og

Okay, måske ikke den sværeste ret at lave. Men her er den alligevel.

Ingredienser 4 personer:

  • 1 kg melede kartofler.
  • ca. 2 dl. mælk eller kartoffelvand eller fløde.
  • 1 klat smør.
  • 1æg.

Grunden til jeg altid bruger et æg, skyldes at mosen bliver mere lind. 

Fremgangsmåde: Kog kartoflerne møre i rigeligt vand i ca. 20 – 30 minutter. Hæld vandet fra og mos kartoflerne med en kartoffelmoser, piskeris eller håndmikser. Kom smørret i og rør rundt. Hæld lidt af væden i af gangen, indtil du har den ønskede konsistens og slut af med ægget. Smag til med salt og peber.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. simone

    rigtig lækkert at tilføje til paprika og hvidløg for et spicy-pift, eller nogle dråber trøffelolie og en smule hvidløg til lam 🙂 Det er min kæreste helt vild med, og det plejer også at falde i god jord hos hans venner 😉

    Svar
    • Søren

      Hvidløget i kartoffelmosen vil helt sikkert passe rigtig godt til et langtidsgrillet påskelam.
      /Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Boeuf Daube | GASTROmad - [...] en helt overskået knoldselleri i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Blandes herefter med kartoffelmos.  [...]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!