød eller sprittet. Portvinen er et sammenstik af forskellige årgange med en gennemsnitsalder på 8-10 år.
4 ud af 6 stjerner.

Síbio – LBV 2015, Portugal, region Douro

Síbio – LBV 2015, Portugal, region Douro. Sousão, Tinta da Barca, Touriga Franca, Touriga Nacional 2015, 20%.
149 kr.

Dyb klar mørkerød flot farve. En lækker bouquet af let lakrids, røde kirsebær og træ. Smagen er cremet og fyldig med noter af mørke bær, lakridsrod, kakaobønner og lette tanniner. Denne portvin kan sagtens matche andre på markedet der koster 100 kroner mere.
Den kan både gå til risalamanden, kaffen eller til vildt.
5 ud af 6 stjerner.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!