og
New York Burger

Super Bowl XLVI NFL mellem New York Giants og New England Patriots på søndag kræver en New York burger med home made fries og en klat Cole Slaw til som optakt. Efter at have set lidt Football og jeg endnu ikke har skrevet om burgere må det nu være på sin plads med et burger indlæg.

Hvad består egentlig New York burger af? Googler man det kommer der 179.000.000 resultater frem :-). I sommers var min bedste halvdel og jeg på 4 ugers USA rejse rundt i henholdsvis Arizona, Utah, Nevada og selvfølgelig Californien og dernæst 5 dage i NY. Der røg en del burgere, burritos, chicken wings, ribs ned og kiloene gik op :-). De steder, hvor burgerne var perfekte blev de serveret uden alt for meget salat og andet, men en perfekt tilberedt bøf fra grillen. Og de gode steder krydder de oksekødet med en hemmelig opskrift der stammer fra deres Grannie eller Auntie :-). Flere steder er brødet blødt og kan være sødet.

Jeg har i tidernes morgen boet i USA, hvor jeg oplevede det lokale College Hold, Cornhuskers vinde mesterskaberne. Bare for et college hold kom der ca. 50.000 tilskuere til næsten hver kamp.

Burgeren tilberedes på Weberen, men kan også tilberedes på en grill pande. Der er næsten ikke noget bedre end, at stå i minus 11 grader og stege et par burger bøffer:-). Fritterne kan også sagtens fritteres i en gryde eller fritøse eller smides i ovnen med salt over.

Ingredienser pr. 2 personer eller pr. person, hvis det nu skulle trække ud:

  • Cheddar ost.
  • Bacon skiver.
  • Et par salat blade efter behag.
  • Et par skiver rødløg.
  • Et par skiver syltede miniagurker.
  • Heinz ketchup.
  • Miracel whip.
  • French´s Classic yellow mustard (Kan købes i specialbutikker)

Bøffen:

  • 500 gr. magert hakket oksekød.
  • Timinan.
  • Oregano.
  • Colman´s sennepspulver.
  • Røget paprika pulver.
  • Tabasco.
  • Worstershire sauce.

Fries:

  • Bagekartofler.
  • Olie.

Coleslaw:

  • 250 g fintsnittet hvidkål eller spidskål, svarer ca. til en halv.
  • 2 fintsnittede gulerødder.
  • 1 lille løg, fintsnittet.
  • 1½ dl cremefraiche 9% eller 18%.
  • ½ dl mayonnaise. Når det nu skal være en USA way, skal der bruges Hellmann´s mayonnaise .
  • 2 -3 spsk dijon sennep evt. Maille Dijon Originale eller engelske Colman´s mustard.
  • 1 tsk rørsukker (kan udelades).
  • 2 spsk hvidvinseddike.

Burger Boller:

  • 350 hvedemel.
  • 50 g smeltet smør.
  • 2 dl mælk.
  • ½ dl. yoghurt naturel.
  • 1 tsk sukker.
  • Salt.

Bøffen: Bland (efter behag) krydderierne, tabasco, sennepspulver og worstershire med oksekødet. Form kødet til to eller flere lige store bøffer. Stil dem til side og lad kødet trække. Bruges Weberen, tændes der op i grillstarteren 45 minutter inden de tilberedes. Fordel briketterne i den ene halvdel af grillen. Sørg for at oliere risten inden bøfferne kommes på. Steg bøfferne i ca. 2 minutter på hver side på direkte varme. Sæt dem over på den indirekte i ca. 2 – 3 minutter. 1 minut inden de tages af lægges en eller flere gode skiver cheddar ost på samt et par skiver bacon.

Burger bøffer på grill

Burgerbollerne: Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Kom det dernæst i en skål, hvori yoghurten hældes i. Rør nu gæren i. Tilsæt mel, sukker, lidt olie og salt. Ælt det godt sammen og lad det hæve i 30 minutter. Form dejen til boller, der passer til bøfferne. Kom dem i en kold ovn, som indstilles til 225 grader i 20 minutter.

Coleslaw: Bland cremefraiche, majonæse, sennep, rørsukker og hvidvinseddike sammen og smag til med salt og peber. Snit kålen, gulerødderne og løget på et mandolin jern. Bland nu lidt efter lidt dressingen i.

Fries: Skræl bagekartoflerne og skær dem i passene stænger, som kommes i en skål med vand. Lad det stå i 10 minutter, hvorefter de dubbes tørres i et viskestykke. Hæld godt med olie i en folie/grillbakke og sæt den på direkte varme på Weberen. Når det er tilpas varm kommes fritterne i. Sæt den over på indirekte. Sørg for, at fritterne ikke begynder, at sætte sig fast. Når de er gyldne efter ca. 20 – 30 minutter er de klar.

Anretning :-): Smør Miracel Whip på bund og over af bollen. Læg et enkelt salat blad på bunden, hvor bøffen kommes på. Tryk lidt Heinz Ketchup og French´s Classic Yellow Mustard på bøffen samt dryp et par dråber Worstershire sauce på. Læg et par gode skiver rødløg og mini agurker ovenpå bøffen. Smid overen på. Spises med fries og cole slaw til.

Bøf på bun
Burger med pommes frites

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

5 Kommentarer

  1. Bo

    Hej, angående din bolleopskrift. Der står ikke noget omkring hvor meget smør du bruger til bollerne, har du et bud på hvor meget det er? mvh bo

    Svar
    • Søren

      Hej Bo
      Det er 50 gram smeltet smør. Tak for du mig opmærksom på fejl 40 :-).
      Ps. Bollerne er bedst samme dag.

      Svar
  2. Ria Christensen

    Angående burgerboller, så står der ikke hvor meget gær der skal i. Hilsen Ria

    Svar
    • Søren

      Hej Ria
      Jeg mener det er 20 gram du skal bruge. Tak fordi du gjorde mig opmærksom :-).

      God weekend.

      De bedste hilsner
      Søren

      Svar
      • Ria VChristensen

        Hej Søren.

        Tak for svar. God weekend.

        Med hilsen Ria.

        Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hangover dinner | GASTROmad - [...] Burgeren kan du læse mere om her. [...]
  2. Fyldt Hokaido Græskar | GASTROmad - [...] Super Bowl 2012 Menu. [...]
  3. Super Bowl 2014 - XLVII | - […] New York Burger. […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!